Таен ключ?
Таен ключ?
Дайкте по конкретен съвет коя ел. верига е по добре да се прекъсне с ключе против крадци, така че да не се наруши работата на компютъра. Разчитам на оригинални идеи, но подкрепени по конкретно. Става дума за Ярис 2007.
Последно промяна от tlen на 08 Ное 2008 12:00, променено общо 1 път.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
- slowtraveler
Принципно можеш да прекъснеш всяка верига, ако я превключиш към аналогично устройство/датчик (например втора ръка), което да подава грешен сигнал.
Гледал съм интелигентни решения, като най-ми хареса превключване датчика за положение на коляновия вал,...
Обаче колата е нова и сигурно имаш застраховка....
За какво ти е такава интервенция?!
Аз лично не съм привърженик към каквато и да е интервенция по електроинсталацията, щото не се знае кога 'допълнението' ще ти изиграе лоша шега....
Гледал съм интелигентни решения, като най-ми хареса превключване датчика за положение на коляновия вал,...
Обаче колата е нова и сигурно имаш застраховка....
За какво ти е такава интервенция?!
Аз лично не съм привърженик към каквато и да е интервенция по електроинсталацията, щото не се знае кога 'допълнението' ще ти изиграе лоша шега....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Измисли сам къде да сложиш някое ключе така че да няма втори като теб , ако ползваш някаква фабрична аларма или имобилайзер крадците знаят къде и какво е прекъснато и как най лесно да го обезвредят . Един вариант е ако има радио с падащ парел и панела натиска някакво ключе чрез него да включваш и изкл. някаква верига - ако няма панел няма ток 

Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006
Re: Таен ключ?
Ключа се казва каско колега. Инак ако някой реши да гепи ярето, ще си я качи в камиона и после на спокойствие в гаража ще оправи каквото и да си сътворил...tlen написа:Дайкте по конкретен съвет коя ел. верига е по добре да се прекъсне с ключе против крадци, така че да не се наруши работата на компютъра. Разчитам на оригинални идеи, но подкрепени по конкретно. Става дума за Ярис 2007.
Разправяли са ми за някъв дет му нарочили колата, пича вързал имобилайзера през пръскалките. Две пръскания преди тръгване отблокират системата...познай дали го е спасило....
За по-скъпите коли, съм чувал че си купували цяло табло с ключ и компютър за съответния модел ....

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- slowtraveler