ЕКСТРИ
ЕКСТРИ
нали вече е задължително да се кара на къси,та да споделя
На моят Авенсис като пуснеш късите и по таблото нищо не показва че светят,а през деня самото табло така свети че не мож разбра дали си на къси фарове или не!Утре в Тойота ще ми сложат джаджа която да пуска късите при даден контакт и като изключиш от контакт да огасват сами .Това фабрично е заложено на един колега на сеат 88г-ДЪРТ И С 2 ВРАТИ biggrin.gif ,не знам защо при Авенсиса е по този начин ,А Е 2003г но ще гонаправим да е човешко.
На моят Авенсис като пуснеш късите и по таблото нищо не показва че светят,а през деня самото табло така свети че не мож разбра дали си на къси фарове или не!Утре в Тойота ще ми сложат джаджа която да пуска късите при даден контакт и като изключиш от контакт да огасват сами .Това фабрично е заложено на един колега на сеат 88г-ДЪРТ И С 2 ВРАТИ biggrin.gif ,не знам защо при Авенсиса е по този начин ,А Е 2003г но ще гонаправим да е човешко.
Re: ЕКСТРИ
Seat-a габарита му е само с ключа обратно на посоката на палене! Така е на всички италиански автомобили! Което се оказва в плюс!p_zarkov написа:нали вече е задължително да се кара на къси,та да споделя
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Мен ме дразни тази функция, защото:
1. При всяко палене на двигателя фаровете 'палят' два пъти - при даване на контакт, и при връщане на контакт след въртене на стартера
2. Особено нощем светиш като елха дори и да искаш само да дадеш за момент контакт за да ти се 'събуди' управлението на стъклата или ако чакаш някого и искаш колата да работи (климатик/парно)...
Но пък от друга страна не се занимаваш всеки път да щракаш превключвателя..
1. При всяко палене на двигателя фаровете 'палят' два пъти - при даване на контакт, и при връщане на контакт след въртене на стартера
2. Особено нощем светиш като елха дори и да искаш само да дадеш за момент контакт за да ти се 'събуди' управлението на стъклата или ако чакаш някого и искаш колата да работи (климатик/парно)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
преди два дни гледам една корола паркирана и заключена, но със запалени фарове и халогени
Викам си - това не може да е вярно?!
Днес един мой съсед оставил почти новата си тойота Hilux пред блока, заключил - отново със запалени фарове и халогени!?
Това май може да се случи единствено при тойота за съжаление. Добре че е с два акумолатора и два часа след като я беше паркирал, дойде и си я запали все едно не е имало нищо laugh.gif
Не трябва ли да гаснат фаровете и халогените когато не си на контакт? При всички нормални коли оставаш на габарити в този случай?

Днес един мой съсед оставил почти новата си тойота Hilux пред блока, заключил - отново със запалени фарове и халогени!?
Това май може да се случи единствено при тойота за съжаление. Добре че е с два акумолатора и два часа след като я беше паркирал, дойде и си я запали все едно не е имало нищо laugh.gif
Не трябва ли да гаснат фаровете и халогените когато не си на контакт? При всички нормални коли оставаш на габарити в този случай?
Въпросната джаджа оригинална ли е или някаква друга? Къде я монтираха? Мен много ме привлича подобно нещо за ланд крузера но ме е страх да не прецака нещо другоp_zarkov написа:е вече моята Тойотка прилича на Сеата biggrin.gif .Ексра си е да знаете и струва 48лв с ДДС.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Интересно, все едно Тойотата няма зумер, който да те предупреждава за включени фарове. Май някой в движение спи...
Ако знаете през зимата колко коли виждам с лепенки по волана - ФАРОВЕТЕ! - или по таблото....Като ги питам - защо ти е тази лепенка - ами два акумулатора смених! Добре де, имаш зумер, дето работи?! Аааа, затова ли било онова бжжжж като си отворя вратата?!?!?!
БГ....
Ако знаете през зимата колко коли виждам с лепенки по волана - ФАРОВЕТЕ! - или по таблото....Като ги питам - защо ти е тази лепенка - ами два акумулатора смених! Добре де, имаш зумер, дето работи?! Аааа, затова ли било онова бжжжж като си отворя вратата?!?!?!

БГ....
ми то уж пищи като ги забравиш, ама...slavi7 написа:преди два дни гледам една корола паркирана и заключена, но със запалени фарове и халогениВикам си - това не може да е вярно?!
Това май може да се случи единствено при тойота за съжаление.

При мен фарове светят само при работещ мотор-на контакт НЕ СВЕТЯТslowtraveler написа:Мен ме дразни тази функция, защото:
за slavi7
Това го видях сложено точно на Ленд крузер-проблеми НЕМА монтажа е в Тойота Русе
за Fido Dido
Колега лошото е че няма зумер който да ти казва:ПУСНИ ФАРОВЕТЕ

А и да обясня само как работи:
Даваш на контакт,въртиш,палиш и хоп късите светнали,ако искаш дълги чукаш лостчето за дългите и готово.Караш,спираш,въртиш ключа и хоп фаровете огаснали АБЕ КЕФ! biggrin.gif
На 01.03 или 01.04. 2009г като минем на лятно каране натискаш едно копче/което допълнително са ти сложили/и тогава фаровете се включват както са направени фабрично/ с лостчето /
Като сметнеш некоя и друга двайсетачка за полицайте ако те засекат че не си на фарове,недай си боже скапеш неволно акумолатора ,48лв за тази екстра си е прилично
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Имат си зумер Тойотките, само че заради прекрасното паркиране навсякъде ми се налага някой път да излизам не през шофьорската врата и познай дали се сещам всеки път, че фаровете са включениFido Dido написа:Интересно, все едно Тойотата няма зумер, който да те предупреждава за включени фарове. Май някой в движение спи...

Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007
Според мен е по правилно да се направи така,че едва след като тръгнеш да се включват и след спиране на двигателя да се изключват, честото спиране/за по няколко минути/ на ламбите не им се отразява добре ....но джаджата е интересна ! Или може би да се промени настройката на зумера и ако не си ги включил да бръмчи по друг начин,т.е. да има различна звукова сигнализация .