проблем с корола 2.0 D4D 116к.с. 2003г.
проблем с корола 2.0 D4D 116к.с. 2003г.
Здравейте колеги,
имам следния проблем с королата
от няколко дена ускорението и падна страшно много.
Ходих в сервиз на тойота но ми казаха 4е всичко с колата е на ред.
освен това от около два месеца ми гори около 9 градско и то в Габрово където трафика е сравнително малък
колата е на 98 000 км от които 50 000 съм и ги навъртял аз.иначе я обслужвам редовно наливам само ОМV PREMIUM DIESEL и от време на време добавки защото с другите нафти не върви като хората.
Ако някои има идея от какво е моля да помогне.
Казаха ми да сменя горивния филтър, което и ще направя утре но много се съмнявам това да е проблема, защото е сменян преди 8000 км.
Благодаря ви предварително.
имам следния проблем с королата
от няколко дена ускорението и падна страшно много.
Ходих в сервиз на тойота но ми казаха 4е всичко с колата е на ред.
освен това от около два месеца ми гори около 9 градско и то в Габрово където трафика е сравнително малък
колата е на 98 000 км от които 50 000 съм и ги навъртял аз.иначе я обслужвам редовно наливам само ОМV PREMIUM DIESEL и от време на време добавки защото с другите нафти не върви като хората.
Ако някои има идея от какво е моля да помогне.
Казаха ми да сменя горивния филтър, което и ще направя утре но много се съмнявам това да е проблема, защото е сменян преди 8000 км.
Благодаря ви предварително.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Аз вече спрях да зареждам ОМВ. като заредя там разхода ми автоматично скача с около 1,5 л и колата осезаемо почва да не върви като хората. Сега зареждам Еко и съм доста доволен, но да видим до кога. При мен горивния филтър трудно изкарва 7500км и за това го сменям заедно с маслото. Както и въздушния филтър сменям на същите километри.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
благодаря ви за информацията но наистина не мисля че проблема е в горивото или филтъра. Но все пак ще пробвам да ги сменя и дано да е в това проблема. Иначе ако е нещо с турбото става кофти защото ново струва около 4000 лв. И от тойота ми казаха че нормалната му работа е около 60000 км. Просто незнам
Днес си смених горивния филтър и заредих на ромпетрол.
Има малко подобрение в колата но ускорението което имаше преди на около 2000 оборота сега се появява на около 2600.
И въпреки всичко не варви както трябва. Струва ми се че мотора се тормози много. ???????????????????????????
Възможно ли е това да е от катализатора. Но колата все пак е на 98000 км.
Има малко подобрение в колата но ускорението което имаше преди на около 2000 оборота сега се появява на около 2600.
И въпреки всичко не варви както трябва. Струва ми се че мотора се тормози много. ???????????????????????????
Днес си смених горивния филтър и заредих на ромпетрол.
- Aleksandar
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мойта кола е със същия двигател и не съм имал проблем с турбото, а е на 150 000км. Така, че не вярвам проблема да ти е там на по-малко от 100 000км А и какви са тези цени от 4000лв? Това къде ти го казаха?shefaz написа:Може и в турбото да е проблема, но се съмнявям.
1. В сервиза на Тойота казаха че е наред,
2. Все пак има разлика в ускорението преди и след като се включи
И аз вече не знам какво става с тая кола, но ако наистина живота на турбото е толкова кратък ще минавам на бензинова без турбо
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Интересно има ли вече такива без турбо...shefaz написа:Може и в турбото да е проблема, но се съмнявям.
1. В сервиза на Тойота казаха че е наред,
2. Все пак има разлика в ускорението преди и след като се включи
И аз вече не знам какво става с тая кола, но ако наистина живота на турбото е толкова кратък ще минавам на бензинова без турбо
Ще си вземеш китайски рециклат! Има ги и за под 1000$.Колко според тебе струва оргинална турбина с променлива геометрия примерно? Ако намериш такава нова под 2000$ свирни. С транспорт, мита и друи такси, ще подмине 4000лв вЕрвай ми....mitoko написа:баси за 4к ще си вземеш турбо кит... замата турбина не се ли поправея. чувал съм за ремонтен комплект за евентуално прецаканата турбина

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
- Получена благодарност: 1 път
е с променлива ставаdiver написа:Ще си вземеш китайски рециклат! Има ги и за под 1000$.Колко според тебе струва оргинална турбина с променлива геометрия примерно? Ако намериш такава нова под 2000$ свирни. С транспорт, мита и друи такси, ще подмине 4000лв вЕрвай ми....mitoko написа:баси за 4к ще си вземеш турбо кит... замата турбина не се ли поправея. чувал съм за ремонтен комплект за евентуално прецаканата турбина