Хубави ли са YARIS 1.0 Aвтоматик?
Хубави ли са YARIS 1.0 Aвтоматик?
Здравейте, възнамерявам за закупя Ярис 1.0 с автоматична скоростна кутия, но не знам нищо за тази кутия!!! Има ли нещо за което трябва да внимавам , чупи ли се много, вдига ли разхода много и колко да очаквам да бъде той :-) Колата ще се кара в София . Моделът е от 99-00г. Много ви моля, понеже нищо не разбирам от Toyota, да ми помогнете да харесам марката :-)
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Намерих ти единствената информация,която бях чел за този модел,много е рядък.
Успех и влизай пак във форума, да кажеш какво си избрал
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=751 ... 8%F2%E5%EB
Мисля за такъв полу-автоматик говориш,защото Ярис 1.0 автоматик няма,а за 1.3 не съм сигурен.

http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=751 ... 8%F2%E5%EB
Мисля за такъв полу-автоматик говориш,защото Ярис 1.0 автоматик няма,а за 1.3 не съм сигурен.

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- Extravaganza
Аз карам 1.3 ММТ бензин, 90 к.с. - демек тойотската модификация на автоматик.
Вече почти две години го карам.
Не съм имала никакви проблеми. За града е перфектният вариант, без значение мъже, жени.
Разход градско, лятото - 7.6-8.6, зимата - около 10.
Извънградско, като съм карала нормално (което се случва мнооого рядко) - за 500 км веднъж ми даде 5.2, ама веднъж, защото аз винаги я натискам докато мога.
С натискане, което значи 160 средно (над 5 хил.о.)(щото си е слабичка количката) - около 9 л.
Горе долу нормално като я карам - 140 средно - 7.5 л.
Много е приятна за каране, единстввеното, което мен мноооого ме дразни е, че се усеща смяната на предавките като едно леко придъпване, но мисля, че щом жена ти ще го кара, хич няма да и прави впечатление.
Въобще няма да сбъркаш, ако вземете такава.
Ръчните скорости са за коли пистарки - от 200 к.с. нагоре.
Да си я ръчкаш на воля ............
Вече почти две години го карам.
Не съм имала никакви проблеми. За града е перфектният вариант, без значение мъже, жени.
Разход градско, лятото - 7.6-8.6, зимата - около 10.
Извънградско, като съм карала нормално (което се случва мнооого рядко) - за 500 км веднъж ми даде 5.2, ама веднъж, защото аз винаги я натискам докато мога.
С натискане, което значи 160 средно (над 5 хил.о.)(щото си е слабичка количката) - около 9 л.
Горе долу нормално като я карам - 140 средно - 7.5 л.
Много е приятна за каране, единстввеното, което мен мноооого ме дразни е, че се усеща смяната на предавките като едно леко придъпване, но мисля, че щом жена ти ще го кара, хич няма да и прави впечатление.
Въобще няма да сбъркаш, ако вземете такава.
Ръчните скорости са за коли пистарки - от 200 к.с. нагоре.
Да си я ръчкаш на воля ............

BMW and Toyota driver :P
По правилно е да се каже ММТ, защото си е ММТ и това няма нищо общо с автоматик в пълния смисъл на думата. Според мен хиляда кубика са си достатъчно зле до 100км за да се спъват още повече с ММТ-то. Все пак не трябва да надхвърля минута до 100 biggrin.gif , а и не подценявай спортния дух на жените
.

що бе, бегачка си е biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifantoanto написа:По правилно е да се каже ММТ, защото си е ММТ и това няма нищо общо с автоматик в пълния смисъл на думата. Според мен хиляда кубика са си достатъчно зле до 100км за да се спъват още повече с ММТ-то. Все пак не трябва да надхвърля минута до 100 biggrin.gif , а и не подценявай спортния дух на жените.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.