Въпрос за предното окачване на Карина Е
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Въпрос за предното окачване на Карина Е
Возията е много добра, отзад е с независимо и дотук всичко е ок.
Но не ви ли се струва, че по нашите гадни пътища предното окачване сравнително лесно стига до буферните тампони на амортисьорите? Случва ми се рядко, но при преминаване на вдлъбнати неравности по пътя (по паваж най-често), при излизане на предните гуми амортисьорите се събират нагоре рязко и удрят в тампоните.
Понеже обичам да карам бързо по планински път и завои, отскоро ми прави впечатление като вземам ляв завой, т. е. натоварвам дясната страна, сравнително малки неравности довеждат до познатото удряне в тампон, докато при десен завой удрянето се появява по-трудно.
Ако може помагайте с мнения. Тези дни мисля да ходя и на стенд за амортисьори, за да видя дали не е изпуснал някой, но нямат омаслявания.
Но не ви ли се струва, че по нашите гадни пътища предното окачване сравнително лесно стига до буферните тампони на амортисьорите? Случва ми се рядко, но при преминаване на вдлъбнати неравности по пътя (по паваж най-често), при излизане на предните гуми амортисьорите се събират нагоре рязко и удрят в тампоните.
Понеже обичам да карам бързо по планински път и завои, отскоро ми прави впечатление като вземам ляв завой, т. е. натоварвам дясната страна, сравнително малки неравности довеждат до познатото удряне в тампон, докато при десен завой удрянето се появява по-трудно.
Ако може помагайте с мнения. Тези дни мисля да ходя и на стенд за амортисьори, за да видя дали не е изпуснал някой, но нямат омаслявания.
Carina E 4AFE LB 1992
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
- Почетен Администратор
Е, при доста Ситроени го няма.El Camino написа:При омекнали амортисьори се наблюдава явлението "добра возия" в комбинация със удряне на тампона.
Явлението изчезва при смяна на амортисьорите.
П.П. Явлението се появява при всяка кола.
@max-2
Явно имаш предвид тампон на МакФерсон. Ако са ти заминали амортисьорите, а омасляването не е гаранция, пробвай да смениш само тампоните.
-
- Почетен Администратор
- max-2
Kolegi, има известно развитие по въпроса. Ходих на стенд за амортисьори и се оказа, че са добре, в нормата. Има известна разлика в задните, защото съм сменял заден десен с втора употреба от англ. карина, но по-нататък ще взема нови. След това ходих на проверка на предницата и се оказа, че имам за смяна тампони за стабилизиращата щанга, които поръчах и смених вчера, бяха поизносени, но имаха още много "до желязо". Засега съм доволен, но да не казвам голяма дума преди да съм я усукал по по-остри завои 

- Прикачени файлове
-
- 15092008(001).jpg (170.37 KiB) Преглеждано 2976 пъти
Carina E 4AFE LB 1992
- max-2
Искам да помоля за коментар по диаграмата от стенда на амортисьори. Чукането пак го има, но по-рядко и по-скоро изненадващо. За смяна ли съм(по диаграмата) и как изглежда диаграмата на нов амортисьор?
Долу на листа с диаграмата пише, че отпред са добре, а отзад да се сменят, понеже има голяма разлика.
Когато колата е стояла цяла нощ можеш да я разклатиш все едно аморт. ги няма и като направи 2-3 движения се напомпват и започват да бачкат нормално.
Долу на листа с диаграмата пише, че отпред са добре, а отзад да се сменят, понеже има голяма разлика.
Когато колата е стояла цяла нощ можеш да я разклатиш все едно аморт. ги няма и като направи 2-3 движения се напомпват и започват да бачкат нормално.
Carina E 4AFE LB 1992
карина
колега амортисиорите са ти наред според мен,чукането идва от втулката на рейката,с тези немски рейки на карината всеки го е ял,и аз имам чукане и идва точно от тази втулка,но докато не текне рейката не пипам нищо.ето ти телефона ми звънни и ще видим какъв е проблема,консултацията е напълно безплатна,тойотаджиите трябва да си помагаме. 0888 645 709 илия.поне си от пловдив.
Re: карина
Капсулована неразглобяема, ма си мислех, че е английска а не немска...ilia написа:...с тези немски рейки

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.