Помощ за дом за сираци 2008/2009

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Toyota_Devil

Мнение от Toyota_Devil » 25 Окт 2008 13:44

и аз съм "ЗА" , само трябва да уточним за прехвърлянията на пари от чужбина
1992 Toyota Corolla E10 1.3 12V (75hp)
2004 Skoda Octavia 1.9 TDI (90hp)

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 25 Окт 2008 16:44

(колеги радвам се че темата протича без излишни коментарии неплодоносен спам..
който не е съгласен с нещо или има добра идея-разбира се може да я сподели...)

супер...мисля добро начало,,,
предлагам да ползваме практиката от миналите години.

въпроси:
1 дали колегата проскрит-приема и тази година най трудоемката част свързана с закупуване и пращане на подараците? от предишни години колегата се е доказал че не жали сили да намира най добрата цена,с което закупува 10-20% повече подараци,изпипва и отчита всичко. хвала хвала...
2. има ли някой нещо против отново да зарадваме по традиция децата от: ДДМУИ - Дом за деца и младежи с умствена изостаналост - с. Илаков рът, община Елена, област Велико Търново ?
3.има ли някой против,да използваме пак схемата--събират се средствата с регионална среща ,след което се пращат на 1 сметка-на този който ще се заеме с покупката на подараците, а хора в изолация или им е по лесно-директно използват сметката?

грубо ми се иска преди 15ти декември общата сума да е престигнала при човека който ще закупува и прати подараците.,уточнени нещата за закупуване и подараците да пристигнат около коледа.
п.с. мисля че бихме улеснили човека с покупките-ако всичко е ясно и пратено при него до 15сти...

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 25 Окт 2008 17:20

месец и половина не е ли множко wacko.gif пък и точно преди празниците е няква лудница, тоя дето ще се заеме с пазаренето и изпращането най-вероятно ще е доста зает в работата си, и от 15-ти натам каква ще я свърши не ми е ясно /както видяхме отнема доста време свързването с дома, после намирането на нещата по борси, за да е по-изгодно, търсене на кашони, уговорки с куриери за отстъпки.../
затова предлагам до 1 декември да се събират парите, уточнява се крайната събрана сума, съответно се пита в дома от какво имат нужда, и докъм 15-20-ти да има време колегата, който ще се занимава с това, да напазари и да прати колетите.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 25 Окт 2008 18:30

desSs написа:месец и половина не е ли множко wacko.gif пък и точно преди празниците е няква лудница, тоя дето ще се заеме с пазаренето и изпращането най-вероятно ще е доста зает в работата си, и от 15-ти натам каква ще я свърши не ми е ясно /както видяхме отнема доста време свързването с дома, после намирането на нещата по борси, за да е по-изгодно, търсене на кашони, уговорки с куриери за отстъпки.../
затова предлагам до 1 декември да се събират парите, уточнява се крайната събрана сума, съответно се пита в дома от какво имат нужда, и докъм 15-20-ти да има време колегата, който ще се занимава с това, да напазари и да прати колетите.
напълно си права,,,,,до първи би било много по добре.

традиционно дессс, имаш ли възможност началото на ноемрви да званнеш в дома и да запиташ за нужно и желаното?

направих условен план в първия ми пост....при нужда ще коригирам.

п.с. незнам дали месец и половина е множко десс,но миналата година кампанията започната преди нова година се финализира-март месец

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 25 Окт 2008 18:56

мите, на българина какъвто и срок да му дадеш, той винаги се сеща два дни преди да изтече wink.gif
не виждам къде е проблема, един превод в банката отнема минути smile.gif ама както решите де, аз само изказвам мнение smile.gif

п.п. разбира се, че ще се обадя в дома, това е най-малкото, което мога да направя smile.gif ама защо в началото на ноември? миналия път звъннах едва когато събрахме парите. казах с каква сума разполагаме, и питах от какво имат нужда. ако искате пък ще се обадя по-рано, да знаем ориентировъчно

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 25 Окт 2008 19:00

Дес, дотогава може да се появят и други неща, но като цяло, да ориентировъчно да си знаем.
Мите, какво ще кажеш на някоя от седмичните да се съберем всички и да сумираме парите, щот всеки поотделно да ги праща на сметка... wacko.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 25 Окт 2008 19:45

Me4oKyX написа:Както миналата година, та даже тази ще е още по-добре организирана, надявам се! biggrin.gif Може да се пращат паричките в сметката на клуба, като както миналата година ще има пълна разпечатка колко пари са пристигнали и ще го направим официално от клуба/форума - разбирайте го едно и също. Аз поне така гледам и на двете. Само дайте най-напред да изберем кой дом ще подпомагаме и да почваме :thumbsup: Тази година има-няма време ще се включа още по-активно, щото просто е голямо удоволствие да свършиш нещо такова rolleyes.gif Казвайте дома и да измисляме всичко останало. Ако е близо до Пловдив мога да отскоча на място. Близо - до 100-тина км happy.gif

P.S. Аз имам една малка колекция от 100-тина колички Matchbox и други подобни, мисля тях да добавим, че аз вече съм доста пораснало дете за това laugh.gif Племеницата е елиминирала някои, но поне 50-60 все трябва да са останали rolleyes.gif Ще прегледам и женски играчки от на племеницата, че тя е вече на 3 години и някои не я трогват хич...
Нека не намесваме новосъздадения клуб! Досега е било от името на фен клуба, който посещават повече от 4 000 фенове на Тойота и нека си остане от негово име. Нека и този път се процидира по познатия до сега начин. Така мисля! Нищо лично. :thumbsup:

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 25 Окт 2008 19:46

Fido Dido написа:Дес, дотогава може да се появят и други неща, но като цяло, да ориентировъчно да си знаем.
Мите, какво ще кажеш на някоя от седмичните да се съберем всички и да сумираме парите, щот всеки поотделно да ги праща на сметка... wacko.gif
Това е великолепна идея!

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 25 Окт 2008 22:43

desSs написа:не виждам къде е проблема, един превод в банката отнема минути smile.gif ама както решите де, аз само изказвам мнение smile.gif

п.п. разбира се, че ще се обадя в дома, това е най-малкото, което мога да направя smile.gif ама защо в началото на ноември? миналия път звъннах едва когато събрахме парите. казах с каква сума разполагаме, и питах от какво имат нужда. ако искате пък ще се обадя по-рано, да знаем ориентировъчно
десс разбира се ще има сметка, защото форума сме от различни градове,понякога и държави,но първо да се уточним,кой ще закупува нещата, за да ползваме директно неговата.тайно се надявам проскрипт да приеме,,,но не виждам причина софийска сбирка за улеснение на хората.
иска ми се предварително да се обадим в дома-за да може всеки да прецени дали има нещо ненужно в натура, за да не се закупува излишно...примерно миналат година имаха нужда от прежда-която случайно се намери, и не беше нужно да се харчат от парите.

Fido Dido написа:Мите, какво ще кажеш на някоя от седмичните да се съберем всички и да сумираме парите, щот всеки поотделно да ги праща на сметка... wacko.gif
незнам дали е удачно да е седмичната,защото може да присъстват хора които не споделят инициативата, и подобно събиране на седмична среща биха ги поставили в ситуация,че са длъжно да дарят нещо, но идеята да се ползва традициона среща на която да дойдат и хора които искат да се включат в събирането --е удобно.
/хубаво е ако се ползва-да се уточни ,че дарението не е задължително,,и не участие- не значи коравосърдечност или нещо лошо,/
Kiki написа:
Me4oKyX написа:quote]
Нека не намесваме новосъздадения клуб! Досега е било от името на фен клуба, който посещават повече от 4 000 фенове на Тойота и нека си остане от негово име. Нека и този път се процидира по познатия до сега начин. Така мисля! Нищо лично. :thumbsup:
мисля,че е хубаво всеки да може да предложи с какво би бил полезен,но е по удачно парите да се събират при човека който ще закупува нещата...
мисля че никой от нас не е стигнал дотам и не би злоупотребил със средства предназначени за болни деца.

proscrip

Мнение от proscrip » 25 Окт 2008 23:10

Мда - давайте, нема проблем да пазаря. Кашони имам колкото щете и каквито щете. Аз също предпочитам да не е след средата на декември - първо че градското ми возило ще влиза в бокса или ще ходи за скрап - не съм решил още и второто което е, цените тогава са такива, че сигурно 20 % от парите ще отидат по коледно-новогодишните "отстъпки".

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 25 Окт 2008 23:23

proscrip написа:градското ми возило ще влиза в бокса или ще ходи за скрап
кое бе, волвото ли? второто май е по-добра идея laugh.gif laugh.gif шегувка tongue.gif

ами айде давай сметка тогава, щом си навит smile.gif

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 26 Окт 2008 00:31

...
Последно промяна от Georgimitrovich на 03 Ное 2008 19:18, променено общо 1 път.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 26 Окт 2008 01:58

Georgimitrovich написа:ni6to protiv organizaciqta, no tva s pra6taneto na ka6onite ne mi haresva. Malko bezli4no mi se struva. sad.gif
идеята в предишни години беше да не се подражава на мото-форуми,полит-кампаний,асоцийаций и фондаций, за които основния смисъл на къмпанийте е в това дали тя ще бъде отразена в медийте...
Аз нямам право да говоря от името на инициаторите на идеята,но по мой разбирания ,замисъла е че правим нещо за децата,а не реклама на форума.
в форума не се практикува публикаций с даренията и имената на дарителите.
не очакваме похвала,нито дете което ще ни прегърне и ще ни благодари,нито въхищение от познати за наше благородство...мисля че за нас самите ,празника би бил по светъл,при мисълта че сме имали шанс да споделим частица от него с някой за в неравностойно положение...

ако някой колега има желание да закара подараците собственоръчно- не мисля че някой би имал против?

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 26 Окт 2008 02:03

proscrip написа:Мда - давайте, нема проблем да пазаря. Кашони имам колкото щете и каквито щете. Аз също предпочитам да не е след средата на декември - първо че градското ми возило ще влиза в бокса или ще ходи за скрап - не съм решил още и второто което е, цените тогава са такива, че сигурно 20 % от парите ще отидат по коледно-новогодишните "отстъпки".
ако съумеем да стартираме активно- 15ти ноември,въпреки че още не сме обхванати от коледно настроение, мисля до 1ви -5ти декември всичко около средствата да е финализирано и да изпреварим коледните"намаления".
благодарско от името на всички за готовността.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 26 Окт 2008 02:31

Пак уточнявам - просто ще уточним, че всичко е от фен клуба на тойота - както искате го разбирайте, но няма да се изтъква, че е точно от Тойота клуб България или такива - просто от фен клуба - т.е. всички форумжий, защото другия клуб няма особено много членове. Просто, за да стане по-представително. Медии и новини няма да гоним - това също е ясно. Ако не друго, то поне ще има една сметка, в която ще се съберат всички пари и ако трябва ще ги занеса на ръка на човека, който ще пазарува. Казах го, за да е най-лесно на всички, които искат да пратят парите - в една сметка. Ако някой каже в негова - така да е happy.gif За мен няма особено значение, стига да съберем хубава пара за дечицата.

За колегите от чужбина - могат спокойно да пратят парите на Paypal-а ми - me4okyx@mail.bg - това е мейла на акаунта. Пращате ми ги, аз ще ги изтегля в някоя от картите и готово happy.gif

Дайте да се реши и кой дом ще е тази година. А и както вече казах - ще помагам с каквото мога, а както казва Деската - няма да е два дни преди крайния срок rolleyes.gif Иначе вярно в повечето случаи се действа така smile.gif

Публикувай отговор