Помощ за дом за сираци 2008/2009
- Toyota_Devil
(колеги радвам се че темата протича без излишни коментарии неплодоносен спам..
който не е съгласен с нещо или има добра идея-разбира се може да я сподели...)
супер...мисля добро начало,,,
предлагам да ползваме практиката от миналите години.
въпроси:
1 дали колегата проскрит-приема и тази година най трудоемката част свързана с закупуване и пращане на подараците? от предишни години колегата се е доказал че не жали сили да намира най добрата цена,с което закупува 10-20% повече подараци,изпипва и отчита всичко. хвала хвала...
2. има ли някой нещо против отново да зарадваме по традиция децата от: ДДМУИ - Дом за деца и младежи с умствена изостаналост - с. Илаков рът, община Елена, област Велико Търново ?
3.има ли някой против,да използваме пак схемата--събират се средствата с регионална среща ,след което се пращат на 1 сметка-на този който ще се заеме с покупката на подараците, а хора в изолация или им е по лесно-директно използват сметката?
грубо ми се иска преди 15ти декември общата сума да е престигнала при човека който ще закупува и прати подараците.,уточнени нещата за закупуване и подараците да пристигнат около коледа.
п.с. мисля че бихме улеснили човека с покупките-ако всичко е ясно и пратено при него до 15сти...
който не е съгласен с нещо или има добра идея-разбира се може да я сподели...)
супер...мисля добро начало,,,
предлагам да ползваме практиката от миналите години.
въпроси:
1 дали колегата проскрит-приема и тази година най трудоемката част свързана с закупуване и пращане на подараците? от предишни години колегата се е доказал че не жали сили да намира най добрата цена,с което закупува 10-20% повече подараци,изпипва и отчита всичко. хвала хвала...
2. има ли някой нещо против отново да зарадваме по традиция децата от: ДДМУИ - Дом за деца и младежи с умствена изостаналост - с. Илаков рът, община Елена, област Велико Търново ?
3.има ли някой против,да използваме пак схемата--събират се средствата с регионална среща ,след което се пращат на 1 сметка-на този който ще се заеме с покупката на подараците, а хора в изолация или им е по лесно-директно използват сметката?
грубо ми се иска преди 15ти декември общата сума да е престигнала при човека който ще закупува и прати подараците.,уточнени нещата за закупуване и подараците да пристигнат около коледа.
п.с. мисля че бихме улеснили човека с покупките-ако всичко е ясно и пратено при него до 15сти...
месец и половина не е ли множко
пък и точно преди празниците е няква лудница, тоя дето ще се заеме с пазаренето и изпращането най-вероятно ще е доста зает в работата си, и от 15-ти натам каква ще я свърши не ми е ясно /както видяхме отнема доста време свързването с дома, после намирането на нещата по борси, за да е по-изгодно, търсене на кашони, уговорки с куриери за отстъпки.../
затова предлагам до 1 декември да се събират парите, уточнява се крайната събрана сума, съответно се пита в дома от какво имат нужда, и докъм 15-20-ти да има време колегата, който ще се занимава с това, да напазари и да прати колетите.

затова предлагам до 1 декември да се събират парите, уточнява се крайната събрана сума, съответно се пита в дома от какво имат нужда, и докъм 15-20-ти да има време колегата, който ще се занимава с това, да напазари и да прати колетите.
напълно си права,,,,,до първи би било много по добре.desSs написа:месец и половина не е ли множкопък и точно преди празниците е няква лудница, тоя дето ще се заеме с пазаренето и изпращането най-вероятно ще е доста зает в работата си, и от 15-ти натам каква ще я свърши не ми е ясно /както видяхме отнема доста време свързването с дома, после намирането на нещата по борси, за да е по-изгодно, търсене на кашони, уговорки с куриери за отстъпки.../
традиционно дессс, имаш ли възможност началото на ноемрви да званнеш в дома и да запиташ за нужно и желаното?
направих условен план в първия ми пост....при нужда ще коригирам.
п.с. незнам дали месец и половина е множко десс,но миналата година кампанията започната преди нова година се финализира-март месец
мите, на българина какъвто и срок да му дадеш, той винаги се сеща два дни преди да изтече
не виждам къде е проблема, един превод в банката отнема минути
ама както решите де, аз само изказвам мнение
п.п. разбира се, че ще се обадя в дома, това е най-малкото, което мога да направя
ама защо в началото на ноември? миналия път звъннах едва когато събрахме парите. казах с каква сума разполагаме, и питах от какво имат нужда. ако искате пък ще се обадя по-рано, да знаем ориентировъчно

не виждам къде е проблема, един превод в банката отнема минути

п.п. разбира се, че ще се обадя в дома, това е най-малкото, което мога да направя

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Нека не намесваме новосъздадения клуб! Досега е било от името на фен клуба, който посещават повече от 4 000 фенове на Тойота и нека си остане от негово име. Нека и този път се процидира по познатия до сега начин. Така мисля! Нищо лично.Me4oKyX написа:Както миналата година, та даже тази ще е още по-добре организирана, надявам се! biggrin.gif Може да се пращат паричките в сметката на клуба, като както миналата година ще има пълна разпечатка колко пари са пристигнали и ще го направим официално от клуба/форума - разбирайте го едно и също. Аз поне така гледам и на двете. Само дайте най-напред да изберем кой дом ще подпомагаме и да почвамеТази година има-няма време ще се включа още по-активно, щото просто е голямо удоволствие да свършиш нещо такова
Казвайте дома и да измисляме всичко останало. Ако е близо до Пловдив мога да отскоча на място. Близо - до 100-тина км
P.S. Аз имам една малка колекция от 100-тина колички Matchbox и други подобни, мисля тях да добавим, че аз вече съм доста пораснало дете за това laugh.gif Племеницата е елиминирала някои, но поне 50-60 все трябва да са останалиЩе прегледам и женски играчки от на племеницата, че тя е вече на 3 години и някои не я трогват хич...

десс разбира се ще има сметка, защото форума сме от различни градове,понякога и държави,но първо да се уточним,кой ще закупува нещата, за да ползваме директно неговата.тайно се надявам проскрипт да приеме,,,но не виждам причина софийска сбирка за улеснение на хората.desSs написа:не виждам къде е проблема, един превод в банката отнема минутиама както решите де, аз само изказвам мнение
![]()
п.п. разбира се, че ще се обадя в дома, това е най-малкото, което мога да направяама защо в началото на ноември? миналия път звъннах едва когато събрахме парите. казах с каква сума разполагаме, и питах от какво имат нужда. ако искате пък ще се обадя по-рано, да знаем ориентировъчно
иска ми се предварително да се обадим в дома-за да може всеки да прецени дали има нещо ненужно в натура, за да не се закупува излишно...примерно миналат година имаха нужда от прежда-която случайно се намери, и не беше нужно да се харчат от парите.
незнам дали е удачно да е седмичната,защото може да присъстват хора които не споделят инициативата, и подобно събиране на седмична среща биха ги поставили в ситуация,че са длъжно да дарят нещо, но идеята да се ползва традициона среща на която да дойдат и хора които искат да се включат в събирането --е удобно.Fido Dido написа:Мите, какво ще кажеш на някоя от седмичните да се съберем всички и да сумираме парите, щот всеки поотделно да ги праща на сметка...
/хубаво е ако се ползва-да се уточни ,че дарението не е задължително,,и не участие- не значи коравосърдечност или нещо лошо,/
мисля,че е хубаво всеки да може да предложи с какво би бил полезен,но е по удачно парите да се събират при човека който ще закупува нещата...Kiki написа:Me4oKyX написа:quote]
Нека не намесваме новосъздадения клуб! Досега е било от името на фен клуба, който посещават повече от 4 000 фенове на Тойота и нека си остане от негово име. Нека и този път се процидира по познатия до сега начин. Така мисля! Нищо лично.
мисля че никой от нас не е стигнал дотам и не би злоупотребил със средства предназначени за болни деца.
Мда - давайте, нема проблем да пазаря. Кашони имам колкото щете и каквито щете. Аз също предпочитам да не е след средата на декември - първо че градското ми возило ще влиза в бокса или ще ходи за скрап - не съм решил още и второто което е, цените тогава са такива, че сигурно 20 % от парите ще отидат по коледно-новогодишните "отстъпки".
- Georgimitrovich
...
Последно промяна от Georgimitrovich на 03 Ное 2008 19:18, променено общо 1 път.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
идеята в предишни години беше да не се подражава на мото-форуми,полит-кампаний,асоцийаций и фондаций, за които основния смисъл на къмпанийте е в това дали тя ще бъде отразена в медийте...Georgimitrovich написа:ni6to protiv organizaciqta, no tva s pra6taneto na ka6onite ne mi haresva. Malko bezli4no mi se struva.
Аз нямам право да говоря от името на инициаторите на идеята,но по мой разбирания ,замисъла е че правим нещо за децата,а не реклама на форума.
в форума не се практикува публикаций с даренията и имената на дарителите.
не очакваме похвала,нито дете което ще ни прегърне и ще ни благодари,нито въхищение от познати за наше благородство...мисля че за нас самите ,празника би бил по светъл,при мисълта че сме имали шанс да споделим частица от него с някой за в неравностойно положение...
ако някой колега има желание да закара подараците собственоръчно- не мисля че някой би имал против?
ако съумеем да стартираме активно- 15ти ноември,въпреки че още не сме обхванати от коледно настроение, мисля до 1ви -5ти декември всичко около средствата да е финализирано и да изпреварим коледните"намаления".proscrip написа:Мда - давайте, нема проблем да пазаря. Кашони имам колкото щете и каквито щете. Аз също предпочитам да не е след средата на декември - първо че градското ми возило ще влиза в бокса или ще ходи за скрап - не съм решил още и второто което е, цените тогава са такива, че сигурно 20 % от парите ще отидат по коледно-новогодишните "отстъпки".
благодарско от името на всички за готовността.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Пак уточнявам - просто ще уточним, че всичко е от фен клуба на тойота - както искате го разбирайте, но няма да се изтъква, че е точно от Тойота клуб България или такива - просто от фен клуба - т.е. всички форумжий, защото другия клуб няма особено много членове. Просто, за да стане по-представително. Медии и новини няма да гоним - това също е ясно. Ако не друго, то поне ще има една сметка, в която ще се съберат всички пари и ако трябва ще ги занеса на ръка на човека, който ще пазарува. Казах го, за да е най-лесно на всички, които искат да пратят парите - в една сметка. Ако някой каже в негова - така да е
За мен няма особено значение, стига да съберем хубава пара за дечицата.
За колегите от чужбина - могат спокойно да пратят парите на Paypal-а ми - me4okyx@mail.bg - това е мейла на акаунта. Пращате ми ги, аз ще ги изтегля в някоя от картите и готово
Дайте да се реши и кой дом ще е тази година. А и както вече казах - ще помагам с каквото мога, а както казва Деската - няма да е два дни преди крайния срок
Иначе вярно в повечето случаи се действа така 

За колегите от чужбина - могат спокойно да пратят парите на Paypal-а ми - me4okyx@mail.bg - това е мейла на акаунта. Пращате ми ги, аз ще ги изтегля в някоя от картите и готово

Дайте да се реши и кой дом ще е тази година. А и както вече казах - ще помагам с каквото мога, а както казва Деската - няма да е два дни преди крайния срок