Регулиране на фарове на Corolla E11

DMDimitrov
Обратна връзка:

Регулиране на фарове на Corolla E11

Мнение от DMDimitrov » 22 Окт 2008 11:31

Колеги, бих искал малко помощ от по-компетентните от Вас и благодаря предварително.
Значи, преди известно време сложих ксенон на королата и понеже фаровете светеха на различна височина, отидох в сервиз да ми ги регулират... пичовете свалиха и двата фара, ръчкаха нещо по тях, сложиха ги обратно, взеха ми 30лв и казаха "готов си". Обаче после забелязах, че фаровете светят на една височина, но ако копчето за регулиране е на нула - свети високо в короните на дърветата покрай пътя. ОК, това го оправям като сваля фаровете, но сега ми светят прекалено на дясно - т.е. като карам на прав извънградски път на тъмно лъча на фаровете свети в дясната канавка wacko.gif
Въпроса ми към Вас е, от къде и как се регулират фаровете в хоризонтална и вертикална посока, че ми писна от майстори и възнамерявам сам да си ги настроя? Знам, че има 2 точки, от където се регулира всеки фар, но не знам коя за каква посока е, а и едната от тези точки май е недостъпна без да се свали фара.
Ще съм благодарен на всеки отзовал се.
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г

slavi7

Мнение от slavi7 » 22 Окт 2008 16:00

по принцип вътрешните врътки са за регулиране по височина, а външните към калниците са за наляво/надясно
но за конкретната кола не знам точно къде се намират ...

и аз лично никога не регулирам светлините си в сервиз, защото обикновенно после се ядосвам два пъти повече отколкото преди това

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 22 Окт 2008 16:02

И на Королата са така, то е нарисувано кое за какво е. Две врътки са, както ги описа.

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 22 Окт 2008 22:57

и аз си сложих ксенон, и аз съм с корола Е11 фейслифт обаче, и аз си регулирах фаровете в сервиз, но съм доволен. взеха ми само 8 или 9 лева. някъде са ти одрали кожата, 30 е прекалено много. регулираха ми фаровете без да ми ги свалят и ми каза пича да не бъзикам много машинката вътре в колата. препоръчвал ми да я смъкна до 1, 1 и нещо като има хора и светят нагоре и заслепяват, и после пак да я връщам. да не си играя много. може би това ги размърдва пак. unsure.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 22 Окт 2008 23:18

Колеги и на мен ми предстой утре сменям едното моторче и ще ги регулираме разчитам на мойте колеги работя във фирма вносител на една чешка марка без да уточнявам повече и дано ги направят добре
Казват че на E11 преди фейслифта фаровете били слаби и има разсейване на светлината,но аз досега не съм имал кола с по добри фарове

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 23 Окт 2008 08:36

Чак разсейване на светлина няма! Но и има коли с H4 ,който светят много по добре! При мен светлината си е екстра , но са ми нисички! С по висока скорост няма никой! Вдигах ги от моторчето с ключе 8 но пак са ниски! Ама се примирих и това е wink.gif

DMDimitrov
Обратна връзка:

Мнение от DMDimitrov » 24 Окт 2008 08:58

Вчера рано сутринта без да искам открих какъв е проблема при мен и останах изумен! wacko.gif Излизайки имаше малко мъгла и що да видя - лъча на левия фар се пресича с този на десния и ми свети в дясната канавка! :censored: егати и регулирането са ми направили :censored: После на светло се загледах отблизо в проблемния фар, както и в другия и сравнявайки ги установих, че просто рефлектора на първия е оставен с около 1см отклонение... mad.gif поиграх си малко и го върнах в изходна позиция - довечера ще пробвам на тъмно как е... иначе на такива майстори :censored: :censored: :censored:

П.П. Сервиза, в който ходих се намира на симеоновско шосе малко по-нагоре от Fulda центъра от дясно... не си спомням как се казваше.
Lexus RX400h, 2008г

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 29 Окт 2008 19:11

по принцип късите светят долу вдясно, а дългите горе вляво. така че правилно са били мисля. моите са по същия начин.
аз карам на 0.5 до 1.5 като съм с хора или товар отзад, за да не заслепявам хората. ако си с ксенон, иди да ти направят реглаж пак на друго място, но където не струва повече от 10лв. другото е измама. недей заслепява другите коли пи улиците, и дори и да си сам смъквай фаровете с половин деление ако заслепяваш, пак светят добре. успех! :thumbsup:

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

DMDimitrov
Обратна връзка:

Мнение от DMDimitrov » 30 Окт 2008 09:03

newmiro написа:по принцип късите светят долу вдясно, а дългите горе вляво. така че правилно са били мисля. моите са по същия начин.
аз карам на 0.5 до 1.5 като съм с хора или товар отзад, за да не заслепявам хората. ако си с ксенон, иди да ти направят реглаж пак на друго място, но където не струва повече от 10лв. другото е измама. недей заслепява другите коли пи улиците, и дори и да си сам смъквай фаровете с половин деление ако заслепяваш, пак светят добре. успех! :thumbsup:
Изобщо не бяха правилно регулирани... мисля, че левия фар е недопустимо да свети в дясната канавка и на практика лъчите на двата фара се пресичаха. Реглажа вече си го направих сам, сега всичко е нормално.
Lexus RX400h, 2008г

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 02 Ное 2008 19:14

по принцип лъчите и на двата фара се пресичат, и на къси и на дълги :thumbsup:

Публикувай отговор