Безумията по пътищата
според мен има много абсурди и те са породени от напъни за решаване на проблеми от хора с алогично мислене.
за мен превентивните мерки който кат предприема единствено с забрани-просто принуждават водачите да вършат нарушения и да пренебрегват закона.
п.с.: в допълнение към горните недоумици
1.сещам се за преди 5-6 години -проблема с нарушители с двуколесни мпс-та на цариградско шосе....решението на проблема и до ден днешен е -забрана за движение на двуколесни мпс-та по цариградско шосе...
практиката показва че в момента от там не минават само педантично стриктни или параниочни водачи,който предполагам се чувства като идиоти,за това че трябва да пътуват 20тина минути по светофари в повече....
в случея решението на проблема си е тотално абдикиране на кат от задължението си да контролира и санкционира нарушителите-като решава проблема с тотална забрана., за радост за автомобили ще е доста по трудно да се забрани:)
2.колеги по примера на варненската магистрала-какво ви е мнението за продължението на цариградско шосе?
в населената част и плиска ограничението е 80км/ч,но след светофара в горубляне където е дву лентово с аварийна лента-ограничението с продължение на 2-3км,до караулката е 50км/ч...
подозирам чее завари враня-където така или иначе никой не ходи..
3.какво мислите за табели-опасен завой,поставени на абсолютно всеки завой,,,,,аз лично с това маркиране,оставам тотално неинформиран кой завой от всичките табели всъщност найстина е опасен.
за мен превентивните мерки който кат предприема единствено с забрани-просто принуждават водачите да вършат нарушения и да пренебрегват закона.
п.с.: в допълнение към горните недоумици
1.сещам се за преди 5-6 години -проблема с нарушители с двуколесни мпс-та на цариградско шосе....решението на проблема и до ден днешен е -забрана за движение на двуколесни мпс-та по цариградско шосе...
практиката показва че в момента от там не минават само педантично стриктни или параниочни водачи,който предполагам се чувства като идиоти,за това че трябва да пътуват 20тина минути по светофари в повече....
в случея решението на проблема си е тотално абдикиране на кат от задължението си да контролира и санкционира нарушителите-като решава проблема с тотална забрана., за радост за автомобили ще е доста по трудно да се забрани:)
2.колеги по примера на варненската магистрала-какво ви е мнението за продължението на цариградско шосе?
в населената част и плиска ограничението е 80км/ч,но след светофара в горубляне където е дву лентово с аварийна лента-ограничението с продължение на 2-3км,до караулката е 50км/ч...
подозирам чее завари враня-където така или иначе никой не ходи..
3.какво мислите за табели-опасен завой,поставени на абсолютно всеки завой,,,,,аз лично с това маркиране,оставам тотално неинформиран кой завой от всичките табели всъщност найстина е опасен.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
От околовръстното по България като се тръгне. Веднага след пуржият светофар има знаци за ограничение на скоростта. Сложени са от ляво и от дясно на путя по посока НДК. Обаче на този от ляво пише 70, а на този от ляво 50, като е комбиниран и с ниакакж друг знак. Ако караш в лявото платно е ясно ограничението е 70, в дясното е 50, а колко е в средното? 60 или 120? biggrin.gif
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Карай с 10, за да ти е мирна главата. laugh.gifVesko написа:От околовръстното по България като се тръгне. Веднага след пуржият светофар има знаци за ограничение на скоростта. Сложени са от ляво и от дясно на путя по посока НДК. Обаче на този от ляво пише 70, а на този от ляво 50, като е комбиниран и с ниакакж друг знак. Ако караш в лявото платно е ясно ограничението е 70, в дясното е 50, а колко е в средното? 60 или 120? biggrin.gif
-
Ако си с руса коса и яренцето ти е с регистрация ХХ222ХХХ по-добре си погледни собствените габарити отзад.desSs написа:оле как пресичат тия пешехоци![]()
аз пък вчера как щях да се натреса в един *******, дето нямаше абсолютно никакви светлини отзади в тва мрачно време и тия задръствания...а пича зад мен как успя и той да спре не знам...яренцето щеше да стане на мекица
Ако не си ти извинявай
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
-
Да се счита за предупредена заден десен габарит не работи.desSs написа:не съм аз, тва е колежката ЕкстраваганцаPESHO OT MARS написа:Ако си с руса коса и яренцето ти е с регистрация ХХ222ХХХ по-добре си погледни собствените габарити отзад.
Ако не си ти извинявайизвинен си

ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
А на някой правили ли са му проблем за липса на резервен комплект крушки (нали по едно време имаше такава акция....)
Щото и това си е едно безумие: на голяма част от съвременните автомобили не можеш да им смениш крушка ако не си в сервиз/гараж...
Да не говорим, че са и с ксенони и светодиоди - какво да им нося в резерва
Щото и това си е едно безумие: на голяма част от съвременните автомобили не можеш да им смениш крушка ако не си в сервиз/гараж...
Да не говорим, че са и с ксенони и светодиоди - какво да им нося в резерва

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
пичове както всеки така и аз смятам че оътищата са ни отвратителни,но това не е толкова голям проблем по големия е че се навъдиха много дупета туко що изкарали книжка и си мислят че са богове .
има една приказка:"пали гумите ,но НЕ ПАЛИ ДУШАТА" а и това е моя девиз.
има една приказка:"пали гумите ,но НЕ ПАЛИ ДУШАТА" а и това е моя девиз.
TOYOTA Corolla 1.6 16V GTI twin cam 4A-GE
ПАЛИ ГУМИТЕ,НО НЕ ПАЛИ ДУШАТА !!!
ПАЛИ ГУМИТЕ,НО НЕ ПАЛИ ДУШАТА !!!