Покупка на Auris Е15 1.4 VVTi - подходящ ли е моторът?

kriso

Покупка на Auris Е15 1.4 VVTi - подходящ ли е моторът?

Мнение от kriso » 08 Окт 2008 20:46

Здрвейте колеги,
интересува ме мнението ви за Тойота Аурис 1.4 бензин. Слаб ли е двигателят за този модел, как е с разхода (в смисъл дали заводски описания е реален) и т.н.
Тия 13 сек 0-100 трагедия ли са?
Въпреки че ще е в гаранция има ли нещо притеснително, някви фабрични дефекти?
Всяко мнение ще ми е полезно :) Мерси предварително
Последно промяна от Akima на 01 Юни 2015 13:16, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.

jingo

Мнение от jingo » 08 Окт 2008 21:27

Извинявай колега,но потърси с търсачката ! Второ аз,Аел и още един Аел00 и мн други няма от какво да се оплачеме.....дето казва Десс...за какво ще я ползУваш колата...с деца икотка и куче или само ти и евентуално гаджето или жената ? :thumbsup: Ако не гониш да си първи и не си карал мн мощна кола ...тя е ! .............................................................................Мнения много ,порови ..........

kriso

Мнение от kriso » 10 Окт 2008 13:59

jingo написа:Извинявай колега,но потърси с търсачката ! Второ аз,Аел и още един Аел00 и мн други няма от какво да се оплачеме.....дето казва Десс...за какво ще я ползУваш колата...с деца икотка и куче или само ти и евентуално гаджето или жената ? :thumbsup: Ако не гониш да си първи и не си карал мн мощна кола ...тя е ! .............................................................................Мнения много ,порови ..........
Поразгледах темите колега, ама все пак да си питам wink.gif Сегашната ми е доста по-мощна ,имам и РАВ4 (от него и посещенията ми до шоурума се навих за още една тойота).
Аз друго имах предвид - материалите вътре в Аурис-а си личи че не са първокачествени - дали няма да се разхлопа бързичко . В Тойота ме убежават твърдо да си зема Д4Д, дадоха ми и преференциална цена , която ще излезе по-евтина от 1.4 ВВТи. Стабилна ли е за извънградски пътувания щото сегашната ми кола е с друго задвижване и доста големи джанти и като се кача на РАВа имам чувството че ще се обърна wink.gif
Всяко едно инфо ще ми бъде полезно

jingo

Мнение от jingo » 10 Окт 2008 22:02

Здрасти пак ! Днеска тръгнах за Пловдив,МЕЧОКУХ ми монтира ксеноните...до Пловдив и на Бургаската и на Пловдивска магистрала карах без да искам често с повече от 140.. и не усещам нито прекалено шум нито разлика в стабилността,верно повече от 170 засега по баир не може,но пък е само на 15х,апропо на Събора се опитах да я поднеса ама само свиркаше с гуми...нямам лични впечатления от Д4Д,но щом и преференции имаш ,като коне е почти едно и също,забравих че миналата година карах тестов д4д и така и не разбрах,че е дизел...! Да за магистрала си требе круиз контрол,но малко в повече финикийци ми идваше ...не те видях от къде си ,та да ти дам да я видиш как е
! :thumbsup: Да и не трака и нема такива шумове...НО АКО ТИ ТРЯБВА МОЩ...Д4Д 2.0 ...

kriso

Мнение от kriso » 11 Окт 2008 12:41

А от към разход как е 1.4 бензин. Тоя дето го дават по каталожни данни реален ли е?
Дизела го не щем, то ясно че нема общо с нафтовите печки от 90те години, ама не го харесвам.
Не съм се ориентирал към състезателна кола, просто няква среден клас с която да мога да си пътувам извънградско, градско да си се мушкам навсякъде и да не ми се разхлопа бързо wink.gif
Като взема ще се похваля wink.gif

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 11 Окт 2008 15:32

Ауриса е куклаа happy.gif Повозих се повечко време на jingo-вата и съм просто полудял! По-широка, по-удобна и по-мека возия има от мойта Корола (2006 1.4д4д) biggrin.gif Аз съм 180см и ~110кг, а вътре ми беше прекрасно удобно и ни най-малко тясно, дори широко! Стабилност - един единствен път съм успявал да врътна Королата, при това след като доста се заиграх с волана наляво-надясно, а и с полусъединитела, че да засучат гумите... Но цялото поднасяне свърши, след като пуснах газта и врътнах обратен с леки спирачки laugh.gif А колата ми няма VSC, TRC и другите такива....Ауриса, макар и 1.4 има доста ряз, но като бензин иска да мине 3-3400об./мин rolleyes.gif А за Аурис със 1.4 д4д - ами и на такъв се возих, пак при колега от форума, ама на него му сложихме бокс, та Ауриса полудя и определено се набира доооста прилично. като тишина - ако дизела го гледаш правилно, може да е дори по-тих от бензина, но това си е до човек. Бенза дава 7 среден разход, дизелака ми дава 6, при все, че аз не съм особено мерило, щото обичам да е стъпвам повечко от нормалното каране laugh.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 11 Окт 2008 17:24

Me4oKyX написа: ако дизела го гледаш правилно, може да е дори по-тих от бензина, но това си е до човек.
Мечо, какво имаш впредвид?Аз не съм чувал за такова нещо. Освен, ако не е примерно нормалните неща за обслужването, които са валидни и за останалите коли.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 11 Окт 2008 17:51

Абе аз по-тих дизел от бензинов двигател не съм чувал досега, въпреки допълнителното обезшумяване, което се прави по купето на дизелите biggrin.gif
От 1.4 не можеш да очакваш чудеса, но все пак във високи обороти (а двигателчето не се притеснява от такива) колата изтегля достатъчно бързо...
Но въпросите за 'достатъчна мощност' и за 'разход на гориво' са толкова относителни, че ще получиш много двусмислени отговори и в двете крайности :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 11 Окт 2008 22:53

Като например, колата със и без добавка звучи много различно. Намерих добавка, с която дизелака ми е по-тих от бензина, освен на място може би не е biggrin.gif А разхода, че падна е друга тема, но определено в класа си, АВенсиса не го броя, 1.4д е сууупер тих. Не съм слагал тази същата добавка на бензин, като и при него ще е голяма разликата в шума, но спрямо 1.4 аурис, королата ми е по-тиха при движение rolleyes.gif Не го вярвах, но като се повозих в Ауриса на джинго се убедих. Разликата не е огрооомна, но я има happy.gif Звука и шума на колата също зависят много и от маслото на колата, състоянието на въздушния филтър и т.н... Вярно, че моято е с K&N, но пък по-голям кеф от тишината е само бързината laugh.gif Ей такива дреболийки, които определено променят нещата, а и с бокса определено също спомагам за по-тихата и мека работа rolleyes.gif

jingo

Мнение от jingo » 12 Окт 2008 18:43

Понеже съм росен-пресен,да кажа...Пловдив -Бургас,2.35мин,91км/ч ср скорост,по комп 7.3л/100,а по донапълване на резервоара 7.1,на магистралите карах м/140-170 имаше кой да ме дърпа ,мисля ,че е добре ...После трябва да изкажа ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТИ НА МЕЧОКУХза посрещането ,читавото монтиране на ксенона,даже регулировка на фаровете направихме и сега съм с фарове,а преди само съм си мислел,че имам такива ! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Относно Ауриса,дрънчи ми предният десен колан,като няма никой до мен и пътя не е читав,другото е до потребителя.....

jingo

Мнение от jingo » 12 Окт 2008 18:46

[quote="slowtraveler"]
От 1.4 не можеш да очакваш чудеса, но все пак във високи обороти (а двигателчето не се притеснява от такива) колата изтегля достатъчно бързо...
Прав е колегата,не се притеснява на 5та след110-120 дърпа достатъчно рязко и чак в Бургас се сетих,че не съм превключвал на 4та ! :whistle:

kriso

Мнение от kriso » 13 Окт 2008 16:16

Мерси колеги.
1.4 ще е wink.gif

tribalistas

Мнение от tribalistas » 14 Окт 2008 08:32

Колега вземи по-добре 1.6, аз съм с 1.6 и не чак толкова мисля че "дърпа",но си върви добре.Доволен съм чукнах 7000 вчера. biggrin.gif
FJ Cruiser limited edition

kriso

Мнение от kriso » 14 Окт 2008 13:14

tribalistas написа:Колега вземи по-добре 1.6, аз съм с 1.6 и не чак толкова мисля че "дърпа",но си върви добре.Доволен съм чукнах 7000 вчера. biggrin.gif
Има ли смисъл от 1.6.
По-добре 1.4 с по-високо обурудване. (карах корола 1.6 и не бях изумен от вървежа и)

tribalistas

Мнение от tribalistas » 14 Окт 2008 15:24

И двете най-добре.Даже тойота матрикс по-добре laugh.gif
FJ Cruiser limited edition

Публикувай отговор