Corolla или Cee'd - благодарение на ТМ Ауто...
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Всички автомобили на Иелоуз такси са киа, но от по-висок клас. Иначе, ето тук: http://kia-bg.com форума на киа
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
ходих в сервиза, притегнаха някво ремъче и тва беше. ма разлика не виждам, особено при по-високи оборти може да оглушеешMe4oKyX написа:desSs написа: а ярето ми е на 10к и бръмчи кат някой трошлякадски се дразня
![]()
как ще бръмчи като трошляк??? Трябва да има нещо, защото на един приятел карах Яриса и просто няма грешка....

Още ли говорим за тойота?! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifdesSs написа:ходих в сервиза, притегнаха някво ремъче и тва беше. ма разлика не виждам, особено при по-високи оборти може да оглушеешMe4oKyX написа:desSs написа: а ярето ми е на 10к и бръмчи кат някой трошлякадски се дразня
![]()
как ще бръмчи като трошляк??? Трябва да има нещо, защото на един приятел карах Яриса и просто няма грешка....ама с по-височка музика се търпи

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Sorry за късните отговори – ще карам по ред:
slowtraveler, прав си, че го има психологически тоя момент по принцип, когато човек е избирал между два компромиса, да се чуди за правилността на избора в последствие. Надявам се обаче, че ще взема правилно решение за себе си...
rudolf, май KIA се прави в Словения (но не съм сигурен) – но или е в Корея или в Европа. Въпроса е до някъде принципен – бяхме говорили с дилъра, че Corolla-та ще е японска. Очаквах, че ще е по-качествена при това положение. Предполагам ще се съгласите, че има разлика къде е правена колата, въпреки че марката може да е една и съща?
Следващата ми идея беше, като не е японска, поне корейска да е, но не и от ЮАР. Може и да греша с предубеждението за ЮАР и затова реших да се обърна към всички вас с чуденията си... А като казваш Astra, днес ми направиха предложение за Vectra, което също изглежда примамливо
...
аntoanto, и ти си прав...
Иначе, бакшиши съм виждал с KIA Magentis, която е по-висок клас, но от KIA ми казаха, че не били много сполучлив модел и често давал проблеми. Относно цената която ми дават за Cee’d-a и за Corolla-та, разликата е по-малко от 500 лв. Което процентно е много малко.
didak, за цената на двете след 5 години и аз съм се замислял, но не мога да преценя... Corolla е доказан модел по принцип. Cee'd обаче е нов но и обещаващ – как ще се развие и представи в следващите години, предполагам че никой не може да каже още от сега...
diver, да, все още Тойотата ми е на дневен ред, защото днес след обяд имах разговор с ТМ Ауто и обещаха да измислят нещо. Така че малко съм обнадежден – утре или в други ден ще разбера какво са измислили...
Благодаря ви още веднъж за дискусията – помагате ми да си намеря правилното решение за мен!
slowtraveler, прав си, че го има психологически тоя момент по принцип, когато човек е избирал между два компромиса, да се чуди за правилността на избора в последствие. Надявам се обаче, че ще взема правилно решение за себе си...
rudolf, май KIA се прави в Словения (но не съм сигурен) – но или е в Корея или в Европа. Въпроса е до някъде принципен – бяхме говорили с дилъра, че Corolla-та ще е японска. Очаквах, че ще е по-качествена при това положение. Предполагам ще се съгласите, че има разлика къде е правена колата, въпреки че марката може да е една и съща?
Следващата ми идея беше, като не е японска, поне корейска да е, но не и от ЮАР. Може и да греша с предубеждението за ЮАР и затова реших да се обърна към всички вас с чуденията си... А като казваш Astra, днес ми направиха предложение за Vectra, което също изглежда примамливо

аntoanto, и ти си прав...
Иначе, бакшиши съм виждал с KIA Magentis, която е по-висок клас, но от KIA ми казаха, че не били много сполучлив модел и често давал проблеми. Относно цената която ми дават за Cee’d-a и за Corolla-та, разликата е по-малко от 500 лв. Което процентно е много малко.
didak, за цената на двете след 5 години и аз съм се замислял, но не мога да преценя... Corolla е доказан модел по принцип. Cee'd обаче е нов но и обещаващ – как ще се развие и представи в следващите години, предполагам че никой не може да каже още от сега...
diver, да, все още Тойотата ми е на дневен ред, защото днес след обяд имах разговор с ТМ Ауто и обещаха да измислят нещо. Така че малко съм обнадежден – утре или в други ден ще разбера какво са измислили...
Благодаря ви още веднъж за дискусията – помагате ми да си намеря правилното решение за мен!

При 500 кинта разлика бих взел все пак корола. В момента обаче тече няква промоция на СИИД и мисля че разликата ще е с една 0 в повече....7 те години гаранция хич да не те блазнят, щото това е трик стар като света. Гаранцията е 7 години или 150000км. Уловката е, че за да важи гаранцията трябва да си редовен клиент на сервиза...n_e_o написа:...Относно цената която ми дават за Cee’d-a и за Corolla-та, разликата е по-малко от 500 лв....

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
- Получена благодарност: 1 път
Тойота все още има най-добрата гаранция. Повечето които обещават голяма като период гаранция не покриват всичко по автомобила, а обикнивенно само частите в маслена баня и тосамо ако се обслужва редовно във фирмения сервиз. Друготокоето е че има един термин "естествено износване" Ако ви се счупи двигателя и се окаже че цилиндровите втулкиса износени над номинала, двигателя не се покрива от удължената гаранция защото това е естествено износване. Ако се счупи коляновия вал се покрива от гаранцията. Няма някой който да е доволен от който и да е официален вносител. Ама има някои които са по добре на фона на всичкото зле.
За колегата със шумния ярис, ами това е нисък клас кола, какво да се очаква от нея, и аз имам ярис и тои е чумен сравнен с авенсиса ми, ама е тих сравнен с едно поло или корса. Относно шумните кутии на Рав, има решение на проблема.
За колегата със шумния ярис, ами това е нисък клас кола, какво да се очаква от нея, и аз имам ярис и тои е чумен сравнен с авенсиса ми, ама е тих сравнен с едно поло или корса. Относно шумните кутии на Рав, има решение на проблема.
Човек се учи докато е жив.
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Аз Киата е гледах сега на панаира в Пловдив, не съм очарован вижда ми се доста по ефтина изработка от "турския" ми Аурис (еквивалент на королата). Да не говорим че е ужасно тясна отвъртре в сравнение с королата а пък интериора е много беден. Не съм я карал обаче така че не бих ти препоръчал нищо. Ако ако трябва да избирам между африканска корола или словенска киа бих избрал тойотата! След като ТМ Ауто са в г**а ,вземи я от Тиксим Пазарджик или Пловдив. Мойта миналата година я докараха за месец ,като закъсняха в срока само с една седмица. Сигурен съм че която и да избереш от двете коли няма да съжеляваш !

Може и да греша с предубеждението за ЮАР Н Е О ...преди година пообиколих ЮАР -10 000км Кейптаун,Йоханесбург,Претория,Блумфонтеин и никак не съм разочарован...напротив ..много очарован ,за съжаление с моята професия не мога да остана там...Да не срещнеш път с дупки,кеш не се плаща,и чЕрнилките са доста приветливи..денем laugh.gif ,много са по напред в някои отношения не само от БГ ... а за какви болници с вертолетни писти ...маале ... laugh.gif laugh.gif laugh.gif А ти пак си мисли лошо ,то и от настроя на човека си зависи... 

Здравейте пак
Оказа се, че ТМ Ауто могат да ми предложат друг вариант - кола, която е била на склад и е произведена в Японя. Подобно на това, което исках, но без TRC и VSD... Следователно сега съм пред втора дилема:
Corolla от Африка с TRC и VSD
или
Corolla от Япония без TRC и VSD
???
Някой има ли впечатления от TRC и VSD-то? Дали наистина е нужно за моя вариант - 1.4 D4D 90Нр?
Четох в нета, че хора се оплакват от Африканските сглобки - например с дисковете на спирачките. Един разказваше, че на 38000 км трябвало да ги смени...

Оказа се, че ТМ Ауто могат да ми предложат друг вариант - кола, която е била на склад и е произведена в Японя. Подобно на това, което исках, но без TRC и VSD... Следователно сега съм пред втора дилема:
или

Някой има ли впечатления от TRC и VSD-то? Дали наистина е нужно за моя вариант - 1.4 D4D 90Нр?
Четох в нета, че хора се оплакват от Африканските сглобки - например с дисковете на спирачките. Един разказваше, че на 38000 км трябвало да ги смени...

n.e.o. има цяла тема за спирачките на Аурис и не е голяма болка за умиране. Дразни, но с ходене до сервиза се оправя.n_e_o написа:Здравейте пак![]()
или
???

Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007
trinity, съгласен съм с това, което казваш за дисковете, че се сменят.
Чудя се, дали това не е само "върха на айсберга"? Все пак от няколко месеца се правят в ЮАР...
Някой друг, чувал ли е отзиви за коли правени там?
Освен това, дали частите (и особено двигателя) се правят в Япония и после само се сглобяват в ЮАР?

Чудя се, дали това не е само "върха на айсберга"? Все пак от няколко месеца се правят в ЮАР...
Някой друг, чувал ли е отзиви за коли правени там?
Освен това, дали частите (и особено двигателя) се правят в Япония и после само се сглобяват в ЮАР?
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Че какво лошо? На 38000 е все още в гаранция, та сменят и накладките комплект. Като карах авенсис 1 сменяха маслото на 10000км, а ми сменяха дисковете на около 8000км. В резултат докато излезе от гаранция накладки въобще не бях копувал. А и няма служител на ТМ Ауто от това време който не ме познава. Направо сега съм с връзки там biggrin.gifn_e_o написа: Четох в нета, че хора се оплакват от Африканските сглобки - например с дисковете на спирачките. Един разказваше, че на 38000 км трябвало да ги смени...
ПП: забравих да спомена че за 4г. навъртях 270000км, а колата беше промоция: гаранция 3г без ограничение на километрите. Само дето някъде в средата на 3тата година решиха да ми сменят спирачните апарати и далаверата секна. biggrin.gif Ма познанствата останаха

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път