СОФИЯ - Срещи - EKO бул."България" - всяка неделя вечер
- toyoda_nippon
- Благодарил/а: 3 пъти
я гледай тука за какво иде речbelchilov написа:Toyota_DX написа:нали и аз така си мисля сега![]()
[/quote
http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=98966

http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f= ... VW+Corrado
TOYOTA COROLLA EE80 1.3 12v
Toyota_DX написа:belchilov написа:я гледай тука за какво иде речToyota_DX написа:нали и аз така си мисля сега![]()
[/quote
http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=98966ама много пари мамицата му
http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f= ... VW+Corrado
Одавна го знам

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
35W или 42W ??! Аз лично до сега 45Вт не съм виждал.... Вървят във всичките ценови листи 35,42,50Вт
А иначе на твойте фарове верно има смисъл от по-висок Ват biggrin.gif Какъв цвят сложи ?! Само не казвай 4300 ..... laugh.gif И честито и безаварийно! Кажи сега, не е ли друга попара, като виждаш ясно и спокойно къде караш 

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Според мен фаровете на авенсис-а (късите) светят твърде ниско... което надали зависи от тожа дали са обикновени крушки или ксенони. И обикновените си светят но твърде близко.... е може би зависи от фокусното разстояние на крушката (трябва да препрочета руската фанстастика). И да могат да се настроят да не светят така, но вече ще епроблем н атези които се движат отсреща. В този ред на мисли на мисли ми се струва безмислено ограничението за фаровете за мъгла. Ако те са добре настроени би трябвало да светят ниско долу, защото ако светят високо и заслепяват движещите се насреща МПС овидно са безсилни при мъгла и са само гъзария.... и ако са истински фарове за мъгла не би трябвало да заслепяват другите водачи на МПС. И вместо глоба за употребата им когато няма видимост (интересно как се доказва мамалена видимост biggrin.gif , щото ако са ми мръсни очилата според мен е намалена видимостта и не съм длъжен да позная истинската причина за намалението й според закона) би трябвало да има по строг контрол върху техническото състояние на автомобилите, а не 7 годишната кола на съпругата ми да минава технически преглед само по документи... на заинетересованите мога да кажа къде срещу аргументирано искане biggrin.gif
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Vesko - не са ниско фаровете - мини реглаж и ще се оправят нещата. А може би имаш предвид, че при лупа фара, светлината се отрязва изведнъж - след една линия няма грам светлина - това е нормално за всички лупи
Което от една страна трябва да е за добро, защото не отива светлина в очита на насрещния, но от друга, кара хората да си вдигат фаровете много и пак вади очите на насрещния laugh.gif Но това е до човек... Лошото на лупата е, че наистина осъкатява светлината на пътя и при нормална крушка и при ксенон..... А тези лупи са направо мъка при Рав-а, защото при джипа изглежда че светят още по-късо.... Колкото по-отгоре гледаш, толкова по-кофти при лупите .... Но какво да се прави, такива са и трябва да се ползват. А колкото до халогените - ако светят където трябва, т.е. долу ниско няма да пречат на никой, но както с фаровете, така и с халогените, никой не си прави труда да ги регулира както трябва.... Тъпо, но факт! Още повече, че нормалните крушки може да се размести волфрамовата жичка и пак да измени фокуса и да блести накриво. Реално, фаровете със или без ксенон, може да не пречат на насрещния, но трябва да се преглеждат по-често(като не забравяме, че крушките трябва да имат правилния фокус). На пазара има дори нормални крушки, които са толкова криви, че просто нямам думи! Гледаш отпред - фара свети, та очи вади, а на пътя - НИЩО! Също така, трябва да се знае от повечето шофьори, че живота на волфрамовата жичка е ~6 месеца или изгаряне. След тези 6-8 месеца, жицата остарява, почернява, окислява се.... Продължава да свети, но светлината, която се отделя няма нищо общо с това, което ще свети същата крушка, ако е нова! Също така, гледайте дата на производство! Ако крушката е престояла 8-12 месеца или повече - не взимайте! В крайна сметка,ако не искате да слагате ксенон по някакви причини или цена, нормална хубава крушка е 15лв! Всеки един от форума, всеки ден или през ден дава по толкова пари за нещо много по-маловажно biggrin.gif А пушачите още повече.... Не си пестете стотинки от фарове, чистачки и такива на пръв поглед дреболийки. Може да ви спестят МНОГО