чистачки ?
чистачки ?
Дойде есента.дъжд,а после и сняг.През лятото нещо са ми се изкофтили перата на чистачките и сега само мажат.Дайте съвет какви да си сложа че мойте май са оригиналните/на тях пише тойота/.Питах и в Тойота и ми казаха към 80лв май бил комплекта.Нещо скъпо ми иде.
Аз купих от магазина за авточасти на ъгъла каквито ми предложиха - китайски. Просто искаха да кажа дължината им (при мен едната е 55 см, а другата - 40см). Дадох общо 9 лева, вече два пъти съм ги ползвал в дъждовете и нямам оплаквания. Е, може би в студа ще е по-зле, ама засега са наред. А оригиналните бяха японски, но по-дългата направо подскачаше по стъклото. Все пак и тях съм ги оставил в багажника, поне засега.
Кара: Toyota Yaris Sport
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
От няколко години карам с Шампион, Бош и оригинални на Тойота....
Шампиона беше по-добре...
Веднъж с колегата бяхме взели два комплекта от евтините, ама и двамата ги изхвърлихме след една седмица....
В тойота доколкото си спомням гумичките струваха около 30лв (оставаха оригиналните държачи), което също бе добър вариант (моите изкараха така над две години)...
Шампиона беше по-добре...
Веднъж с колегата бяхме взели два комплекта от евтините, ама и двамата ги изхвърлихме след една седмица....
В тойота доколкото си спомням гумичките струваха около 30лв (оставаха оригиналните държачи), което също бе добър вариант (моите изкараха така над две години)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
На жената Тойотата е оборудвана с оригинален Шампион и мога да кажа че е отлична без забележки. Ако се купуват насипно са около 15-18лв. с отстъпката ако са напълно оригинални в кутийка и прочие струват 30-40 лв. Разликата е че по скъпите имат по-качествена система от шарнири и има спойлер. Аз имам от по-ефтините и съм адски доволен. Имам ги от един агент сега чакам още малко и си поръчвам същите за служебното пежо (то е чисто ново) но дойде с такъв боклук чистачки че просто не е за приказване марка Валео (китайските ментаци са по добри от самото начало мажеха по съклото).
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
-
- Получена благодарност: 1 път
ACdelco видях такива безраменни на бензиностанции Литекс по единично се продават - 40 -70 зависимост от размера.
Бош аеро от Киров комплекта е около 80лева
иначе Шампион като цена качество са идеални
в Метро има за 5лева комплект на Ауто Практик китайски, но матала им е много калпав есинстено перото може да се присади на старата ти чистачка.
Бош аеро от Киров комплекта е около 80лева
иначе Шампион като цена качество са идеални

в Метро има за 5лева комплект на Ауто Практик китайски, но матала им е много калпав есинстено перото може да се присади на старата ти чистачка.
на королата съм с Шампион. издържат една година и са най-добрият избор за мен.
авенсиса издържа с оригиналните 2години и половина. смених му перата за 48лв. в Карком (Тойота варна) и чистят пак идеално. мисля че си струват парите. старите пера не че не чистиха, ами почнаха да замазват леко. ако оригиналните ти са издържали доста време, по-добре ги замени пак с оригинални.
авенсиса издържа с оригиналните 2години и половина. смених му перата за 48лв. в Карком (Тойота варна) и чистят пак идеално. мисля че си струват парите. старите пера не че не чистиха, ами почнаха да замазват леко. ако оригиналните ти са издържали доста време, по-добре ги замени пак с оригинални.

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

- dil
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Карам с BOSCH TWIN и съм доста доволен.
Цената за комплект 50+45см (като за Корола Е11) беше 36лв в магазин на Kirov.
Имам чувството, че предишните Champion ми поиздраха стъклата.. нещо доста твърди ми се виждаха.. или много бързо са се опекли.
Цената за комплект 50+45см (като за Корола Е11) беше 36лв в магазин на Kirov.
Имам чувството, че предишните Champion ми поиздраха стъклата.. нещо доста твърди ми се виждаха.. или много бързо са се опекли.
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти