K&N Air Filter - От къде?
-
- Обратна връзка:
-
- Обратна връзка:
Мен не ме интересува изобщо икономията, нито дали ще ми вдигне мощността с 1-2 коняДжамбазов написа:Аз карах на Корола 1.6 2006г. с К&Н и не открих голяма разлика, сякаш малко икономия , но може и да се заблуждавам.

Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
-
- Получена благодарност: 1 път
прането е супер лесноДжамбазов написа:Усещането за мощност е много субективно. Не мисля че има някакъв особен ефект, може да се установи със сигурност само на дино тест, всичко друго е теория. Аз лично предпочитам да си сменям филтъра пред това да се занимавам да го пера. (А и жената неще да го пере)

ако се кара в силно замърсени места и ежедневно като софия се избива за 1година. напрактика този филтър е вечен.

- Me4oKyX
- Обратна връзка:
K&N е в пъти по-удобен и смислен от нормалните филтри... Просто много хора като им кажат вечен, мислят, че няма нужда от поддръжка, а повечето не са и чували за пране и после бил им чупил дебитомера... Карай толкова време с нормален, да видим няма ли и той да ти го чупи
Прането е лесно и бързо и двигателя определено се чувства по-добре с него
Вече не ми се занимава с другите филтри, още повече, че вече намерих и миещ се филтър климатика - друго вече не ми трябва laugh.gif 

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
това с прането е вярно,но не забравяйте,че за да важи 10 год. гаранция(или 1.000.000 мили) на филтъра трябва да се ползват техните химикали за почистване,което оскъпява допълнително нещата.иначе ставало и с бензин прането,като накрая след като изсъхне трябва да се напръска леко с моторно масло,за да може изобщо да филтрира въздуха.освен това фирмата к&н предлага специална грес,с която здраво се намазват кантовете,където ляга филтъра,за да се получи оптимален ефект.това също го бях направил между другото.
в крайна сметка за мен не беше важно това спестяване от консуматива,а препоръката че този филтър пускал много повече въздух на мотора,т.е. би трябвало да се почуства по-добро/бързо поемане на газта.
но комфорта ми е важно изискване,така че се отказах.
обаче ако човек си кара колата в много прашна среда може би си струва тази икономия,ако човек не го бърка увеличения шум в купето.
в крайна сметка за мен не беше важно това спестяване от консуматива,а препоръката че този филтър пускал много повече въздух на мотора,т.е. би трябвало да се почуства по-добро/бързо поемане на газта.
но комфорта ми е важно изискване,така че се отказах.
обаче ако човек си кара колата в много прашна среда може би си струва тази икономия,ако човек не го бърка увеличения шум в купето.
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
jim - проблема с шума е само при теб за съжаление .... При корола, Версо, Авенсис 2.2 турбото се чува повече, но определено го няма това, което е при теб
И при нашия Рав го има, но пък много хора се кефят на това че турбото фучи много силно biggrin.gif Иначе разлика има, а с бокса е още по-голяма. Но иначе си прав за комфорта при Рав-а 

begin:vcard
fn:Ivan Terziev
n:Terziev;Ivan
email;internet:sales@emagazin.bg
title:e-commerce consultant
tel;cell:0878963905
version:2.1
end:vcard
Това са координати на представител от официалния сайт
fn:Ivan Terziev
n:Terziev;Ivan
email;internet:sales@emagazin.bg