Новия Ярис D4D макс.скорост

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 19 Сеп 2008 15:54

Абе един приятел сложи някви магнити някъде отпред да променят въздуха който влиза към мотора, но не знам за сега повече инфо кво точно е направил. Каза че сега още я тества неговата печка но била много по икономична и вървяла повече. Като разбера повече за неговата технология ще пиша тия дни :)
Изображение1G-FE

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 19 Сеп 2008 16:20

Me4oKyX написа:Ael e прав..... За бензин има само един вариант - да излъжеш температурата на входящия въздух, като има подобрение, но не е като при дизела. На бензина може да си поиграеш с тоя датчик, един K&N филтър, едни хубави свещи и разни други глезотийки. Не са скъпи, ефекта и приличен, въпреки, че някои хора не ги възприемат biggrin.gif Ако сложиш едно турбо, ще имаш най-хубав ефект, но разликата е, че едното струва 3-400лв, другото поне 3-4000лв .... А за 3-400лв ще успееш да вдигнеш 10-15к.с... ЧИП, в оригиналното му значение - нямат за твоята и няма и да имат. В България незнам да има човек, който може да пипа софт-а на японците, така че трябва от вънка със поръчка евентуално. Твойто е TS, така че при теб ще има разлика от малките поправки happy.gif На Хонда 1.6 125к.с. ги направихме, и си има подобрение! Особено при положение, че си шофьор, усещаш си колата, ще направиш разликата :thumbsup:
Какво ще рече да си поиграя с този датчик? +/- нещо да ми кажеш? Пък за чип-а - Digital Tuning имат за всички останали двигатели (че и за стария модел) без за моята dry.gif Турбо - ясно е, но няма да сложа. Спортен филтър си имам wink.gif Свещи - да ми препоръчаш някоя хубава марка (всъщност, ако може "най-хубавата")? И кои са разните други глезотийки? smile.gif Мерси предварително smile.gif

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 19 Сеп 2008 23:45

Свещи - DENSO Irridium поне, ако има за твоята най-добре TRD biggrin.gif Заедно с тях може и кабелита на свещите да смениш, за по-точен ток, че има дори може и плазмен усилвател - това чудо само го виждал, има ефект със хубави свещи, но незнам дали се предлага из БГ. А за датчика на въздушния филтър - слага се един малак BOX - така го водят в ибей, един англичанин ги предлага. С доставката идва на 100лв, но ако имаш някой приятел отворен електричар, мисля, че и за по-малко може да го направи. А под въздушен филтър имах предвид да махнеш кутията и да сложиш конусен K&N или друга подобна марка.... biggrin.gif Щото при бензина има смисъл от такова нещо happy.gif

Публикувай отговор