Въпрос относно търговците на Тойота

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
diver

Мнение от diver » 14 Сеп 2008 23:23

Докато някой "коректен" търговец не го отнесе брутално, така ще да е... :censored: :censored: :censored:
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 15 Сеп 2008 00:43

Fido Dido написа:Приятелю, моят съвет е да смекчиш малко тона. Просто от уважение.
Аз ли да смекча тона?!? Че аз съм толкова мек и внимателен в изказа си, както никога... Ако някой се чувства обиден, моля да ме извини, но не мисля, че аз съм атакувал, обидил, засегнал, или - не дай боже - наранил.

Дойдох тук с уважение към феновете на Тойота. Досега не мога да кажа, че получих същото...

Но ОК - да смекчим тона. 0 < 1, нали така?

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 15 Сеп 2008 00:51

ToyotaBG написа:
rudolf написа:вече всички сме единодушни,,,,всички бг-диструбутори -купуват от тойота балкани ( новото име на търговския отдел за внос на ТМ-ауто)...

които пък извършват стокооборота с тойота гърция
И кои сте тези всички, които сте единодушни? Извинявай, но скоро по-голяма глупост не бях чувал ни от БГ политиците, ни даже от Александър Томов... Нито Тойота Балканс е "търговския отдел за внос на ТМ-ауто", нито разбирам за какъв стокооборот с Гърция става въпрос.
ToyotaBG с коя част от цитата на колегата slowtraveler не си съгласен??
slowtraveler написа:Разбрах те правилно колега, но когато една фирма се разделя на две, а управлението остава същото, като собственика на капитала е един и същ и то в удобна икономическа зона, това ме навежда на мисълта, че смяната е само за избягване на административни и данъчни спънки, без реална смяна на начина на работа.....
Това ми бе мисълта и се надявам да съм бил ясен. :thumbsup:
Може да греша, но ако някой е усетил разлика в начина на работа на дилъра и дистрибутора на Тойота през последната година и половина (от образуването на Тойота Болканс ЕООД), нека сподели за да ме обори.... :thumbsup:

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 15 Сеп 2008 01:03

Scott написа:
rudolf написа:...всички бг-диструбутори -купуват от тойота балкани ...които пък извършват стокооборота с тойота гърция...
Сега пак си задай въпроса за цените на резервните части. Нещо като минава през три ръце преди да дойде при теб, не може да е евтино, дори ДДС-то да е 0%.
то не минава през три ръце,,защото в предишните постове уточнихме че тойота хеллас също е на инчкейп,който е собственик на тойота балкан и тм-ауто,,и тойота гърция също е англиска компания.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 15 Сеп 2008 01:06

slowtraveler написа: Навярно знаете, че Гърция май е единствената страна дето евреи няма, щото явно гърците са по-големи мошенници от тях :whistle:
Да ама не !!! laugh.gif
Единствената страна дето няма евреи е Армения , а не Гърция !!! И не мога да разбера защо всички лафове за арменци и евреи изведнъш се промениха за гърци и евреи ?!?!?!

ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 15 Сеп 2008 01:15

rudolf написа:ToyotaBG с коя част от цитата на колегата slowtraveler не си съгласен??
slowtraveler написа:Разбрах те правилно колега, но когато една фирма се разделя на две, а управлението остава същото, като собственика на капитала е един и същ и то в удобна икономическа зона, това ме навежда на мисълта, че смяната е само за избягване на административни и данъчни спънки, без реална смяна на начина на работа.....
Може да греша, но ако някой е усетил разлика в начина на работа на дилъра и дистрибутора на Тойота през последната година и половина (от образуването на Тойота Болканс ЕООД), нека сподели за да ме обори.... :thumbsup:
С цялото изказване. Но особено с последното изречение - надали някой от вас има как да "усети" разлика в работата на дистрибутора... на дилъра - може би, ама как пък крайния клиент има допирна точка с дистрибутора освен рекламите - е не се сещам, честно.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 15 Сеп 2008 01:37

ToyotaBG написа:
rudolf написа:ToyotaBG с коя част от цитата на колегата slowtraveler не си съгласен??
С цялото изказване. Но особено с последното изречение - надали някой от вас има как да "усети" разлика в работата на дистрибутора... на дилъра - може би, ама как пък крайния клиент има допирна точка с дистрибутора освен рекламите - е не се сещам, честно.
айде пак от първа страница....

ToyotaBG: според теб-
1.какво наложи прехвърлянето на дистрибуцията от тм-ауто на тойота болканс?
2. кой е собственик на тойота хелас, тм-ауто и на тойота болканс?
http://auto.dir.bg/2007/08/20/news2015725.html
http://ec.europa.eu/comm/competition/me ... 367_en.pdf

3. .в момента къде адреса на тойота болканс и на тм-ауто?
http://news.expert.bg/?id=118694
Тойота Балканс ЕООД се управлява и представлява от Джордж Кириазис. Дружеството запазва адреса за кореспонденция на бул. "Цариградско шосе" 163, както и телефоните за контакт.

ако отговорите ти на горните въпроси са ДА,
4.кое точно трябва да разграничи отношението ми към вас- от отношението ми към тм-ауто-който административно го трансформираха в локален дилър?

ако ми отговориш с конкретни отговори-ще мога да разбера къде точно става недоразумение.
пс: прилагам пак линкове от първите страници-под съмнение,че са ти убегнали...

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 15 Сеп 2008 10:43

ToyotaBG написа:....С цялото изказване. Но особено с последното изречение - надали някой от вас има как да "усети" разлика в работата на дистрибутора... на дилъра - може би, ама как пък крайния клиент има допирна точка с дистрибутора освен рекламите - е не се сещам, честно.
Като не си съгласен с моя пост, а и не се усеща разлика от клиента би ли ми обяснил като по запознат, каква е ползата от това междинно звено, освен административно/счетоводно разделяне?!?!

Може и да си прав, и да има разлика, ама тя не е към по-добро (може и да не е към по зле, но прогрес няма)..
За мен съм решил - до момента купувахме Тойоти на поразия (от 2002г досега имаме купени Авенсис, 2х Ярис, Корола, Корола Версо, Рав4).
Но нещата се изменят и както виждаш последния ми автомобил вече не е Тойота поради комплексни причини...

@ Bass_Man, дай пример за евреин грък..... За Армения си прав - убягна ми... Значи страните са две... biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 15 Сеп 2008 13:48

ToyotaBG написа:... надали някой от вас има как да "усети" разлика в работата на дистрибутора... на дилъра - може би, ама как пък крайния клиент има допирна точка с дистрибутора освен рекламите - е не се сещам, честно.
С такива разсъждения наистина няма да се стигне до подобрение на положението. Защото 'допирната' точка на дистрибутора с крайния клиент не се изразява в гледане на реклами от страна на последния, а в защитаване на един от основните принципи на Системата За Производство на Тойота - 'Клиента на Първо Място'. И то защото Дистрибутора на Тойота е 'лицето' на Тойота Корпорейшън в съответната страна, а не 'сива' финансова институция, преливаща пари от единия си джоб в другия. mad.gif

diver

Мнение от diver » 15 Сеп 2008 14:34

Bass_Man написа:...Единствената страна дето няма евреи е Армения , а не Гърция !!! И не мога да разбера защо всички лафове за арменци и евреи изведнъш се промениха за гърци и евреи ?!?!?!

worthy.gif worthy.gif worthy.gif
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

ceko26

Мнение от ceko26 » 15 Сеп 2008 16:30

Лошо нещо е глобализацията прибират много пари , а плащаш малко данъци.
Да не се окаже накрая ,че някой политик в сянка ни продава колите?
Авенсис 3S-FE

ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 15 Сеп 2008 16:50

rudolf написа:айде пак от първа страница....

ToyotaBG: според теб-
1.какво наложи прехвърлянето на дистрибуцията от тм-ауто на тойота болканс?
2. кой е собственик на тойота хелас, тм-ауто и на тойота болканс?
http://auto.dir.bg/2007/08/20/news2015725.html
http://ec.europa.eu/comm/competition/me ... 367_en.pdf

3. .в момента къде адреса на тойота болканс и на тм-ауто?
http://news.expert.bg/?id=118694
Тойота Балканс ЕООД се управлява и представлява от Джордж Кириазис. Дружеството запазва адреса за кореспонденция на бул. "Цариградско шосе" 163, както и телефоните за контакт.

ако отговорите ти на горните въпроси са ДА,
4.кое точно трябва да разграничи отношението ми към вас- от отношението ми към тм-ауто-който административно го трансформираха в локален дилър?

ако ми отговориш с конкретни отговори-ще мога да разбера къде точно става недоразумение.
пс: прилагам пак линкове от първите страници-под съмнение,че са ти убегнали...
Колега, много бих искал да ти отговоря на всички въпрос с ДА, ама въпросите ти не предполагат подобен отговор. biggrin.gif

1. Не знам кое е наложило прехвърлянето на дистрибуцията от ТМ Ауто на Тойота Балканс, защото съм във фирмата след този момент. Имам свое обяснение, но тъй като то не представлява официалната позиция, ще се въздържа от отговор. Няма да е коректно от моя страна.
2. Отговорът на този въпрос вече го казахме няколко пъти и няма две мнения по въпроса, така че го приемам за ретиричен.
3. В момента ТМ Ауто е на Цариградско шосе, а Тойота Балканс в Бизнес парка в Младост.
4. Не разбирам защо трябва да разграничаваш отношението си към нас от това към ТМ Ауто - ние сме дистрибутор и нямаме пряк контакт с крайните клиенти, освен в много специални случаи. Примерно - проучване на клиентското мнение за обслужването по дилърите, клиентските насоки към марката като цяло и моделите в частност.

Надявам се, че съм достатъчно конкретен в отговорите си. Не знам къде точно става недоразумението.

P.S. Бъди сигурен, че линковете, които си дал, не са ми убЕгнали. Прочел съм всичко. Фактите, които ти и аз посочваме са едни и същи, само тълкуванието им е различно.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 15 Сеп 2008 17:59

@ToyotaBG
Колега, не знам за другите, но мен ме подразни факта, че се опитваш да пробутваш невярна информация, и то от положението на човек, който е 'вътре' в обсъжданата фирма....
Ако си погледнеш първия пост по тази тема, ще се убедиш че си е чиста лъжа.
Как можеш да твърдиш, че фирмите нямат нищо общо, при условие, че двете фирми са с един и същ собственик и един и същ управител...

Управителя е грък, ама 'гърците отдавна не са във фирмата'.....
Освен г-н Кириазис, учредители на ТМ-Ауто като представители на собственика Инчкейп са и други гърци : Периалис, Метаксопулос.

Точно тези нелогични отговори, дразнят колегите..... :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 15 Сеп 2008 21:55

Дори и собственика на капитала да е един и същ те са си две независими юридически лица, следователно са различни фирми. Но ако собсвеника е едно и също лице би трябвало според нашето законодателство да не може едната фирма да продава на другата с печалба (до колкото съм чувал от нашата сетоводителка). Което ако е вярно означава че крайният клиент не е ощетен от това разделяне и би трябвало да е добре че собственика е един и същ. Щото ако бяха различни biggrin.gif

ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 15 Сеп 2008 22:08

@slowtraveler,

Колега, и мен ме дразни фактът, че тук ме наричате лъжец. Мисля, че данните, които и самите вие изнасяте тук, не са оспорвани от никого. Пак ще повторя - вие ги тълкувате по един начин, аз по друг. Никого не съм нападнал или обидил, че да има издразнени. Някой зададе въпрос, аз отговорих. И на всичко отгоре въпросът беше дали има нещо между ТМ Ауто и Тиксим. Е, не са.

Г-н Кириазис е служител на Инчкейп от дълги години, така че не е чудно, че му имат доверие. И ТМ Ауто и Тойота Балканс не са единствените фирми, на които е "управител". Това, че 2 или повече фирми имат един собственик не означава непременно, че те са свързани. Каменица и Старопрамен също са собственост на една компания, ама нямат нищо общо, освен предмета на дейност. ТМ Ауто и ТБ нямат дялово участие една в друга и имат различен предмет на дейност. Имат си отделен капитал, отделни офиси, различни служители и т.н. и т.н. Не мислите ли, че ако искаха да покрият нещо, най-лесното беше да имат различни "управители"?

Но ОК, явно вие знаете повече от мен (аз като вътрешен се опитвам да заблуждавам и казвам чисти лъжи). Няма лошо - признавам се за победен. ТМ Ауто и ТБ всъщност са една фирма с 2 лица, за да замазва очите на людете. Това, че имат гръцки управители, категорично ме оборва и доказва неоспоримо тяхната принадлежност към византийската империя. То ако се огледаме наоколо, май ще се окаже, че 80% от фирмите в България са гръцки - то банки, то цименти, то автомобили (Автотехника например), то Нестле, то Чипита, то застраховане и прочие и прочие...

Спирам да пиша по темата, не защото съм се обидил на някого, а защото мразя да ме наричат лъжец хора, които не ме познават. И защото явно рискуваме да нарушим добрия тон на форума. Ако някой се интересува от нещо друго, ще се опитвам да отговоря, стига отговорите да не противоречат на политиката на фирмата, разбира се.

Отивам да чета в другите теми. :whistle:

Публикувай отговор