Разход при RAV4 - 2.0 бензин
Разход при RAV4 - 2.0 бензин
Днес ходих от София до Трявна. Карам RAV4 с 2-литров бензинов двигател, новият фейслифт, колата е на 3,500 км. На недоразумението, наречено смело "магистрала Хемус" поддържах 120 км/ч, на извънградското - 90 км/ч. Използвах круз контрола почти през цялото време. Среден разход - 6.6/100 до Габрово. Засечени на борд компютъра. На отиване бях сам в колата, на връщане станахме ччетирима с доста багаж. Среден разход отиване-връщане София-трявна-София - 7.0/100.
Как ви се струва? Според мен е изключително приемлив...
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Разход при RAV4 - 2.0 бензин
За двулитров бензинов двигател-да.ToyotaBG написа:Днес ходих от София до Трявна. Карам RAV4 с 2-литров бензинов двигател, новият фейслифт, колата е на 3,500 км. На недоразумението, наречено смело "магистрала Хемус" поддържах 120 км/ч, на извънградското - 90 км/ч. Използвах круз контрола почти през цялото време. Среден разход - 6.6/100 до Габрово. Засечени на борд компютъра. На отиване бях сам в колата, на връщане станахме ччетирима с доста багаж. Среден разход отиване-връщане София-трявна-София - 7.0/100.

- juri_galev
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Re: Разход при RAV4 - 2.0 бензин
ти с тоя разход(bc) удряш и дизелите в земята.остава само да си сметнеш реалния,като сипеш от пълно до пълно,че на повечето bc им показва до 1,5-2л по-малко.ToyotaBG написа:Днес ходих от София до Трявна. Карам RAV4 с 2-литров бензинов двигател, новият фейслифт, колата е на 3,500 км. На недоразумението, наречено смело "магистрала Хемус" поддържах 120 км/ч, на извънградското - 90 км/ч. Използвах круз контрола почти през цялото време. Среден разход - 6.6/100 до Габрово. Засечени на борд компютъра. На отиване бях сам в колата, на връщане станахме ччетирима с доста багаж. Среден разход отиване-връщане София-трявна-София - 7.0/100.
какво наричаш фейс лифт,при рава има само 1 такъв досега- 4.2 на галев между 2002-2005.4.3 фейс лифт ще излезе 2009.и напиши с какви скорости е твоя и с какви гуми.
ако аз подкарам моя така може би ще даде среден разход под 7,но все пак е дизел с 6 скорости.
за разход на бензинов рав ми се вижда малко нисък,въпреки че си го карал много дефензивно.за в бъдеще ако успееш да извадиш среден разход под 8-8,5 трябва да се радваш,ето виж колко горят средно 4.3 бензин(първия в листата не е въвеждал правилно данните,не го гледай):
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... ear_s=2006
Значи, фейс-лифт казвам на последния RAV4 - 2007-2008. Знам много добре кога точно ще излезе нова модификация, но не за това е темата. Разходът по борд компютър съм го засичал няколко пъти с пълно-пълно, и показва изключително точно. Така че мога да му вярвам.
Иначе колата е съвсем стандартен RAV4 - 2.0 бензин, с 5 степенна скоростна кутия, летни гуми Bridgestone (дали пък не бяха Yokohama... ще погледна утре). С королата горе-долу ми даде подобен разход на същия маршрут преди 6 месеца, с 1.6 двигателя...
Иначе колата е съвсем стандартен RAV4 - 2.0 бензин, с 5 степенна скоростна кутия, летни гуми Bridgestone (дали пък не бяха Yokohama... ще погледна утре). С королата горе-долу ми даде подобен разход на същия маршрут преди 6 месеца, с 1.6 двигателя...
-
- Получена благодарност: 1 път
Тази тема ми напомня на политиката на българското правителство - ако нещо се 'размирише', веднага изважда някакви абсурдни компромати, скандали и т.н. само и само да отклони вниманието. Тука няколко колеги понатиснаха търговците на Тойота за България относно гръцките им собственици и ти веднага извади тема за разхода на РАВ4 2.0, че е равен на Корола 1.6ToyotaBG написа:...С королата горе-долу ми даде подобен разход на същия маршрут преди 6 месеца, с 1.6 двигателя...

За да продължим 'играта', ще кажеш ли поне коя година е Королата, с какви гуми, цвета на тапицерията и т.н. да можем по-добре да ги сравним с РАВ-а
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
имах впредвид размера на гумите 225/65/17 или 215/70/16,а ориг. гуми на рав 4.3 са yokohama geolandar всесезонни (M+S).за такава отсечка разход 7 е повече от добре.подозирам,че си с 16-ките.ToyotaBG написа:Значи, фейс-лифт казвам на последния RAV4 - 2007-2008. Знам много добре кога точно ще излезе нова модификация, но не за това е темата. Разходът по борд компютър съм го засичал няколко пъти с пълно-пълно, и показва изключително точно. Така че мога да му вярвам.
Хехе... едното няма общо с другото. Както виждаш, пуснал съм отделна тема. Королата е модел 2007, с 16" алуминиеви Yokohama летни, тъмна тапицерия (с това ме уби просто... laugh.gif )Scott написа:Тази тема ми напомня на политиката на българското правителство - ако нещо се 'размирише', веднага изважда някакви абсурдни компромати, скандали и т.н. само и само да отклони вниманието. Тука няколко колеги понатиснаха търговците на Тойота за България относно гръцките им собственици и ти веднага извади тема за разхода на РАВ4 2.0, че е равен на Корола 1.6ToyotaBG написа:...С королата горе-долу ми даде подобен разход на същия маршрут преди 6 месеца, с 1.6 двигателя...![]()
За да продължим 'играта', ще кажеш ли поне коя година е Королата, с какви гуми, цвета на тапицерията и т.н. да можем по-добре да ги сравним с РАВ-а
За мен лично Королата ми пасва много повече. Иначе на градско разходът на RAV-а е с литър и половина повече...
225/65/17 alloys, (M+S). Ако щеш вярвай, аз съм не по-малко учуден.jim_beam написа:имах впредвид размера на гумите 225/65/17 или 215/70/16,а ориг. гуми на рав 4.3 са yokohama geolandar всесезонни (M+S).за такава отсечка разход 7 е повече от добре.подозирам,че си с 16-ките.ToyotaBG написа:Значи, фейс-лифт казвам на последния RAV4 - 2007-2008. Знам много добре кога точно ще излезе нова модификация, но не за това е темата. Разходът по борд компютър съм го засичал няколко пъти с пълно-пълно, и показва изключително точно. Така че мога да му вярвам.