Въпрос относно търговците на Тойота

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 13 Сеп 2008 02:19

Аз пак не разбирам с какво доказваш тезата си, че Тойота в България има нещо общо с Гърция?

Първо, отчетът е за 2004 година и второ, касае ТМ Ауто. Да обяснявам ли колко вода е изтекла оттогава?...

Радвам се, че си човек, който търси източници на информация, но поне работи с коректни и актуални данни.

От 01.07.2007 година официален вносител на Тойота е Тойота Балканс ЕООД.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 13 Сеп 2008 08:54

Никаква вода не е изтекла и нищо не е променено.
Тойота България ЕООД е 100% собственост на Инчкейп интернешънъл Б.В, Холандия.
Управител:Георгиос Кириазис, съгласно най-актуалния учредителния акт, отразяващ взетите решения на 16.08.2007
За актуална справка - Търговски регистър....
Другото нещо, което мен лично ми направи впечатление - документите са подавани в Регистъра в Монтана и Кюстендил ?!?!?
Все пак не са малка фирмичка, че да се усукват и да търсят лекото за такива дребни административни задачи...

П.С. и още нещо - в годишния отчет на Тойота България за 2007г си пише черно на бяло: инчкейп Великобритания има две дружества в България - Тойота България ЕООД и ТМ Ауто ЕООД, като първата става търговец на едро, докато втората - търговец на дребно на Тойота...(има някакво несъответствие във фирмените документи - в учр.акт пише, че Тойота България е 100% собственост на Инчкейп Холандия, бул.Телепортбулевард 140, Амстердам, ама нейсе)
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 13 Сеп 2008 19:29

ToyotaBG написа:Аз пак не разбирам с какво доказваш тезата си, че Тойота в България има нещо общо с Гърция?

Първо, отчетът е за 2004 година и второ, касае ТМ Ауто. Да обяснявам ли колко вода е изтекла оттогава?...
благодарност на колегата слоутравел, за справката...
Радвам се, че си човек, който търси източници на информация, но поне работи с коректни и актуални данни.

От 01.07.2007 година официален вносител на Тойота е Тойота Балканс ЕООД.
нищо не доказвам, интересно ми беше ,ако имаш някаква адекватна информация да дадеш.
гледам да подържам цитатите си с препратки-а балканс или тм -ауто, не побликуват пресни финансови отчети или инфо за собственост..

относно това което касаело тм-ауто ,,а не тойота балканс о трансформацийте на собственост:

http://auto.dir.bg/2007/08/20/news2015725.html

“Тойота Балканс“ ЕООД поема задълженията на дистрибутор за марките “Тойота“ и “Лексус“ за България от 1 юли, съобщиха от компанията.
Досега тази функция се изпълняваше от дружеството “ТМ Ауто“ ЕООД, което запазва функциите на доставчик към крайни клиенти, пише в. “Дневник“. Промяната се налага заради европейските регулации в сектора, според които трябва да има разделение между дистрибуцията и продажбите на крайни клиенти.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 13 Сеп 2008 19:43

rudolf - явно не си запознат, но в Търговския регистър можеш да видиш всичко - собствеността и последния финансов отчет от 2007г.
Фирмите са задължени да публикуват тези финансови отчети.
Цитатите в моя пост бяха от там..
В отчета освен другата информация бе указана и връзката/общата собственост между ТМ-Ауто и Тойота Болканс ЕООД...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 13 Сеп 2008 20:06

slowtraveler написа:rudolf - явно не си запознат, но в Търговския регистър можеш да видиш всичко - собствеността и последния финансов отчет от 2007г.
Фирмите са задължени да публикуват тези финансови отчети.
Цитатите в моя пост бяха от там..
В отчета освен другата информация бе указана и връзката/общата собственост между ТМ-Ауто и Тойота Болканс ЕООД...
не съм колега,,,,би ли погледнал през 2007 с кой е осъществявало сделки дружеството в отчета-към тойота хеллас- има ли финансови операций?

ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 13 Сеп 2008 20:10

slowtraveler написа:Никаква вода не е изтекла и нищо не е променено.
...........................
П.С. и още нещо - в годишния отчет на Тойота България за 2007г си пише черно на бяло: инчкейп Великобритания има две дружества в България - Тойота България ЕООД и ТМ Ауто ЕООД,
Благодаря за цитатите. Вижда се, че и двете компании са собственост на британска компания. А относно това, доколко Inchcape е гръцка компания:

http://www.inchcape.com

Не че има някакво значение чия точно собственост е компанията, но все пак нека да уточним. Марката Тойота е била първоначално представена в България през гръцкия си представител, но това време е отдавна минало.

Смятам, че е глупаво да се дърляме на такава тема. Ако искате, можем да водим и по-ползотворни разговори и дискусии. wink.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 13 Сеп 2008 20:20

ToyotaBG написа: Ако искате, можем да водим и по-ползотворни разговори и дискусии. wink.gif
А Вие кой сте всъщност? smile.gif

ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 13 Сеп 2008 20:21

Името ми има ли значение? Надали някой от вас ме познава.
Мисля, че е достатъчно, че съм любител на марката.

Това май е първият форум въобще, в който ме питат кой съм... cool.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 13 Сеп 2008 20:37

ToyotaBG написа:
slowtraveler написа:Никаква вода не е изтекла и нищо не е променено.
...........................
П.С. и още нещо - в годишния отчет на Тойота България за 2007г си пише черно на бяло: инчкейп Великобритания има две дружества в България - Тойота България ЕООД и ТМ Ауто ЕООД,
Благодаря за цитатите. Вижда се, че и двете компании са собственост на британска компания. А относно това, доколко Inchcape е гръцка компания:

http://www.inchcape.com

Не че има някакво значение чия точно собственост е компанията, но все пак нека да уточним. Марката Тойота е била първоначално представена в България през гръцкия си представител, но това време е отдавна минало.

Смятам, че е глупаво да се дърляме на такава тема. Ако искате, можем да водим и по-ползотворни разговори и дискусии. wink.gif
не се дърляме а уточняваме...
аз пак не разбрах-при условие че тойота хеллас е също собственост на инчкейп- как точно да тълкувам?- "Марката Тойота е била първоначално представена в България през гръцкия си представител, но това време е отдавна минало."

Inchcape’s core brand partners are Audi, BMW, Honda, Mazda, Mercedes-Benz, Subaru, Toyota/Lexus and Volkswagen.
в кръга на шегата - в моя фолксваген-пак съм от отбора biggrin.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 13 Сеп 2008 20:42

ToyotaBG написа:Името ми има ли значение? Надали някой от вас ме познава.
Мисля, че е достатъчно, че съм любител на марката.

Това май е първият форум въобще, в който ме питат кой съм... cool.gif
Не питах за името. За нас е ясно, че сме обикновени фенове на марката. Събрали сме се тук да си обменяме инфо. Всеки си преценя на кой да вярва, на кой не, на кой мненията имат стойност и кой си дрънка колкото да не заспи. Мисълта ми е, че ако Вие работите в ТМауто или някой от другите дилъри, мнението Ви конкретно по тази тема ще има една стойност /тъй като се предполага, че имате доста повече инфо от нас/, ако сте просто фен - друга.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 13 Сеп 2008 20:47

ToyotaBG написа:
http://ec.europa.eu/comm/competition/me ... 367_en.pdf

тойота хелас е на инчкейп-кое точно се е променило?

ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 13 Сеп 2008 23:35

rudolf написа:http://ec.europa.eu/comm/competition/me ... 367_en.pdf

тойота хелас е на инчкейп-кое точно се е променило?
rudolf - нали четеш правилно? ТХ Е НА Инчкейп, а не обратното.
Ще рече, че в Гърция, както и в България, бизнесът с Тойота има един и същи собственик. И той е Инчкейп.

А и според мен много я отклонихме тази тема. Беше за търговците на Тойота в България.

ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 13 Сеп 2008 23:49

desSs написа:Не питах за името. За нас е ясно, че сме обикновени фенове на марката. Събрали сме се тук да си обменяме инфо. Всеки си преценя на кой да вярва, на кой не, на кой мненията имат стойност и кой си дрънка колкото да не заспи. Мисълта ми е, че ако Вие работите в ТМауто или някой от другите дилъри, мнението Ви конкретно по тази тема ще има една стойност /тъй като се предполага, че имате доста повече инфо от нас/, ако сте просто фен - друга.
ОК, аз не съм разбрал. Извинявам се. Започвам отначало. biggrin.gif

Да се представя - работя в Тойота Балканс. Тоест, може да се каже, че съм представител на фирмата. Иначе съм фен на марката от доста години. Не съм спец по техниката, просто ми допада философията, дизайна, развитието... въобще харесва ми Тойота.

Надявам се, че приемате новодошли. Още повече, хора които са фенове.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 13 Сеп 2008 23:52

ToyotaBG написа:Надявам се, че приемате новодошли.
Добре дошъл :hello2:

ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 14 Сеп 2008 00:27

Добре заварили! biggrin.gif

Публикувай отговор