Дайте съвет за Corola Verso

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
vpdyankov

Дайте съвет за Corola Verso

Мнение от vpdyankov » 08 Сеп 2008 07:17

Мисля да си купувам нова кола и се спрях на Corola Verso. Но се оказа, че е сглобена в Турция и вече няколко човека ме съветват да не я вземам. Има ли някой инфо, дали дават дефекти?

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 08 Сеп 2008 13:50

111000 km вече без никакъв дефект!!(да чукна на дърво!)Колата е от подписа ми.Нито скърца нито тропа!Купувай!!!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 08 Сеп 2008 15:33

Приятел има вече на 70хил.км Версо и няма грам оплаквания, ние имаме Версо на над 30хил.км и си е прекрасно, друг познат също има Версо и 100хил ги мина одавна - прикрасен автомобил - няма проблеми, освен с маслото на Тойота - като сложиш по-истинско масло и не го пипа wink.gif Т.е. проблема не е в двигателя happy.gif Взимай и не се чуди - и Авенсиса казват, че тропал щото е от Англия, ама аз не чувам тропаници, а е на 4 години и 95хил.км rolleyes.gif Повечето са предрасъдъци и единични случаи, защото качеството си е на доста високо ниво - различава се малко с японското, но определено не е толкова зле, колкото са ти го описали :thumbsup:

Cosmos

Мнение от Cosmos » 08 Сеп 2008 18:10

Според мен няма значение дали е сглобена в Турция, Англия, Япония или Африка все пак е една марка и технологийте са едни и същи не бива да се притесняваш от това. smile.gif smile.gif smile.gif
------------------------------------------> FUCK OFF

antoanto

Мнение от antoanto » 13 Сеп 2008 16:45

За това че королите версо се сглобяват в Турция мога да ти кажа че те се сглобяват само и единствено в Турция и никъде другаде. Говоря за новия модел. Ако си намериш този пдф файл Toyota_in_the_World_2008 в нета, не помня от къде го свалих, ще получиш подробно инфо кой модел кога и къде е сглобяван. Моята е Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2006 и забележката ми е че е дърво при паркиране, никак не е маневрена в сравнение със стария модел, но за сметка на това е много стабилна на пътя спрямо старата, която беше японска сглобка. Версото ми сега е на 20х.км и няма смисъл да изказвам мнение при такива никакви километри. Доволен съм. А за маслото на "кастрол" с което се движат новите тойотки ще кажа само, че идва от ПРИСТА ОЙЛ коментара си е от вас smile.gif

ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 13 Сеп 2008 20:12

Само като инфо - заводът на Тойота в Турция е най-модерният след тези в Япония.

Аватар
joro_206

Мнение от joro_206 » 15 Сеп 2008 21:45

имам Корола Версо 1.8 , 129к.с. вече съм на 6000 км.
Много добра кола,стабилна,икономична е , а и върви много .
Това че се сглобява в Турция, да не те притеснява, те си зъздадоха има на най-голямия производител на коли в Европа.А специално завода на Тойота е най-добрия извън Япония.Това което са ти казали са предрасъдъци и чуто-недочуто.
Вземай смело. :thumbsup:
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC

iupiter

Мнение от iupiter » 16 Сеп 2008 19:07

извинявай vpdyankov, но ще се присъединя към тебе с подвъпроси ... щото съм в твоето положение .... всъщност аз още се колебая между Версо и Туран - търся си количка на 3-4 години, дизел, важно е да е здрава и удобна ...
та, затова да попитам драгите форумци - какви неприятни изненади мога да очаквам от Версото, какви са приблизително разходите за обслужване и типичните проблеми, какъв е реално разхода за гориво и т.н..... все неща които да ми помогнат да направя избора
ако случайно се окаже, че тези въпроси са задавани и преди, моля форумци да ме извинят , ще се разровя в старите теми .. ама като съм нетърпелив да попитам ...

Публикувай отговор