Парктроник от TM Ауто
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Последната РАВ4, която поръчахме в Тойота с парктроник (8 датчика) дойде явно с неоригинален такъв (по-точно тук е била добавяна 'заводската опция').
Оригиналния на Версото само пищеше и имаше бутон за изключване на предните датчици, докато тоя новия (РАВ-а е на 3 месеца) е с някакъв грозен дисплей, изцвъкан пред шофьора близко до колоната...
А цената беше като за 'заводски'....
Така-че ползвай съвета на колегите и си вземи не-оригинален...
Оригиналния на Версото само пищеше и имаше бутон за изключване на предните датчици, докато тоя новия (РАВ-а е на 3 месеца) е с някакъв грозен дисплей, изцвъкан пред шофьора близко до колоната...
А цената беше като за 'заводски'....
Така-че ползвай съвета на колегите и си вземи не-оригинален...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
За да работи тази система трябва да има префектна маркировка, защото ЕКУ-то се ориентира по нея как да паркира. А пък за паркиране на 5-10 сантиметра от друга кола може да забравиш biggrin.gif Малко по спомени зашото съм си чел книжката отдавна (а и не съм намерил маркировка да го пробвам) за паркиране успоредно на тротоара оставаха поне по половин метър между колите.SFINKS написа:има един варинат за безпроблемно паркиране ама е малко скъп
най големият лексъс , натискаш му копчето и той сам си се паркира
ПП: Нямам системата която върти сама волана, само може да ми показва колко и на къде да си го завъртя собственоръчно.
ПП: Също така за първи път Тойота иа показаха автоматичното паркиране май на ПРИУС, а не на лексъс

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Къде прочете, че може да се настройва до 10см? Според оригиналната документация която намерих е 30см. Дори пише че ако разстоянието е под 20см може въобще да не се обади. Има и програминг мануал, но и там за 10см никъде не се споменава.agyulev написа:"Направо от кухнята"
Паркинг сензори на Тойота - които се поръчват от ценовата листа за аксесоарите са няколко вида. Най-добър е Main TPA400 ( заден) и Мain TPA800 (преден и заден) - цената на задните е 681 лв. без ДДС, а за да се сложи и предни е почти двойно като цена. Монтират се по 4 сензора на броня. Като за още 60 лв. може да се монтира и ключ за изкючване на сензорите. Разстоянието за активиране може да се корегира, като може да се нагласи чак при 10 см да стигне пределното разстояние. Определено заден паркинг сензор си заслужава. Чуете ли за сензори от 70-80 лв с дисплей, направо не си струва - лъжат сериозно.
Успех
http://techdoc.toyota-europe.com/legacy ... 425-00.pdf
ПП: Бях попаднал е на теория защо са тези 30см, но не мога в момента да се сетя къде е... беше пример как да се направи такъв сензор. Схема и теория как работи
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ами сигурно щото няма друго място....desSs написа:не разбрах що тряа паркирате на два санта от стената или още по-зле - от съседната колаако е някой пишман шофьор, кат тръгва ше ви забере като едното нищо
Bass_Man е съвсем прав biggrin.gif
Когато взема на жена ми Авеото(хечбек) винаги остава при паркиране поне по метър отпред и отзад...
Обаче като си с по-дълга кола просто нямаш изход...
Това бе последното ми паркиране, просто защото в радиус 200м нямаше друго място за паркиране

Ама в случая парктроник не би ми помогнал - постоянно би пищял и отпред и отзад...
- Прикачени файлове
-
- 11092008274.jpg (43.13 KiB) Преглеждано 3202 пъти
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???