Въпрос MR2 3S-GE смяна на ролки ?

xtreme

Въпрос MR2 3S-GE смяна на ролки ?

Мнение от xtreme » 03 Сеп 2008 12:04

Здравейте момчета,
имам следния проблем.Трябва да сменям ремък и ролки на автомобилчето,което е MR2 gen2 1993г.Проблема е ,че където и да питам за ролки казват ,че нямат еквивалентна на опъващата ролка т.е предлагат ми оригинална ,която съответно струва 200лв.Аз обаче поразрових и останах с впечатлението ,че проблема е ,не че няма ами по-скоро двете ролки са напълно еднакви и просто на опъвъщата ролка се сменя само лагерчето.Което всъщност е дефакто другата ролка.Въпроса ми е към колегите ,които са сменяли ролките, дали наистина е така или си въобразявам.

bambo
Обратна връзка:

Мнение от bambo » 03 Сеп 2008 13:51

Направо си въобразяваш. Обтегателната ролка няма нищо общо с паразитната. Тя си има и специална "стойка" там дето я напъва масления обтегач. И както са казали хората - приготви си 300 - 400лв. и си смени всичко по ангренажа с оригинално, баси веднъж на 100 000 се прави това, не е всеки месец, че да си правиш експерименти с приспособявания и незнам си какво. Ша насадиш нещо там, да спестиш 200лв. и после кат се скъса каиша ко праим ? Тия 200лв. стават към 2500 и фърляме колата ?

Имам и 3S-GE и 3S-GTE - никога не съм си правил експерименти със частите по двигателя специално. 3S-GE-то ми е вече на близо 600 000км и (да чукна на дърво) работи като часовник...

Ти си преценяваш какво да правиш, но със тез неща експерименти не бива!

П.С. Забравих да кажа - според дебелите книги на тойота, ремъка се сменя комплект с двете ролки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ! и при сменянето се проверява луфта на масления обтегач и ако е над определени стойности се сменя и той (обикновено след 3-та смяна на ремъка, но не е задължително)

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 03 Сеп 2008 14:59

На едно опелче на времето му блокира тази ролка (не бе навъртяла километрите, то бе влязъл прах през счупен капак), и резултата бе огънати клапани, счупен повдигач, счупен разпределителен вал и огъната глава. ......

Послушай колегата и не рискувай със самоделки и не се подвеждай по 'добър вид на ролката'...
Купи оригинала на обтегача, и сменяй ролките по инструкция да ти е мирна главата... :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

...

Мнение от rudolf » 03 Сеп 2008 15:56

според мен преди пълен блокаж--ролката поспира отвреме на време и ремака свири и се трие,,,трябва да си особено глухоням че да ти блокира ролката и да протриеш ремъка,,,а прескочил от блокирала ролка-не знам...

виж си номера и марката на ролката и я търси по каталожен номер на пройзводителя и,а не на тойота,,,мойта тойота ползва предично хачи и койо-лагери...
п.с.:ДА-най лесно и сигурно е да си купуш ролка от вносителите на тойота,,,,заради ментетата на койо

xtreme

Мнение от xtreme » 03 Сеп 2008 16:20

Да за същата стойка говоря, в нея лагерчето учудващо много прилича на другата ролка, но явно съм се объркал.А въпросната ролка със стойката е несериозно да струва 200лв.А и да погледнем нещата реално, ако ги имах тези 200лв за ролка отдавна да съм ги дал ;)

diver

Мнение от diver » 03 Сеп 2008 16:30

xtreme написа:Да за същата стойка говоря, в нея лагерчето учудващо много прилича на другата ролка, но явно съм се объркал.А въпросната ролка със стойката е несериозно да струва 200лв.А и да погледнем нещата реално, ако ги имах тези 200лв за ролка отдавна да съм ги дал ;)
200лв за тази ролка си е съвсем реална цена колега. Съжалявам, че те затруднява цената. Повечето сме имали/имаме също проблем с парите, но повярвай ми, спестяването та тези кинти, ще доведе до по-големи разходи в близко бъдеще....В края на крайщата отсервирането ти с оргинални ремъци и ролки гарантира за ремъка поне 50000км за ролките 100000. Това е цената на спокойствието за следващите 3 години примерно...

По-добре смени само ремъка и карай със сегашните, ако нямат луфтове и не вият ще изкарат докато събереш кинти...Както Рудолф ти е казал, малко вероятно да не чуеш ролката като почне да си заминава....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

xtreme

Мнение от xtreme » 03 Сеп 2008 17:05

Да и на мен някой ми подшушна за тази възможност, остава само да се надявам ,че германеца преди мен не е бил в подобно финансово положение :)

Аватар
beri1

Мнение от beri1 » 03 Сеп 2008 23:19

Задължително смени всико по ангренажа. Ако имаш възможност и водната помпа.Горещо съветвам колегата е прав , веднъж на 100 000км. не си прави експерименти.Клапани няма да удариш ама други поразий ще станат.

diver

Мнение от diver » 04 Сеп 2008 10:06

beri1 написа:Задължително смени всико по ангренажа. Ако имаш възможност и водната помпа.Горещо съветвам колегата е прав , веднъж на 100 000км. не си прави експерименти.Клапани няма да удариш ама други поразий ще станат.
Интересно, ако не удря клапани, какво може да стане?!
Изображение

Аватар
beri1

Мнение от beri1 » 04 Сеп 2008 12:15

Ако обичаш престани да ме апострофираш. Ти кажи какво ще стане явно се мислиш за голям капацитет.Престани да избиваш комплеси.Остави всеки да изрази мнение,нали затова е форум.

xtreme

Мнение от xtreme » 04 Сеп 2008 12:29

момчета не виждам причина да се карате за глупости.В крайна сметка и на мен ми е ясно ,че колкото повече неща смениш по време на смяната на ремъка толкова по-добре :) Но поради финансова невъзможност ,ще се мислят други варианти.Колкото до ремъка вече поръчах на един приятел в USA ,ремък и двете ролки за общо 99$ :) Така че тукашните търговци трябва да се замислят върху много неща, не може тука комплекта да струва 500лв, а там 135лв.Просто не е адекватно.

diver

Мнение от diver » 04 Сеп 2008 22:10

beri1 написа:Ако обичаш престани да ме апострофираш. Ти кажи какво ще стане явно се мислиш за голям капацитет.Престани да избиваш комплеси.Остави всеки да изрази мнение,нали затова е форум.
Ако имаше най-малка идея, вероятно щеше да схванеш. Аман от ламери!

П.П. Сега се сетих. Ти беше тариката със съединителите нали?!
Изображение

Публикувай отговор