Кабели ???

KingSteve

Кабели ???

Мнение от KingSteve » 13 Авг 2008 10:20

Здравейте колеги. Някой може ли да каже откъде мога да си намеря кабели за Toyotkata по възможност от Варна. От nipparts ми изръсиха около 270лв. оригиналните и ги няма в наличност. Препоръчайте марка. 10x
Avensis 7A-FE

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 13 Авг 2008 11:14

Kakvi sa teia kabeli za svehtite .... ?mnogo obhto kazano .Vyrvi v M&I magazina e samo za iaponski 4asti ima predstavitelsvo i vyv Varna

KingSteve

Мнение от KingSteve » 13 Авг 2008 13:17

Да за свещите. Ще проверя и там 10x. Намерих по 70 лв. на Intermotor прехвалена уж англииска марка. Някой има ли наблюдение за качеството на тази фирма.
Avensis 7A-FE

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 13 Авг 2008 15:16

Най-евтинко и качествено ще ти легне да се поръчаш кабелита от ebay или някой друг подобен сайт. За твоя двигател 4бр свещи 4полюсни на BOSCH са 60-80лв с доставката, а кабелита са също толкова, като BOSCH е най-лошия вариант - има NGK и други японски фирми, които с амного добри happy.gif От тук малко тъпо да търсиш, но сам си решаваш, много хора си взеха дори маховици от ebay и са доволни :thumbsup:

KingSteve

Мнение от KingSteve » 18 Авг 2008 09:33

Купих вече кабели на Intermotor. Само 70 кинта. Уж били добро англииско качество. На пръв поглед проводниците наистина са добри силиконови. Лулите за разлика от Champion-ските които бях купувал за предната си кола изглеждат добре сглобени без никакъв шанс някое парче да остане върху свеща като ги махам laugh.gif . Колицата не претриса вече wink.gif . А относно свещите, оригиналните ми които бяха в мотора наистина се оказаха иридиеви NGK и са еднополюсни (Около 30лв. идва бройката:-(. ). В момента съм с някакви прехвалени на Champion дето имали поне 60000 км гаранция..ще ги видим.
Avensis 7A-FE

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 19 Авг 2008 17:48

vankoto написа:Nali Toyota predpo4ita Denso wink.gif
Както и Рено не може да запали ако не е с Елф biggrin.gif Е, и аз съм с Дензо :thumbsup:
Toyota Avensis AT221 7A-FE

Mandata
Обратна връзка:

Мнение от Mandata » 19 Авг 2008 19:45

Като си купих Тойота, в мотора имаше свещи Денсо и пак сложих същите - взех ги от магазина на Тойота - по 7,90 лв./ бр. - в отделни кутийки на които пише - оригинални части Тойота, Япония (на английски разбира се biggrin.gif )
Обаче на кабелите им искат 258 лв. и ги нямат. (оригинални Денсо)
Кажете откъде в Пловдив да си намери алтернативни - NGK или тези Интермотор?
Carina E, Avensis 2.0 D

Аватар
ing

Мнение от ing » 19 Авг 2008 23:00

В "Анастасов"- http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=8f83e ... x=24&iy=25 до алфабанк, "NIPPARTS"- http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=8f83e ... x=28&iy=30 на Неофит Рилски и Карловска или тук http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=6641. Пазарувал съм от първите две места и съм доволен. Все още несъм посещавал CoolMax иначе е на удобно място на Родопи 5 ако не греша това е някъде след ц.Св Петка посока Изгрев. :thumbsup:
Японеца не спи, той мисли !!!
Toyota manuals
Полезни съвети за Corolla E11

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 20 Авг 2008 07:08

ing написа:Все още несъм посещавал CoolMax иначе е на удобно място на Родопи 5 ако не греша това е някъде след ц.Св Петка посока Изгрев. :thumbsup:
аз само него ползвам, намери го на ЛС :thumbsup:
Toyota Avensis AT221 7A-FE

Аватар
tntony

Мнение от tntony » 24 Авг 2008 18:23

За мойта Corolla от BOSCH ми казаха цена от около 250-290 лева , след като продавача 2 пъти се увери че не е сбъркал нещо се хвана за главата
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006

Аватар
nenko

Мнение от nenko » 28 Авг 2008 18:20

KingSteve написа:Купих вече кабели на Intermotor. Само 70 кинта. Уж били добро англииско качество. На пръв поглед проводниците наистина са добри силиконови. Лулите за разлика от Champion-ските които бях купувал за предната си кола изглеждат добре сглобени без никакъв шанс някое парче да остане върху свеща като ги махам laugh.gif . Колицата не претриса вече wink.gif . А относно свещите, оригиналните ми които бяха в мотора наистина се оказаха иридиеви NGK и са еднополюсни (Около 30лв. идва бройката:-(. ). В момента съм с някакви прехвалени на Champion дето имали поне 60000 км гаранция..ще ги видим.
колега сподели къде са тези магазини в варна.аз видях до военна болница един магазин на който пише - японски авточасти - за него ли става дума?

KingSteve

Мнение от KingSteve » 04 Сеп 2008 18:23

Точен адрес не мога да кажа. Магазина от който ги взех се намира на уличката направи си сам като се спускаш надолу по улицата от дясната страна с метална решетка е. Човекът се казва Влайков тел.: 052/630992; 0885353007. От кабелите съм доволен. единствения недостатък който забелязах е че имат 1 гумено тампонче точно където влиза електрода на свещта, което понякога остава в/у свещта като се вади лулата и създава неудобство. Явно силикона с който е лепен не е от най-качествените. Това по принцип не е никакъв проблем предвид ниската цена на кабелите. Вади се лесно с медицински (хирургически) щипки.
Avensis 7A-FE

KingSteve

Мнение от KingSteve » 04 Сеп 2008 18:36

Забравих да допълня. В момента съм на почивка и колата е натоварена до дупка. Ако някой ви съветва, че между оригиналните иридиеви свещи и обикновените еднополюсни няма разлика, кажете му да си изхвърли дипломата в коша. Колата е по-немощна с обикновени свещи било то и с горепосочените "мн. добри на Champion" дето 60000км не им мърдали освен това ми вдигна и разхода. На Велико Търново не издържах вече и върнах оригиналните иридиеви NGK. Колата просто ТРЪГНА, тъй както беше пак толкова натоварена. От разни каталози четох че иридиевите свещи правят по-концентрирана искра дори и с по-слабо напрежение от бобината, самопочистващи са(което съм склонен да вярвам защото бяха по-чисти от Championkite, които бяха минали само около 5,600км) и гаранция 100 000 км пробег. Така че колеги НЕ СЛАГАЙТЕ ОБИКНОВЕНИ СВЕЩИ НА 7A-FE и на мотор предвиден за работа с иридиеви по принцип.
Avensis 7A-FE

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 04 Сеп 2008 19:45

KingSteve написа:Забравих да допълня. В момента съм на почивка и колата е натоварена до дупка. Ако някой ви съветва, че между оригиналните иридиеви свещи и обикновените еднополюсни няма разлика, кажете му да си изхвърли дипломата в коша. Колата е по-немощна с обикновени свещи било то и с горепосочените "мн. добри на Champion" дето 60000км не им мърдали освен това ми вдигна и разхода. На Велико Търново не издържах вече и върнах оригиналните иридиеви NGK. Колата просто ТРЪГНА, тъй както беше пак толкова натоварена. От разни каталози четох че иридиевите свещи правят по-концентрирана искра дори и с по-слабо напрежение от бобината, самопочистващи са(което съм склонен да вярвам защото бяха по-чисти от Championkite, които бяха минали само около 5,600км) и гаранция 100 000 км пробег. Така че колеги НЕ СЛАГАЙТЕ ОБИКНОВЕНИ СВЕЩИ НА 7A-FE и на мотор предвиден за работа с иридиеви по принцип.
Съгласен съм с колегата :thumbsup:
Carina E 4AFE LB 1992

xtreme

Мнение от xtreme » 04 Сеп 2008 20:04

Е то всеки е съгласен, ама с нечовешките цени в нашата държава се принуждаваме да правим какво ли не,само и само да върви кошницата :Р Моите двойно платинените на денсо им искаха по 90 лв в TMAUTO, на едната :) е пак си купих денсо ама ми легна 60лв комплекта.А за кабелите не искам да коментирам, че и аз трябва да сменям и мисля от USA да поръчвам.Че като ви гледам какви цифри обявявате просто се моля да не ми се стчупи нещо, което не е консуматив.

Публикувай отговор