Кабели ???
Кабели ???
Здравейте колеги. Някой може ли да каже откъде мога да си намеря кабели за Toyotkata по възможност от Варна. От nipparts ми изръсиха около 270лв. оригиналните и ги няма в наличност. Препоръчайте марка. 10x
Avensis 7A-FE
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Най-евтинко и качествено ще ти легне да се поръчаш кабелита от ebay или някой друг подобен сайт. За твоя двигател 4бр свещи 4полюсни на BOSCH са 60-80лв с доставката, а кабелита са също толкова, като BOSCH е най-лошия вариант - има NGK и други японски фирми, които с амного добри
От тук малко тъпо да търсиш, но сам си решаваш, много хора си взеха дори маховици от ebay и са доволни 

Купих вече кабели на Intermotor. Само 70 кинта. Уж били добро англииско качество. На пръв поглед проводниците наистина са добри силиконови. Лулите за разлика от Champion-ските които бях купувал за предната си кола изглеждат добре сглобени без никакъв шанс някое парче да остане върху свеща като ги махам laugh.gif . Колицата не претриса вече
. А относно свещите, оригиналните ми които бяха в мотора наистина се оказаха иридиеви NGK и са еднополюсни (Около 30лв. идва бройката:-(. ). В момента съм с някакви прехвалени на Champion дето имали поне 60000 км гаранция..ще ги видим.

Avensis 7A-FE
- Aleksandar
Като си купих Тойота, в мотора имаше свещи Денсо и пак сложих същите - взех ги от магазина на Тойота - по 7,90 лв./ бр. - в отделни кутийки на които пише - оригинални части Тойота, Япония (на английски разбира се biggrin.gif )
Обаче на кабелите им искат 258 лв. и ги нямат. (оригинални Денсо)
Кажете откъде в Пловдив да си намери алтернативни - NGK или тези Интермотор?
Обаче на кабелите им искат 258 лв. и ги нямат. (оригинални Денсо)
Кажете откъде в Пловдив да си намери алтернативни - NGK или тези Интермотор?
Carina E, Avensis 2.0 D
В "Анастасов"- http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=8f83e ... x=24&iy=25 до алфабанк, "NIPPARTS"- http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=8f83e ... x=28&iy=30 на Неофит Рилски и Карловска или тук http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=6641. Пазарувал съм от първите две места и съм доволен. Все още несъм посещавал CoolMax иначе е на удобно място на Родопи 5 ако не греша това е някъде след ц.Св Петка посока Изгрев. 

- Aleksandar
колега сподели къде са тези магазини в варна.аз видях до военна болница един магазин на който пише - японски авточасти - за него ли става дума?KingSteve написа:Купих вече кабели на Intermotor. Само 70 кинта. Уж били добро англииско качество. На пръв поглед проводниците наистина са добри силиконови. Лулите за разлика от Champion-ските които бях купувал за предната си кола изглеждат добре сглобени без никакъв шанс някое парче да остане върху свеща като ги махам laugh.gif . Колицата не претриса вече. А относно свещите, оригиналните ми които бяха в мотора наистина се оказаха иридиеви NGK и са еднополюсни (Около 30лв. идва бройката:-(. ). В момента съм с някакви прехвалени на Champion дето имали поне 60000 км гаранция..ще ги видим.
Точен адрес не мога да кажа. Магазина от който ги взех се намира на уличката направи си сам като се спускаш надолу по улицата от дясната страна с метална решетка е. Човекът се казва Влайков тел.: 052/630992; 0885353007. От кабелите съм доволен. единствения недостатък който забелязах е че имат 1 гумено тампонче точно където влиза електрода на свещта, което понякога остава в/у свещта като се вади лулата и създава неудобство. Явно силикона с който е лепен не е от най-качествените. Това по принцип не е никакъв проблем предвид ниската цена на кабелите. Вади се лесно с медицински (хирургически) щипки.
Avensis 7A-FE
Забравих да допълня. В момента съм на почивка и колата е натоварена до дупка. Ако някой ви съветва, че между оригиналните иридиеви свещи и обикновените еднополюсни няма разлика, кажете му да си изхвърли дипломата в коша. Колата е по-немощна с обикновени свещи било то и с горепосочените "мн. добри на Champion" дето 60000км не им мърдали освен това ми вдигна и разхода. На Велико Търново не издържах вече и върнах оригиналните иридиеви NGK. Колата просто ТРЪГНА, тъй както беше пак толкова натоварена. От разни каталози четох че иридиевите свещи правят по-концентрирана искра дори и с по-слабо напрежение от бобината, самопочистващи са(което съм склонен да вярвам защото бяха по-чисти от Championkite, които бяха минали само около 5,600км) и гаранция 100 000 км пробег. Така че колеги НЕ СЛАГАЙТЕ ОБИКНОВЕНИ СВЕЩИ НА 7A-FE и на мотор предвиден за работа с иридиеви по принцип.
Avensis 7A-FE
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Съгласен съм с колегатаKingSteve написа:Забравих да допълня. В момента съм на почивка и колата е натоварена до дупка. Ако някой ви съветва, че между оригиналните иридиеви свещи и обикновените еднополюсни няма разлика, кажете му да си изхвърли дипломата в коша. Колата е по-немощна с обикновени свещи било то и с горепосочените "мн. добри на Champion" дето 60000км не им мърдали освен това ми вдигна и разхода. На Велико Търново не издържах вече и върнах оригиналните иридиеви NGK. Колата просто ТРЪГНА, тъй както беше пак толкова натоварена. От разни каталози четох че иридиевите свещи правят по-концентрирана искра дори и с по-слабо напрежение от бобината, самопочистващи са(което съм склонен да вярвам защото бяха по-чисти от Championkite, които бяха минали само около 5,600км) и гаранция 100 000 км пробег. Така че колеги НЕ СЛАГАЙТЕ ОБИКНОВЕНИ СВЕЩИ НА 7A-FE и на мотор предвиден за работа с иридиеви по принцип.

Carina E 4AFE LB 1992
Е то всеки е съгласен, ама с нечовешките цени в нашата държава се принуждаваме да правим какво ли не,само и само да върви кошницата :Р Моите двойно платинените на денсо им искаха по 90 лв в TMAUTO, на едната
е пак си купих денсо ама ми легна 60лв комплекта.А за кабелите не искам да коментирам, че и аз трябва да сменям и мисля от USA да поръчвам.Че като ви гледам какви цифри обявявате просто се моля да не ми се стчупи нещо, което не е консуматив.