Избирам си кола
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Аз имам един Авенсис 2004 1.8 VVTi Linea Sol Combi 6+1 места - на реални километри, гаранция няма и е под цената, която си обявил, но е в прекрасно състояние. На 94хил.км., първи собственик съм и е 100% реално всичко, което виждаш
Колата е супер, стига да търсиш возия и комфорт пред спортното излъчване на Мазна 6 примерно biggrin.gif И двете са много хубави, но всичко е до това какво търсиш в колата. Официално даже е свалих от продажба, ама и Авенсиса и Королата ще пусна накрая за продажба, който вземе едното, другото си го оставям за мен laugh.gif Ако искаш да е видиш - звънни и ще се разберем нещо - 0899 868618 - Петър съм аз. Много ще ми е кеф да е вземе някой от форум, че да знам, че ще я греда с кеф
Може и да е странно ама ми е мноо криво като продавам кола...
Но иначе трябва да стои и да събира прах пък....
P.S. Цената е 24000лв с ДДС, като договаряне може, ама на място
Успех в търсенето!

P.S. Цената е 24000лв с ДДС, като договаряне може, ама на място

-
- Почетен Администратор
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
мазда 6 не е добър избор и ще ти кажа защо.колегата спомена почти липсващото антикорозионно покритие.освен това при дизелите често дефектират cr-помпата и турбото.при 2.3i бензиновия мотор се оплакват от огромен разход на масло и понеже картера е много плитък много остават бързо без масло и прецакват мотора.като дизайн имаш право мазда е далеч напред поне пред тойота,но не мисля,че това е най-важно.
защо не потърсиш една бензинова хонда акорд 2.0 а и на мечокух колицата можеш да огледаш също?
ps:карах сам нова мазда 6 2.0 td за информация,така че послушай ме за твое добро.
защо не потърсиш една бензинова хонда акорд 2.0 а и на мечокух колицата можеш да огледаш също?
ps:карах сам нова мазда 6 2.0 td за информация,така че послушай ме за твое добро.

за дизелите е вярно, всичките ми познати с този двигател го усетиха(3-ма), но проблема е отстраним, без да се сменя помпатаjim_beam написа:мазда 6 не е добър избор и ще ти кажа защо.колегата спомена почти липсващото антикорозионно покритие.освен това при дизелите често дефектират cr-помпата и турбото.при 2.3i бензиновия мотор се оплакват от огромен разход на масло и понеже картера е много плитък много остават бързо без масло и прецакват мотора.като дизайн имаш право мазда е далеч напред поне пред тойота,но не мисля,че това е най-важно.

http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
Corolla - 2C

Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
На първите мазди наистина имаше проблеми с боята по праговете, която се очукваше след калника от камъчетата...
Но после мисля, че го оправиха този проблем (а на колите, които се бе появил, поеха гаранционно пребоядисване).
Бензинките 1.8 и 2.0 нямаха проблеми с маслото.
2.3 Маздите тук са предимно щатски - т.е. минали поне през 2 ръце.....
Но дори и при тях трудно можеш да кажеш, че е калпав двигател - все пак на базата на този двигател е направен 2.3DISI - същия който се слага на МПС (SAE net 276h.p.) - значи двигателя конструктивно си е презапасен.
За дизела на мазда е трудно да се даде мнение, като се знае тукашното състояние на нафтата, но по принцип съм предубеден към дизелите. За Д4Д 150к.с. дизела също не се чуваха добри отзиви, но кой знае къде е истината - дали в конструкцията или в горивата...
Все пак мазда6 доколкото си спомням бе обявена 'най-безпроблемен и качествен автомобил за 2006г??' - 0% проблеми при тест до 100х.км.
Това признание, получено в Германия едва ли биха го постигнали ако имаха толкова проблеми...
Според мен силите в средния сектор са доста изравнени.
Трудно можеш да кажеш 'не вземай дадена марка', като в повечето случаи мнението е предимно субективно...
Пък и като при всеки механизъм можеш да попаднеш както на 'успешно сглобен' така и на пълен боклук....
Но после мисля, че го оправиха този проблем (а на колите, които се бе появил, поеха гаранционно пребоядисване).
Бензинките 1.8 и 2.0 нямаха проблеми с маслото.
2.3 Маздите тук са предимно щатски - т.е. минали поне през 2 ръце.....
Но дори и при тях трудно можеш да кажеш, че е калпав двигател - все пак на базата на този двигател е направен 2.3DISI - същия който се слага на МПС (SAE net 276h.p.) - значи двигателя конструктивно си е презапасен.
За дизела на мазда е трудно да се даде мнение, като се знае тукашното състояние на нафтата, но по принцип съм предубеден към дизелите. За Д4Д 150к.с. дизела също не се чуваха добри отзиви, но кой знае къде е истината - дали в конструкцията или в горивата...
Все пак мазда6 доколкото си спомням бе обявена 'най-безпроблемен и качествен автомобил за 2006г??' - 0% проблеми при тест до 100х.км.
Това признание, получено в Германия едва ли биха го постигнали ако имаха толкова проблеми...
Според мен силите в средния сектор са доста изравнени.
Трудно можеш да кажеш 'не вземай дадена марка', като в повечето случаи мнението е предимно субективно...
Пък и като при всеки механизъм можеш да попаднеш както на 'успешно сглобен' така и на пълен боклук....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
тия тестове се правят за много кратък период,около 1 година.за това време би трябвало всяка прилична кола да се представи поне задоволително.
забравих още нещо негативно-купето е много зле обезшумено,завихряне от вятъра както шума от гумите.материалите вътре също не са най-добрите,евтина пластмаса.радиото е почти невъзможно да се смени с друго защото климатроника,темпомата и дисплея са свързани към него.и пак за антикорозионното покритие-тази кола няма такова по вътрешните кухини като греди,трегери,врати и т.н.както се знае ръждата тръгва най-вече отвътре навън.
забравих още нещо негативно-купето е много зле обезшумено,завихряне от вятъра както шума от гумите.материалите вътре също не са най-добрите,евтина пластмаса.радиото е почти невъзможно да се смени с друго защото климатроника,темпомата и дисплея са свързани към него.и пак за антикорозионното покритие-тази кола няма такова по вътрешните кухини като греди,трегери,врати и т.н.както се знае ръждата тръгва най-вече отвътре навън.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Вярно е за срока - щото ще е тъпо ако резултата излиза след 15-20години, но резултата си е факт biggrin.gifjim_beam написа:тия тестове се правят за много кратък период,около 1 година.за това време би трябвало всяка прилична кола да се представи поне задоволително......материалите вътре също не са най-добрите,евтина пластмаса.радиото е почти невъзможно да се смени с друго защото климатроника,темпомата и дисплея са свързани към него.......
А относно материалите/CD и т.н. - абсолютно същите неща ги слушах за авенсиса преди да го взема (само дето моя няма темпомат)....
Относно музиката - всичко може да се направи (виж напр Фантом - touch screen 2din дисплеи специално за конкретния модел - запазваш си всички функции и от волана).
Обаче според мен това е предимство - да не го махам радиото/CD а да си е част от таблото - писна ми с предната кола да свалям/слагам панел и т.н.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- doktorross
biggrin.gif Влизате в сферата на научната фантастика вече,спомням си,че и немците изсмукваха от пръстите си кусури от сорта на"...жабката и вратите не придават чувството за тежест,познато от А4,материалите в интериора изглеждат прекалено евтино..."все неща,определено присъщи за кола от този ценови сектор,няма безплатен обяд,важно е съотношението цена-качество,което при японските коли е добро!След 10 години може да си говорим за това кой модел гние повече,къде антикорозионното покритие си е свършило работата и кой двигател се чупи,щото ако имаше тенденция за масови повреди и некачествена работа,щеше да изтеглят цели серии!Ама свят широк,хора и мнения -всякакви... 

Toyota corolla ke70 te72 liftback'79
Няма страшноdiver написа:
Странното е че в момента имам мазда, а пак искам тойота ...

И аз си взех Пежо,ама пак искам Тойота....Та отсега умувам като го продам някой ден,каква да е Тойотата laugh.gifНа моменти се чудя даже дали да го продам Пикника,ама от друга страна кво да го правя да седи като паметник.
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Ае колега стига бе!!! Аз от началото на лятото почти съм пуснал тема във форума. Ти не пусна ли една бърза търсачка или поне да споделиш, че търсиш кола нова.... Мани, ми и мен ме е яд, че сега можеше да си има нов собственик, дето да си гледа с кеф(кара най-вече, щото няма ко да и бара).......
И в мобиле пусках 5-6 пъти подред обявата и къде ли не.... Къв е шанса да пропуснеш всичките теми и обяви .... Гаден късмет.........