Избирам си кола
Избирам си кола
Та най-вероятно след около месец ще трябва да си взимам бричка.
В момента карам служебна корола 1.4 бенз на 1 година а, бе базовия модел. Като цяло ми харесва автомобила. Изискванията по принцип са ми - лизинг с до 6000-6500 начална вноска и около 500 лв вноска. Това прави някъде към 30 хил. до 35 макс. Желанието ми е да е голяма кола, но ... не прекалено голяма
Та засега съм се спрял на следните варианти:
- Нова корола - към 32-3+ излиза 1.6 бензина
- стар авенсис до 2 годишен - незнам дали ще се появи добра кола в тм ауто, но като цяло условията ми харесват. На един колега му взеха такава 2.2 д4д на 2год и 3-4 м. на 43 хил. км за към 33 хил. лв.
- Мазда 6 на старо - не знам къде им е шоурумът и имат ли байбек коли - като ги гледах в мобилето са по евтини - към 23-26 хил. Ако знаете защо?
- Мицубиши лансър - видях пак в мобилето на около 1 год. са за по 30 хил. и би трябвало да са си в гаранция все още
- Ауди А4 1.9(2.0) - до 3 годишно. Тук въпросът с няква гаранцийка по трудно би се уредил. А и цените им бая варират от 26-7 до над 45+.
Пък и съм чувал че им е бая скъпа подръжката - все пак е ауди.
Та мнения моля! И ако се сещате за още нещо в горните рамки би било добре. Само да си кажа без италиански,френски, корейски марки и разни измислени марки от непознат вид + не искам форд или опел.
В момента карам служебна корола 1.4 бенз на 1 година а, бе базовия модел. Като цяло ми харесва автомобила. Изискванията по принцип са ми - лизинг с до 6000-6500 начална вноска и около 500 лв вноска. Това прави някъде към 30 хил. до 35 макс. Желанието ми е да е голяма кола, но ... не прекалено голяма
Та засега съм се спрял на следните варианти:
- Нова корола - към 32-3+ излиза 1.6 бензина
- стар авенсис до 2 годишен - незнам дали ще се появи добра кола в тм ауто, но като цяло условията ми харесват. На един колега му взеха такава 2.2 д4д на 2год и 3-4 м. на 43 хил. км за към 33 хил. лв.
- Мазда 6 на старо - не знам къде им е шоурумът и имат ли байбек коли - като ги гледах в мобилето са по евтини - към 23-26 хил. Ако знаете защо?
- Мицубиши лансър - видях пак в мобилето на около 1 год. са за по 30 хил. и би трябвало да са си в гаранция все още
- Ауди А4 1.9(2.0) - до 3 годишно. Тук въпросът с няква гаранцийка по трудно би се уредил. А и цените им бая варират от 26-7 до над 45+.
Пък и съм чувал че им е бая скъпа подръжката - все пак е ауди.
Та мнения моля! И ако се сещате за още нещо в горните рамки би било добре. Само да си кажа без италиански,френски, корейски марки и разни измислени марки от непознат вид + не искам форд или опел.
- doktorross
С риск да подразня феновете на Тойота бих ти препоръчал маздата,макар,че и при нея има недостатъци в качеството на материалите на интериора.Но тя е номер едно в класацията на Ауто билд за 2005 г във всяко едно отношение,а от немци да изтръгнеш такова признание без покритие е невъзможно!Хората са я карали 100000км и са я разглобили на съставните части,като са установили,че няма никакво износване в двигателя,малко по-слабо антикорозионно покритие и това е.Е,все пак е била нова кола,ще каже някой,но е карана като служебна в продължение на 2 год.А и излъчването на модела е доста по-спортно,отколкото на Авенсис,ако това търсиш,разбира се!Не знам,може да ме разкритикува някой,но имам много добри впечатления точно от шестицата...
Toyota corolla ke70 te72 liftback'79
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
То ако четеш този форум също ще останеш с впечатлението, че Тойота има проблем със сервиза и частите biggrin.gif
Което на практика също не е съвсем вярно - просто е на същото ниво като доста от другите марки..
Аз също избрах Маздата за следваща кола...
Което на практика също не е съвсем вярно - просто е на същото ниво като доста от другите марки..
Аз също избрах Маздата за следваща кола...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- doktorross
Хехехе, тя тая дойде случайно ;) Инак за зимата издирвам РАВ-че некое мило...rudolf написа:роди ме мамо с късмет, па ме метни у тойотаdiver написа:Странното е че в момента имам мазда, а пак искам тойота ...doktorross написа:Еееей,помислих,че ще ме линчуват,ама то още не е късно...![]()
,,мен все още миатата ми е най насърце.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
мерси за мненията.
Както написах мазда 6 е вариант. Но От къде може да си намеря такава колица. Стар моторс нещо не им намирам сайт. А и незнам дали те продават коли на старо от байбек да речем както ТМ с гаранция и т.н. Може би и в някои от автокъщите ще дадат някаква гаранция. Все пак кола до 3 г. ще купувам и ми се ще поне 6 месеца гаранция да има, че ако има някакъв по голям проблем да ми го оправят поне.
Поне аз за сега това виждам като предимство на Авенсиса че за 1-2 месеца все ще изкочи подходяща оферта като за мен в ТМ ауто.
Някакво мнение за другите възможности?
За королата дето я карам не ми харасва че над 140-150 някак нестабилна я усещам на завоите по магистралата(не че не съм карал с 180 ама някак си тегаво се усеща). Това с по големи джанти, тракшън и там с-мата за устойчивост дали е по-добре. Климатикът е малко слабичък . От друга страна все пак е нова кола, но пък другите варианти са си един клас по големи коли.
За А4-ка чувам най смесени мнения. От това, че била най-доброто за калса си до това че е боклук за много пари. Все пак и моите възможности са в долния диапазон на предлаганите аудита, макар че тези които вече са към 40 + са с по големи двигатели и много екстри.
И за авенсиса - за какви проблеми да гледам като оглеждам някоя. Какво ви е мнението за различните двигатели. Аз по принцип съм привърженик на бензиновите двигатели, но за дизелите на тойота (2.0 и 2.2) също чувам добри отзиви като цяло. Или ако има някаква направена дискусия за авенсисите тук линк би ми бил полезен
Както написах мазда 6 е вариант. Но От къде може да си намеря такава колица. Стар моторс нещо не им намирам сайт. А и незнам дали те продават коли на старо от байбек да речем както ТМ с гаранция и т.н. Може би и в някои от автокъщите ще дадат някаква гаранция. Все пак кола до 3 г. ще купувам и ми се ще поне 6 месеца гаранция да има, че ако има някакъв по голям проблем да ми го оправят поне.
Поне аз за сега това виждам като предимство на Авенсиса че за 1-2 месеца все ще изкочи подходяща оферта като за мен в ТМ ауто.
Някакво мнение за другите възможности?
За королата дето я карам не ми харасва че над 140-150 някак нестабилна я усещам на завоите по магистралата(не че не съм карал с 180 ама някак си тегаво се усеща). Това с по големи джанти, тракшън и там с-мата за устойчивост дали е по-добре. Климатикът е малко слабичък . От друга страна все пак е нова кола, но пък другите варианти са си един клас по големи коли.
За А4-ка чувам най смесени мнения. От това, че била най-доброто за калса си до това че е боклук за много пари. Все пак и моите възможности са в долния диапазон на предлаганите аудита, макар че тези които вече са към 40 + са с по големи двигатели и много екстри.
И за авенсиса - за какви проблеми да гледам като оглеждам някоя. Какво ви е мнението за различните двигатели. Аз по принцип съм привърженик на бензиновите двигатели, но за дизелите на тойота (2.0 и 2.2) също чувам добри отзиви като цяло. Или ако има някаква направена дискусия за авенсисите тук линк би ми бил полезен

аз бих си взел ( както и направих ) новата корола , верно смотан е сервиза в София колкото си искаш ама аз не я поддържам в Софиският сервиз
Някак си ми се струва мега тъпо да дадеш 30 000 лв за кола на 3-4-5 години и вече минал половиният и живот ....
Ако ще взимаш стара кола вземи някоя по стара и за по малко пари , да не говорим че май стана колкото по стара кола толкова по качествени материали са били използвани

Някак си ми се струва мега тъпо да дадеш 30 000 лв за кола на 3-4-5 години и вече минал половиният и живот ....
Ако ще взимаш стара кола вземи някоя по стара и за по малко пари , да не говорим че май стана колкото по стара кола толкова по качествени материали са били използвани
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
А къде я подържаш?SFINKS написа:аз бих си взел ( както и направих ) новата корола , верно смотан е сервиза в София колкото си искаш ама аз не я поддържам в Софиският сервиз![]()
И аз не съм доволен от сервиза им. За две драскотини чаках 2 седмици пролета. И е направо ... Просто съм сигурен че са я оправили за 30 мин. и 1-2 дена съхнене. През останалото време си е седяла ей така.
Иначе дори и да е на старо макс до 3 годишна ще е.
А за Авенсисите в ТМ Ауто както искам на 60 месеца лизинг трябва дори да е под 2 годишна. От където пък следва, че ще и остава минимум 1 год. гаранция така или иначе.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
http://mazda.bg/?go=buy&p=dealershellwitch написа:.....MAZDA 6..Но От къде може да си намеря такава колица. Стар моторс нещо не им намирам сайт....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
пак в сервиз на Тойота , просто в друг град , много по бързо работятhellwitch написа:А къде я подържаш?SFINKS написа:аз бих си взел ( както и направих ) новата корола , верно смотан е сервиза в София колкото си искаш ама аз не я поддържам в Софиският сервиз![]()
И аз не съм доволен от сервиза им. За две драскотини чаках 2 седмици пролета. И е направо ... Просто съм сигурен че са я оправили за 30 мин. и 1-2 дена съхнене. През останалото време си е седяла ей така.
Иначе дори и да е на старо макс до 3 годишна ще е.
А за Авенсисите в ТМ Ауто както искам на 60 месеца лизинг трябва дори да е под 2 годишна. От където пък следва, че ще и остава минимум 1 год. гаранция така или иначе.
в София ако не направят скоро нов център за следваща смяна на масло ще се записваш 3 месеца предварително ...
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007