Затъмняване на стъкла

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
El Camino

Затъмняване на стъкла

Мнение от El Camino » 14 Сеп 2004 12:34

Интересува ме има ли някой впечатления от затъмняване на стъкла в БГ.
Предполагам фолиото ще си е от мен, защото за Германия трябва специално разрешително, но примерно качеството и цената на труда биха ме интересували, за да преценя дали да изчакам до зимата с това.

Впечатления от технологиите (марките на фолиата) също биха ми били много интересни!
Благодаря!

Аватар
rolla

Мнение от rolla » 14 Сеп 2004 13:39

Аз си сложих(с още едно момче) на задните странични стъкла фолио от 6 лв рулото.Те се продават на рула които стигат точно за една кола(за всички прозорци май).От 2 години си стои и нищо му няма но колата ми е с две врати и задните стъкла съответно не се смъкват.Иначе незнам може би фолиото щеше да се надраска(все пак е от най-скапаното),но никъде не се е разлепило.А ако ходиш накъде да ти го слагат мисля по около 10-15 лв на стъкло,па може и по-малко :wink: Зимата недей да го слагаш-то се поставя като се напръска обилно с вода стъклото и лепящата страна на фолиото,а зимата водата може да замръзне между стъклото и фолиото и след като се изпари(като се стопли) ще останат бели петънца ,балончета.

jamie

Мнение от jamie » 14 Сеп 2004 14:56

Защо не целите стъкла направо тъмни ? Не с фолио.

El Camino

Мнение от El Camino » 14 Сеп 2004 15:39

С най - голямо удоволствие. Каква е технологията?

Гост

Мнение от Гост » 14 Сеп 2004 15:44

El Camino написа:С най - голямо удоволствие. Каква е технологията?
Ако това е питане към мен - технологията е смяна с фабрично тъмни стъкла. Може изненадващо да се окаже съвсем леко по-скъпо от качественото затъмняване с фолио(това - в България), за сметка на това може да продадеш старите си стъкла, а и никой не може да ти направи проблем за тъмните стъкла.

MR2

Мнение от MR2 » 14 Сеп 2004 16:21

Колеги неможете да карате с такива затъмнени стакла.Куките глобяват масово :mrgreen: даже имаше писано в държавен вестник за това колко процента може да са ти затъмненени стъклата :roll: само че аз не знам точно колко може :?:

El Camino

Мнение от El Camino » 14 Сеп 2004 17:17

Anonymous написа:
El Camino написа:С най - голямо удоволствие. Каква е технологията?
Ако това е питане към мен - технологията е смяна с фабрично тъмни стъкла. Може изненадващо да се окаже съвсем леко по-скъпо от качественото затъмняване с фолио(това - в България), за сметка на това може да продадеш старите си стъкла, а и никой не може да ти направи проблем за тъмните стъкла.
А ти кой си?:)

В Германия по закон имам право и на 100% ако имат разрешително, което в последствие се вписва в талона на колата.
Какво значи фабрично затъмнени .. в коя фабрика? Има ли такива Карини по улиците, т.е. като екстра имало ли го е? Хм..

El Camino

Мнение от El Camino » 16 Сеп 2004 15:28

Мисля си за варината с фолиата. В интерес на истината на Сънито имах такова и държеше мъжки. Но на неотварящи се прозорци.

Дали е въобще възможно да се сложи фолио на падащите прозорци и ще стане ли хубаво?

Мисля си, че ще и отива на Каринката да е черна в главата (стъклата) и черна в краката (гумите). Мръсница демек.
Ще си поиграя с фотошопа май преди това:).

Аватар
rolla

Мнение от rolla » 16 Сеп 2004 18:10

всичко с проба става!!!Слагаш фолио, ако държи яко го оставяш ,ако се разлепя и се драска-махаш и мислиш друг начин.А ако те спрат ченгетата казваш че така си я купил и така и не си могъл да разбереш дали имаш право или не,и колко да бъде затъмнението..."Еми щом е така .г-н Полицай,още утре ще ги махна."...И пак мислиш за друг вариант.

Кукера

За задните стъкла

Мнение от Кукера » 03 Окт 2004 02:38

Ако си затъмниш само задните странични стъкла мисля, че в БГ няма проблем, макар че съм виждал всички затъмнени, та даже и предното, но това само на фабрични лимузини.

Ако се разровите из ПДП ще видите, че само задните странични не се наказват с глоба! ph34r.gif

mihich

Мнение от mihich » 21 Мар 2008 09:56

занимавам се професионално със затъмнение на стъкла.
поставям USA фолиа с 10 г. гаранция .
ТЕЛ.0885886067

Аватар
pepa_k

Re: За задните стъкла

Мнение от pepa_k » 21 Мар 2008 10:00

Кукера написа: Ако се разровите из ПДП ще видите, че само задните странични не се наказват с глоба! ph34r.gif
Да и аз така знам, едно ченге ми го каза :thumbsup:
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 21 Мар 2008 15:15

jamie написа:Защо не целите стъкла направо тъмни ? Не с фолио.
ima stakla koito sa leko sinkavi ili zelenikavi, no zatamniavaneto e minimalno ot tova keto sam vijdal.

Vsichko drugo e s folio. to darji dosta dobre.
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Аватар
Toyota_DX

Мнение от Toyota_DX » 21 Мар 2008 20:26

като залепя фолиото после как да го премахна и нещо по стаклото ще останът ли следи от махането :help:
TOYOTA COROLLA EE80 1.3 12v

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 21 Мар 2008 23:56

Toyota_DX написа:като залепя фолиото после как да го премахна и нещо по стаклото ще останът ли следи от махането :help:
Маха се като целофан от кутия шоколадови бонбони biggrin.gif
Лесно е и не остават следи rolleyes.gif
Не слагай много тъмно защото вечер е много кофти :thumbsup:

Публикувай отговор