Здравейте колеги
имам следното питане
Когато дам на контакт светвал тестово лампите на таблото, включително и тази за маслото.
Дотук добре.
Когато запали колата обаче лампата за маслото угасва след 2-3 секунди.
След като я угася и постои няколко минути я запалвам отново и този път лампата угасва веднага.
До скоро не правеше така.
Маслото е сменено преди около 1000 километра, заедно с масления филтър.
Карам с Castrol Magnatec полусинтетика.
С такова карах и преди да го сменя.
Къде може да е проблема?
Благодаря предварително.
Проблем с лампата за маслото Toyota Carina E 2.0Д
-
При повечето коли датчика за маслото всъшност е датчик който при определено налягане на маслото превключва. По принцип е нормално като запалиш лампата да и трябват 2-3 секунди да угасне защото маслото малко трябва да се раздвижи и тогава да създаде необходимото налягане за да угасне лампата. Когато двигателя е загрял реално маслото е с малко по нисък вискозитет и го прави по бързо. Колите имат или във филтъра или в самия блок/помпа един клапан чиято цел е да не позволява маслото да се стича всичкото надолу в картера може нещо да не затваря добре, може самия датчик да е станал ленив. Моята изгасва веднага но аз ползвам друго масло пълна синтетика 5W-50 на KROON OILS. Напоследък от две три места чувам не добри работи за Кастрола просто май са повечко ментетата на пазара НО това не е причина да го смениш веднага. Довечера ако ми остане време ще надникна в една книга и може и да ти дам по смислен отговор за евентуално място да търсиш проблема.
Между другото със старото масло правеше ли го този номер?
Между другото със старото масло правеше ли го този номер?
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Благодаря ви много
Логично е да е нормално, но понеже досега не е правила така колата затова го споделям.
Въюзможно е наистина да е от клапана на филтъра, защото предното масло беше абсолютно същото, а сега филтърът е друг.
Не знам
Логично е да е нормално, но понеже досега не е правила така колата затова го споделям.
Въюзможно е наистина да е от клапана на филтъра, защото предното масло беше абсолютно същото, а сега филтърът е друг.
Не знам
http:/www.penchochukov.com
Yaris P1
Yaris P1