help YARIS
help YARIS
Zdraveite!Imam TOYOTA YARIS 2002 i mi e mnogo interesno na indikatora na rezervoara kato stigne poslednata 4erti4ka koqto se klati sy6to kakto na nokia kato i pada bateriqta kolko o6te moga da karam sled tova 6te stane li 4ervena kolonka na benzinostanciata koqto e do 4erti4kite?????Nqkoi ima li predtstava,za6toto vseki pyt kato go vidq 4e stiga na pyrvata 4erta i ti4am da zarejdam!!!! 

yaris help
pffffff zna4i da si prodyljavam po stariq na4in!az misleh 4e posle svetva 4erveno i to ve4e e qsno 4e nqma na kyde biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
- Aleksandar
На мен ми се случи на магистралата в посока Пловдив-София... след като светна лампичката минах 15 мили преди да стигна до мотела на Ихтиман и да заредя (ама докато стигнах голямо притеснение брах). Незнам дали съм много полезен с тези американски мерни единици пък кой го знае разхода на "Бялата Лястовица" колко точно е.
на всичкото отгоре трябва да го видиш, че е почнало да мига ... щото и аз имах същия случай, на същото място - пътувам си София-Пловдив-София и съвсем случайно забелязах на връщане, че нещо примигва немощно чертичката .. няма червено, няма да свири ... е, добрах се до бензина 
то сигурно е направено така, щото се очаква (ама само очаква), че много икономичен

то сигурно е направено така, щото се очаква (ама само очаква), че много икономичен

Toyota Avensis Wagon 2.2 D-4D 150 (2008)
Toyota Yaris 1.3 VVTI (2007)
Peugeot Partner 2.0 HDI (2005)
Porsche 924S (1987)
VWs, Renaults (19XX)
Toyota Yaris 1.3 VVTI (2007)
Peugeot Partner 2.0 HDI (2005)
Porsche 924S (1987)
VWs, Renaults (19XX)
Малко е объркващо наистина с отчитането на горивото по-този начин. Като видя, че започва да мига и обикновенно започвам да се оглеждам за бензиностанция където да дозаредя. Случвало ми се е обаче да го правя и след 70км, което показва, че в мигащата чертичка си има поне 5л гориво. Ако си решил да експериментираш, по-добре си напълни в бутилка поне още толкова
Резервоара на колата е 42 литра, а на таблото има 8 деления. Това ще рече, че всяко деление е по около 5 литра. Нормално е първото да пада доста скоро. Заради това, че дизела много се пени при зареждане, аз примерно допълвам с пистолета на още няколко пъти за да излезе всичкия въздух от резервоара. Случвало ми се е делението да пада на 40 и на 100км.
Другото е начина на каране, тази кола с един резервоар и с включен постоянно климатик, спокойно си изминава 800км извънградско като караш със 100-120км! Забелязал съм, че почна ли да карам със над 130км разхода и се покачва доста повече от нормалното. Добавки в дизела също вършат работа!

Резервоара на колата е 42 литра, а на таблото има 8 деления. Това ще рече, че всяко деление е по около 5 литра. Нормално е първото да пада доста скоро. Заради това, че дизела много се пени при зареждане, аз примерно допълвам с пистолета на още няколко пъти за да излезе всичкия въздух от резервоара. Случвало ми се е делението да пада на 40 и на 100км.
Другото е начина на каране, тази кола с един резервоар и с включен постоянно климатик, спокойно си изминава 800км извънградско като караш със 100-120км! Забелязал съм, че почна ли да карам със над 130км разхода и се покачва доста повече от нормалното. Добавки в дизела също вършат работа!
коварен номер, няма да забравя веднъж в зверското задръстване посока цум и някъде на народното събрание си свети последната черта и изведнъж от rest 15km (бях планирал да заредя догоре на ОМВ Люлин) и изведнъж 0
само си помислих какво щеше да стане ако ми свърши горивото точно там
и не посмях да рискувам и заредих на Лукойла до ченгетата
и чак след като си отдъхнах се замислих аджеба колко реално остава.
И друг път ми се е случвало както си пише 10 rest, 11 rest, 15 rest бам на 0 и попадам в шах
това е заради навика ми винаги догоре ама човек никога не знае как ще се развият нещата

само си помислих какво щеше да стане ако ми свърши горивото точно там

и не посмях да рискувам и заредих на Лукойла до ченгетата

и чак след като си отдъхнах се замислих аджеба колко реално остава.
И друг път ми се е случвало както си пише 10 rest, 11 rest, 15 rest бам на 0 и попадам в шах

това е заради навика ми винаги догоре ама човек никога не знае как ще се развият нещата

Today. Tomorrow. Toyota.