Auris 1.4D4d Vs Hyundai I30 1.6 CDTI 116 hp.
Auris 1.4D4d Vs Hyundai I30 1.6 CDTI 116 hp.
Здравейте колеги, изправен съм пред дилема. И двете коли , за които е темата идват на около 33-34 хил лв с ддс. Оборудването е аналогично, но I30-ката е 116 коня и е 230нм при аналогичен разход на 90к.с и 190нм. на Аурис. Има и ESP, USB, металик, стелки, мрежа в багажника и някой др. глезотии, които за Тойота се доплащат. Ауриса пък има двузонов климатроник /при Хюндай е еднозонов/, 16" джанти /15" при хюндай/. Гаранциите са аналогични, но и30 се регистрира директно за ДДС, а Ауриса трябва да се преоборудва. Хюндая се прави в Кореа, а Ауриса, както знаем, в Турция.
Моля за компетентни и /до колкото е възможно/ безпристрастни мнения по въпроса.
Не пускам тази тема за да се заяждам с когото и да било, който е отдавна във форума, знае че съм един от най-старите участници и съм си фен на Тойота.
Моля за компетентни и /до колкото е възможно/ безпристрастни мнения по въпроса.
Не пускам тази тема за да се заяждам с когото и да било, който е отдавна във форума, знае че съм един от най-старите участници и съм си фен на Тойота.
desSs написа:хюндитата са железни, имам една стара соната, на над милион километра, върви та се къса. и аз бях хвърлила око на i30, ама ми дойде малко скъпичко. иди на тест-драйв и виж коя ше ти легне на сърцето.
п.п. а и хюндай не даваха ли 5 години гаранция?
то по тая логика киа сиид ... пък и 7 години... да да....
П.П. Че корейците са напреднали и понаучили да правят коли е верно. Не съм фанатик и роб на тойота, но мисля, че другарите от хюндай има още какво да учат. Инак знам една соната над милион сигурно, в момента имам и един тибурон, общо взето глезени коли....

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
и сийда тествахме, 1.4 дизел върви кат луд...ма тва яре нещо ми легна на сърцето
а сонатата беше такси в Корея, после и тук...много рядко се разваляше. да не говоря колко ПТП-та има - другите коли с потрошени брони, хюнди даже и драскотина няма. а с туй тъпо ауди 80, два пъти ни блъскат в багажника, и двата пъти направо влиза вътре в купето, на ония нищо им няма
баси тъпите германци
бе не знам, човека да си преценя. за хюнди нищо лошо не мога да кажа, търкалям го вече 9 години.

а сонатата беше такси в Корея, после и тук...много рядко се разваляше. да не говоря колко ПТП-та има - другите коли с потрошени брони, хюнди даже и драскотина няма. а с туй тъпо ауди 80, два пъти ни блъскат в багажника, и двата пъти направо влиза вътре в купето, на ония нищо им няма

бе не знам, човека да си преценя. за хюнди нищо лошо не мога да кажа, търкалям го вече 9 години.
На КИЯ последно тествах некво малко лайно 1.5 дизел 115 коня, направо ме изкърти как върви гадната нафтова печка.....desSs написа:и сийда тествахме, 1.4 дизел върви кат луд...ма тва яре нещо ми легна на сърцето![]()
а сонатата беше такси в Корея, после и тук...много рядко се разваляше. да не говоря колко ПТП-та има - другите коли с потрошени брони, хюнди даже и драскотина няма. а с туй тъпо ауди 80, два пъти ни блъскат в багажника, и двата пъти направо влиза вътре в купето, на ония нищо им нямабаси тъпите германци

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- juri_galev
не сфащам...има ли сарказъм или си сериозен?!?juri_galev написа:вземи си i30 съветвам те много мощтно се развива тази марка имат уникален сервиз всичко става за секунди.Аз си продавам тойотите минавам на Бмв
Между другото и аз съм адски недоволен от сервиза на Тойота в София..за хюндая нямам впечатления а форума им не е много посещаван и няма кой знае колко мнения там, с и30 има 4-5 човека и мн малко мнения. Обичам си марката - TOYOTA ама тия византийци ше ме откажат от нея....
А че Хюндай се развива мощно си прав, в момента е на 5-то място в световен мащаб! Имам чувството че Тойота го удариха малко през просото откак станаха №1, а като имаш да догонваш /както е при Хуй..., пардон, Хюн..дай/ гледаш да обръщаш повече внимание на клиентите и изискванията им......поне би-трябвало да е така....
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Тойота в световен мащаб са си същите, а клиента им е най-важен! Само тука се понаакаха дилърите, но това не зависи от производителя на колите за съжаление .... А и в нашата хубава страна, много от търговците не са особено ерудирани, а дори минават в графа търгаши - вземе ти парите, после си имаш гаранция, ама почакай да му дойде кефа, че да ти е изпълни.... Тъпо, но факт 

-