Цена на обслужване
-
Цена на обслужване
Въпроса ми е към някой от колегите които си обслужват редовно колите във фирмените сервизи - колко ви излиза като пари общо за всичките години докато трае гаранцията? Нали за да е валидна гаранцията трябва колата да е обслужена винаги на точните километри, с точните консумативи и в точните сервизи! Всичко това не вярвам да е много евтино... Искам да си предвидя колко още пари ще прибере от мен фирмата Toyota докато аз се боря да ми е гаранционна бъдещата кола?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
около 300лв. на всеки 15к км. ако си с дизел може и малко повече. това е средна стойност ~ .
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

На всеки 15k км или всяка година - което настане по-първо!
На мен за дизелов двигател профилактиката която ми направиха защото беше изминала 1 година но не бях изминал 15000 км ми струваше 196 лв. в ТМ Ауто София.
На мен за дизелов двигател профилактиката която ми направиха защото беше изминала 1 година но не бях изминал 15000 км ми струваше 196 лв. в ТМ Ауто София.
newmiro написа:около 300лв. на всеки 15к км. ако си с дизел може и малко повече. това е средна стойност ~ .
горене, детонаций, сяра.... преди малко гледах тубата от мотул. Никъде не пише сменя се на 15000км....desSs написа:бензина ко общо има бря biggrin.gif аз вече съм на 10к, пък годинката ми е чак средата на ноемвриdiver написа:щото това с 15000км е малко пунта мара...на градско с каплавия ни бензин 10к май е тавана.Ael написа:А що на 8 000 си я обслужил а не на 15 ?

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Това май спор, дето е воден поне 1000 пъти, но аз лично си спазвам предписанието на производителя на автомобила (никъде не съм виждал да има предписание на маслото) - 15х.км или 1год...
Сяра не наливам biggrin.gif
Като гледам US рекламите - ами те там сменят на 8-10х.км, но май повече тачат минералката.
Сяра не наливам biggrin.gif
Като гледам US рекламите - ами те там сменят на 8-10х.км, но май повече тачат минералката.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
То е ясно, че е калпав бензина - кат гледам Дунев отсреща къв оборот прави от чистене на дюзи...Пък и той кат гледа как свалям задръстени катализатори.....
Швабите бяха отворили една Фабия бензинка след тест от 100 000км. и имаше дерюги от нагар по цилиндъра и тия сладури викат - ми щот колата е карана предимно в Чехия, пък там имали калпав бензин...
Те, видите ли, в Германия го нямали тоя проблем...
Швабите бяха отворили една Фабия бензинка след тест от 100 000км. и имаше дерюги от нагар по цилиндъра и тия сладури викат - ми щот колата е карана предимно в Чехия, пък там имали калпав бензин...

Те, видите ли, в Германия го нямали тоя проблем...