На няколко пъти, когато искам да взема остър завой с дрифт или просто се върта на слънце, в началото предните колела просто не захапват, а се влачат напред, докато воланът е навит наляво например. Значи, повече се усеща в 90 градусов завой -просто си продължава напред колата.Трябва да отпусна рязко газта, да навия и пак яко да настъпа.Т.е.,ако си взимам нормално завоя без газ,или поне започна да давам след навлизането, го взима мазно мазно.Обаче ако се опитам да влеза с натисната газ...просто не влизам

Когато се върта на слънце(почти на място) ,проблемът е зокато
почна да се върта, след това се върти само задницата ,а волана си остава навит, но пак е малко странно в началото, докато я вкарам в траектория.
Случайно стана дума с един приятел, който караше Порше 924 и каза, че го е правило абсолютно същото.Даже, което е интересно, той ме попита -абе MR2-ката прави ли така и така.Аз останах много учуден,щото 924 е с двигател отпред, но пък скоростите са му отзад и балансът е почти 50:50.
Четох, че когато двигателят е отзад или в средата, върху завиващите колела няма тежест и завиването е супер мазно и прецизно.Това е така и мога вече да го потвърда -когато не искам да я влача в завоите върви супер неутрално и много много прецизно.Обаче, това ми е странно.
Явно, аз така си го обяснявам,при яко газ, предницата олеква, двигателят отзад бута и всъщност предните колела нямат хубаво сцепление и се влачат напред, вместо да завият.Когато отпусна газта, колата веднага захапва и тогава вече мога да дам пак газ.
Абе въобще, все едно се уча наново да карам
biggrin.gif
Някои има ли идея, дали разсъжденията ми са правилни и въобще некъв опит с подобно поведение.
Както се казва, ще трябва да я вкарваме в правия път количката, laugh.gif