TOYOTA CARINA E 2.0 TD МАСЛЕН РАДИАТОР
TOYOTA CARINA E 2.0 TD МАСЛЕН РАДИАТОР
въпроса мие трябва ли да има малък маслен радиатор отпред на тойота карина 2 турбо дизез 1996 защото моята кошничка явно е претарпяла лек удар отпред направих сверка с две от руските раководства за експлоатация качени тук и на раздела маслена система такав радиатор ми излиза само на бензиновите агрегати също така погледнах и на един приятел който има митсубиши галант 1997 пак 2 ТД при него има такова радяторче и ми е чудно дали и аз трябва да имами дали този радятор е за смазо4ната система или тои служи за охлаждане на маслото в климатичната сиситема.Иначе всички лампи ми загасят и няма индикация че нещо не е наред признавам си че сам доста бос в тези неща ще бада благодарен ако някой ми отговори
уф това ме успокоява за момент и аз както казах по горе се посаветвах с едно руско раководство за експлоатация ка4ено тук в форума и доколкото разбрах ''не 4е руския ми е силана страна'' по схемите дадени там такав радятор има само на бензиновите агрегати а може и на дизелите да има щото мойта е имала лек удар до колкото аз преценяма от дясната страна и се чудя дали някои италиански майстор не си го е спестил и да ги е изолирал тея магистраки по някакав на4инXeku написа:По-скоро става дума за радиаторче. И аз го имам, ама и двамата с mitoko говорим за бензинови коли!
Тук http://www.detali.ru/cat/oem_to.asp гледам когато търся някаква част. Въведи VIN , ако не става търси по модел. Мисля че ще ти свърши работа 

-
Всички коли по принцип имат нужда от охлаждане на маслото при повечето коли това се осъществява посредством капака на картера но при Карините май има проблем кори и генерация дето допълнително топли. Проблема е решен при бензиновите (4A-FE и 7A-FE) посредством два типа радиаторчета (като единия се среща преобладаващо) различават се по форма, а при дизелите и големите бензини (3S-FE и 3S-GE) посредством един охладител който се намира между блока на мотора и масления филтър. За да се обоснова погледнете снимката.
- Прикачени файлове
-
- IMG_2039.jpg (357.69 KiB) Преглеждано 2898 пъти
-
- IMG_2038.jpg (334.37 KiB) Преглеждано 2898 пъти
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
явно моята кошничка е от тория вид с охладител не с радиаторче иначе и аз направих сверка с показаната книжка и доколкото разбрах от двте схеми те са за малките бензинови агрегатаи и ако трябва да бада честен е се задалбочих много с превждането от руски и ли не сам видяли втория вариянт за охлаждане с масло охладител но сега като ми го набихте пред очите като на първолак и като се зачетох това ще да е благодаря за информацията оше веднъж на всички