Размисли и страсти на един нов фен

dilalaz

Размисли и страсти на един нов фен

Мнение от dilalaz » 02 Авг 2008 12:46

Здравейте, маниаци. Ето вече месец и половина съм от вашия отбор - собственик на нова Корола. Прочел съм почти всичко написано от вас досега, но ми се иска да споделя някои впечатления и да поискам компетентно мнение.
- Сглобката на автомобила е ЮАР. Казаха ми, че от началото на 2008 Королите за Европа и Африка ще се правят именно и само там, какво мислите по въпроса?
- Като цяло съм доволен от автомобила и дори от много дискутираната във форума ММТ, въпреки че от време на време си помагам и с ръчно превключване. Разходът е търпим - 9-9.5 градско с постоянно включен климатроник (колата е на 2300 км). Возията не е от най-меките, но пък управлението е много леко и е страшно маневрена в задръстените варненски сокаци.
- Не ми харесва управлението на радиото от волана, не е много удобно, а за видимостта на предния панел направо нямам думи. През слънчевите летни дни почти не виждам течнокристалната индикация; и при вас ли е така? Иначе през нощта е супер и осветлението е същото като на дисплея на климатроника.
- Двигателят е много безшумен, но до около 3000 оборота. След това започва да се чува доста осезаемо, а при 160 км/ч в купето си е направо шумно; мисля че четох подобно мнение тук.
- Всички бутони ли в купето трябва да са осветени? На мен например не ми светят управлението на огледалата и два бутона на дръжката на шофьорската врата. Не е болка за умиране, разбира се.
Е, стига съм ви досаждал, безаварийно шофиране и стигнете ЖИВИ.
Toyota Corolla Sol 1.6 VVT-i MMT

Аватар
desSs

Re: Размисли и страсти на един нов фен

Мнение от desSs » 02 Авг 2008 15:26

dilalaz написа:- Не ми харесва управлението на радиото от волана, не е много удобно
направо ме уби wacko.gif кое не му е удобното, сменяш станциите и увеличаваш без да си отместваш погледа от пътя. пък и кат ти е чак толкоз неудобно ръчкай си по таблото, кой ти пречи smile.gif
п.п. добре дошъл smile.gif

Cosmos

Мнение от Cosmos » 02 Авг 2008 16:04

Ами на мен лично визията на колата ми харесва, управлението на аудиото от волана и на мен не ми е много удобно, но това са малки проблеми като цяло колата е страхотна smile.gif
------------------------------------------> FUCK OFF

dilalaz

Мнение от dilalaz » 02 Авг 2008 16:37

Cosmos, ставаше дума за вОзията, а не за вИзията. Не е като Лагуната, която карах преди. desSs, ако беше ползвала управлението от волана на гореспоменатата Лагуна, щеше да разбереш какво имам предвид. Нищо не казахте за осветлението на дисплея?!?!?
Toyota Corolla Sol 1.6 VVT-i MMT

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 02 Авг 2008 16:59

Добре дошъл и мн безаварийни!! :thumbsup:

Един съвет - не сравнявай Корола с Лагуна - друг клас е. Лагуната е в класа на Авенсис, а Королата в класа на Меган, а мога да ти кажа, че Мегана вози като ГоУф.

За управлението от волана - ами всичко е въпрос на навик. Ако предната ти кола беше Тойота, а си си купил Лагуна, копчетата на Лагуната сега щяха да са ти неудобни.

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 02 Авг 2008 18:22

Fido Dido написа:Добре дошъл и мн безаварийни!! :thumbsup:

Един съвет - не сравнявай Корола с Лагуна - друг клас е. Лагуната е в класа на Авенсис, а Королата в класа на Меган, а мога да ти кажа, че Мегана вози като ГоУф.

За управлението от волана - ами всичко е въпрос на навик. Ако предната ти кола беше Тойота, а си си купил Лагуна, копчетата на Лагуната сега щяха да са ти неудобни.
Прав си за всичко! Иначе и на мен не ми светят копчолъците за сваляне на прозорците и вечер е много криво. Добре че поне от мойта страна механизма ми е AUTO и поне той свети та мога да се ориентирам къде е другото копче. За един диод проблем няма да правим ,ама да го бяха сложили па да дигнат цената на автомобила с 50ст няма да се разсърдим...
Изображение1G-FE

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 04 Авг 2008 23:33

Ael написа:
Fido Dido написа:Добре дошъл и мн безаварийни!! :thumbsup:

Прав си за всичко! Иначе и на мен не ми светят копчолъците за сваляне на прозорците и вечер е много криво. Добре че поне от мойта страна механизма ми е AUTO и поне той свети та мога да се ориентирам къде е другото копче. За един диод проблем няма да правим ,ама да го бяха сложили па да дигнат цената на автомобила с 50ст няма да се разсърдим...
хехе и при рава е така,голяма излагация без осветление и автоматик само на шофьора.немците в рав форума са си измислили осветление със светодиоди,чудя се дали да не си направя стреса и да си монтирам и аз.но не е болка за умиране.нормално за кола от 30-35k € е срамно. mad.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор