Ако искаш сам да си направиш диагностика, купи си един OBD ELM327 кабел от Ebay, те идват с няколко програми , закачи към колата - куплунга е под кормилото , от дясната страна и виж каква е грешката. Ако не ти се занимава - отиди в най-близкия сервиз и те ще ти прочетат кода на грешката, обикновено диагностиката е безплатна (поне в UK), ако дадеш колата да се ремонтира после там.kokuwow написа:...пи6ете ми pls за да знам къде и към кого да се обурна...
По принцип диагностиката се основава на показанията на ламбда сондата (сензора за кислорода в изгорелите газове) и в зависимост от това каква грешка ти дава може да се наложи смяна на катализатора или на самия датчик. Най-добре да питаш майстора си какво ще плащаш. Ако имаш езиков проблем, вземи някой който знае испански с теб.kokuwow написа:мом4ета ходих при майстора пак и нз какво е правил този път се оказало маи сонда ламбда ли не6то такова това не ми говори ни6то и каза 4е моге да не е толкова скъпо,а моге ли ако е сонда ламбда на компа да показва катализатор и като го смъкнат ли нз да се окаге друго да си е здрав и да не е запу6ен нз и аз сега за кавко 6те пла6там и какув ремонт 6те ми направятпи6ете ми да ми разясните тези не6та ;)
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта