Колани

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 30 Юли 2008 23:42

desSs написа:абе шофирали ли сте по потник, да видите кво е гадно да ви се търка тоя колан в кожата sad.gif зимата го слагам задължително, ама лятото направо откачам wacko.gif

Spoko dess imam re6enie za problema s kola. Az puk lqtoto si karam gol ama qvno ne mi pre4i 6toto sum si pufffkafff biggrin.gif tongue.gif wink.gif
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 30 Юли 2008 23:54

Georgimitrovich написа: Az puk lqtoto si karam gol ama qvno ne mi pre4i 6toto sum si pufffkafff biggrin.gif tongue.gif wink.gif
бе и аз съм пуфкава, ма ми опира баш на ключицата, пък там само кокал да го *** laugh.gif
оф аре стига че оспамихме темата на човечеца

Аватар
trinity
Обратна връзка:

Мнение от trinity » 30 Юли 2008 23:56

Cosmos, доколкото знам зумера за коланите спира да пищи след около 2 минути (при нисан навара). Така че може да пробваш ако имаш нерви да изтърпиш пищенето.

Fido Dido, снимките си ги пуснал съвсем на място :thumbsup:

Може би просто е въпрос на навик - аз не тръгвам преди да съм си сложила колана, а още повече ако возя сина си - той трябва винаги да е преди мен (нещо като игра между нас кой по-бързо ще влезе в колата и ще си закопчее колана). smile.gif

И в тази връзка наистина не разбирам родителите, които са с поставени колани, а невръстните им деца се мятат в свободен режим на задната седалка wacko.gif
Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007

Cosmos

Мнение от Cosmos » 31 Юли 2008 00:04

Ами не мисля че ще мога да изтрая пищенето от всичкото това писане ми се струва че изглеждам като безрасъден шофьор, но не мисля че е така по принцип и аз карам с колан но пак ще кажа че не карам в голям трафик и просто слизам и се качвам постоянно и ми е доста неудобно да го слагам и свалям толкова често smile.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 31 Юли 2008 00:10

trinity написа:Може би просто е въпрос на навик - аз не тръгвам преди да съм си сложила колана, а още повече ако возя сина си - той трябва винаги да е преди мен (нещо като игра между нас кой по-бързо ще влезе в колата и ще си закопчее колана). smile.gif
Ето това е правилният начин на мислене! Браво, Трин!!! :thumbsup:
И подхода ти към възпитанието на детето ти е страхотен - само така!!!! bow.gif bow.gif
Не съм корифей в тази област, но доколкото съм чел (живо ме интересува), децата възприемат всичко със страхотна сила - необяснима за нас, възрастните - щом всичко е игра! Но точно по този начин се изграждат правилните навици, а инстинкта за самосъхранение е по-слаб от страха!
Хваща ме яд, че много хора го удариха на печалбарство, продавайки на баснословни цени детски столчета за коли - ама майната му - по-добре аз, отколкото детето ми!

Та в заключение - не допускайте мисълта, че "точно с мен няма да се случи!"

Аватар
trinity
Обратна връзка:

Мнение от trinity » 31 Юли 2008 00:51

Cosmos написа:Ами не мисля че ще мога да изтрая пищенето от всичкото това писане ми се струва че изглеждам като безрасъден шофьор, но не мисля че е така по принцип и аз карам с колан но пак ще кажа че не карам в голям трафик и просто слизам и се качвам постоянно и ми е доста неудобно да го слагам и свалям толкова често smile.gif
Никой не ти казва, че си безрасъден шофьор, но опита е кофти нещо понякога - дори и за 50 м пак ще си сложа колан - не мога да знам кога някой пиян/дрогиран/взел преди 10 мин. книжка или някой подобен няма да се забие в моята кола. Всичко опира до личен избор!
Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 31 Юли 2008 01:42

Fido Dido написа:Десс, нямах предвид прекрасната ти женска кожа със загар, а мисълта ми беше - http://photo-zona.net/index.php?APP_ACT ... MAGE_ID=12

Извинявайте, че избухвам и пускам тези снимки, но бива ли такова отношение към собствения ни живот??
преди много време на един стройтелен обект,падна панел от крана и смаза двама работника,,,на близките им бе отказано обещетение-защото били без каски...

преди задължителните предпазни колани по новините съобщаваха--загинали поради несъобразена скорост, и без използване на предпазните колани,,,а сега съобщават само: поради несъобразена скорост...

diver

Мнение от diver » 31 Юли 2008 07:44

desSs написа:абе шофирали ли сте по потник, да видите кво е гадно да ви се търка тоя колан в кожата sad.gif зимата го слагам задължително, ама лятото направо откачам wacko.gif
Мани ма кат караш гол, изгаряш и на колан....неестетично иде някак си.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 31 Юли 2008 08:15

diver написа:
Мани ма кат караш гол, изгаряш и на колан....неестетично иде някак си.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
абсолютно biggrin.gif

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 31 Юли 2008 09:12

Дидо при такива катастрофи колана ще помогне само на близките на загиналите да получат обезщетение ако са застраховани за живот, както казва Руди по-горе с друг пример.

иначе слагането на колани е задължително в нашето семейство, децата се състезават една с друга коя ще влезне първа и ще си сложи колана:)

а в общ аспект...КАРАЙТЕ РАЗУМНО :thumbsup:

и с колан или без, шофьорският тен - лява ръка по-черна от дясната го има при всички:) освен в Англия (и др.) :whistle:
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C Изображение
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 31 Юли 2008 15:25

Тва сега последно някой тествал ли го е дали работи ?
Последно промяна от Ael на 31 Юли 2008 15:42, променено общо 1 път.
Изображение1G-FE

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 31 Юли 2008 15:31

Не става въпрос точно за този удар - пуснах ги, за да визуализирам донякъде последиците от идиотското шофиране. Това е Хондата, която удари онзи боклук Стависки. mad.gif

Ок, при тия скорости и еърбег не би те спасил! Ми тогава защо си играят въобще да правят краш тестове, пък и да покриват норми? Като ви е последна грижа - яхвайте по едно Тико или жигулка - така и така ще се мре!

Убихте ме с логика! Браво! mellow.gif

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 31 Юли 2008 15:50

Fido Dido написа:Не става въпрос точно за този удар - пуснах ги, за да визуализирам донякъде последиците от идиотското шофиране. Това е Хондата, която удари онзи боклук Стависки. mad.gif

Ок, при тия скорости и еърбег не би те спасил! Ми тогава защо си играят въобще да правят краш тестове, пък и да покриват норми? Като ви е последна грижа - яхвайте по едно Тико или жигулка - така и така ще се мре!

Убихте ме с логика! Браво! mellow.gif
Ясно е, че не става въпрос за този удар, а за последиците от идиотското шофиране като цяло.

покриват норми, за да се докаже/покаже че при удари със скорости по-ниски от 60 км/ч има вероятност да се оцелее и се оцелява!
аз за краш тест със 100 км не съм чел никъде!
ето при какви скорости се правят:
http://www.autozone-bg.com/en/news.php?newsid=25
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C Изображение
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 31 Юли 2008 16:18

Аз знам при какви скорости се правят, но ако ти си караш с 50 - 60, се тряснеш, колана спасява!

Всичко и с всеки може да се случи (недай си Боже) на пътя, дори и за 20 метра!

През 1960, мисля беше, Пинифарина има 22 патента за сигурност в разработения от него автомобил " Сигма". Като си помислите какво е било движението през онези години, си направете сметка колко смъртни случая е имало заради каране без колан и с доста по-ниски скорости.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 371 пъти

Мнение от slowtraveler » 31 Юли 2008 18:11

Приятел се удари с 25-30км/ч в квартала (срещу него пенсионер прави ляв завой и 'не го видял').
Практически без спирачен път, щото дядката кривнал, когато колегата вече е бил в кръстовището, а уличката е съвсем тясна и няма накъде да се бяга).
Нито колегата нито жена му бяха с колани.
Той се е задържал на кормилото и имаше навехнати палци, а жена му строши огледало и челно стъкло с глава.
Нямаше нищо опасно (все пак скоростта е била много ниска), но все пак жената три седмици не излизаше от тях, заради счупения нос и подпухналото и насинено лице (нямаше сериозни порязвания)...
От тогава не пропускат да слагат колани и в квартала...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор