Плс инфо от сервиз на Тойота-почистване на дебитомер
- bravooo
- Получена благодарност: 1 път
Плс инфо от сервиз на Тойота-почистване на дебитомер
Здравейте,
Преди време ми чистиха дебитомера в сервиза на ТМ ауто, след което сякаш хвръкна.
Само не разбрах с какво го почистиха, преди съм пробвал с Brake Cleaner, но ефекта не беше толкоз голям.
Знае ли някой с какво точно се чисти там?
Защо се замърсява, нали въздушният филтър това е ролята !?
Преди време ми чистиха дебитомера в сервиза на ТМ ауто, след което сякаш хвръкна.
Само не разбрах с какво го почистиха, преди съм пробвал с Brake Cleaner, но ефекта не беше толкоз голям.
Като гледам май има,от горната страна над дроселовата клапа в началото на металния колектор за въздух.Центрирана е и са намазани двата винта да не се развиват,иначе се сваля лесно ,но трябва да се нагласи после в същото положение.Не знам възможно ли е да се напръска директно през колектора с удължителя на карб клинъра и така да се чисти без сваляне
CarinaE 1.6 4AFE LB
- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
Дебитомерът е една клапа в алуминиев корпус, която се намира между въздушния филтър и дроселовата клапа, казва се още AFM. Вчера гледах една Карина II с 4AFE и тя нямаше, не знам как е при Епсилоните. Това, което описва doc е TPS-а, наистина не е добре да се отваря, може само да му се напръска буксата с контактен спрей, а ако се маха трябва да се върне на същата позиция, че ще се разстроят оборотите.
- Прикачени файлове
-
- afm1.jpg (11.4 KiB) Преглеждано 5694 пъти
Re: Плс инфо от сервиз на Тойота-почистване на дебитомер
bravooo написа:Здравейте,
=======
Двигател 3ZZFE - Почиства се за 2 мин със течност за почистване на карб. и се подсушава със въздух под налягане (поне аз това видях, когато един приятел го почистваше). резултатът при мен беше, че изчезна периодично появяващата се грешка на EQU-to.
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
мога ли да почистя този дебитомер със спрей за почистване? доколкото разбирам това е AFM и не е проблем да се свали и почисти /продуха/, но все пак искам да съм сигурен преди да го сваля. до каква степен мога да го разглобя /ноебходимо ли е да се разглобява или е достатъчно само да се свали?
- Прикачени файлове
-
- afm2.jpg (247.52 KiB) Преглеждано 5290 пъти
-
- afm1.jpg (188.12 KiB) Преглеждано 5290 пъти
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Почистих дебитомера със спрей за почистване на карбуратори. Двата датчика бяха обвити като в пашкул с черно наслояване. Доста време беше необходимо докато остане само сребристия цвят на датчиците. Не съм ползвал пряк допир и не съм подсушавал.
Вече 150 км. не ми се е появявал "check engine". Двигателя работи по-добре на ниски обороти и когато е студен.
Преди почистването смених въздушния филтър. Колата е на 100 000 км., но само 10 000 са мои, така че не съм сигурен дали дебитомера се е замърсил заради нередовна смяна на въздушния филтър или просто километрите си казват думата.
Вече 150 км. не ми се е появявал "check engine". Двигателя работи по-добре на ниски обороти и когато е студен.
Преди почистването смених въздушния филтър. Колата е на 100 000 км., но само 10 000 са мои, така че не съм сигурен дали дебитомера се е замърсил заради нередовна смяна на въздушния филтър или просто километрите си казват думата.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009