За Corolla 98 Гуми и почистване на горивна сис-ма

Аватар
pumabg

За Corolla 98 Гуми и почистване на горивна сис-ма

Мнение от pumabg » 27 Юли 2008 16:14

Здравейте колеги, оказа се, че предните ми гуми са рециклаш и въпреки добрият им външен вид е по добре да ги сменя...
За това имам молба, ако можете да ме насочите към подходящ сервиз и добри гуми за колата.Размера е 175/65/14.
Проблема с прекъсването на двигателя се диагностира, остава обаче някой любезно да ми каже, къде мога да си почистя горивната система и дюзите с ултразвук.
Предварително благодаря.

пп.моля за бързи отг. че във вторник тръгвам cool.gif

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 27 Юли 2008 16:48

Ултразвук незнам, но ако искаш може да пробваш с някоя добавка на Liqui Moly - доста са силни и при проблем с дюзата на Круйзера сложих една такава и от тогава, до сега Тойота няма никакви грижи с дюзите biggrin.gif Но дори и при теб, не е никак лошо да слагаш добавка в горивото, защото и бензина си е доста мръсен :thumbsup: малко по-голяма инвестиция, но колата ти върви по-добре и такива проблеми няма да ти се появяват никога :thumbsup: пробвай с добавката - не е много скъпа, а и ефекта може да не повярваш колко е хубава колата ти biggrin.gif Liqui Moly можеш да намериш на ОМВ, Лукойл и други, но не съм сигурен кои, а се слага на всеки втори резевроар happy.gif

Аватар
pumabg

Мнение от pumabg » 27 Юли 2008 19:44

Мда сложих даже 2 през 500км. и работата на двигателя значително се подобри...
Въпреки това обаче от време на време продължава да придърпва.Спомням си когато сменяха филтъра, как в сервиза ми казаха, че по мръсен не са виждали...
За това търся място където не само дюзите но и цялата сис-ма да почистят, въпреки, че доколкото разбрах резервоара е пластмасов...
Колеги и за гумите :help:

DMDimitrov
Обратна връзка:

Мнение от DMDimitrov » 27 Юли 2008 19:59

pumabg написа:Колеги и за гумите :help:
Колега, за гуми ще получиш много мнения, според предпочитанията на всеки smile.gif Така, че ако ти имаш собствени такива - купувай някакви читави гуми и си готов smile.gif Не каза какви гуми търсиш, предполагам летни - ако да - аз карам с Michelin Energy Saver - това е новата шарка на Мишлен за 2008... доволен съм много от гумите, колата е стабилна на мокра настилка, добре спира и т.н. Един приятел пък кара с Bridgestone - каза че също е много доволен... един колега пък с Pirelli... така, че избора ти е доста богат. Успех :thumbsup:
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г

mitoko

Мнение от mitoko » 27 Юли 2008 21:49

DMDimitrov написа:
pumabg написа:Колеги и за гумите :help:
Колега, за гуми ще получиш много мнения, според предпочитанията на всеки smile.gif Така, че ако ти имаш собствени такива - купувай някакви читави гуми и си готов smile.gif Не каза какви гуми търсиш, предполагам летни - ако да - аз карам с Michelin Energy Saver - това е новата шарка на Мишлен за 2008... доволен съм много от гумите, колата е стабилна на мокра настилка, добре спира и т.н. Един приятел пък кара с Bridgestone - каза че също е много доволен... един колега пък с Pirelli... така, че избора ти е доста богат. Успех :thumbsup:
TOYO :thumbsup:

Аватар
TurboLame

Мнение от TurboLame » 27 Юли 2008 21:54

Ами, аз карам с такива: http://eu.goodyear.com/uk_en/tires/repo ... /index.jsp

205/50/16, и разбира се, съм доволен.

Предполагам, че почти всеки е доволен от гумите си, щом е избрал такива..
Toyota Celica T23 1.8 VVTi 143 hp, 2001 г., 6-степенна механична скоростна кутия

Аватар
pumabg

Мнение от pumabg » 27 Юли 2008 22:21

Може би не се изразих правилно unsure.gif
Интересува ме сервиз с добри цени на гуми ...безплатен монтаж, баланс, хелий :whistle: такива работи.
Да знам, че като отида ще има голям избори и добри цени :thumbsup:

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 27 Юли 2008 22:37

Хм, въпроса ти ми е малко странен... unsure.gif Ако попаднеш на такъв сервиз - свиркай, че и ние да се пооблажим... :thumbsup:

Аватар
pumabg

Мнение от pumabg » 27 Юли 2008 22:48

Защо те учудва?На Сливница до моста Чавдар ми предложиха Kleber до 190км за 93 лева, като монтаж, баланс и хелий безплатно...и не виждам в това нищо чудно! Друг е въпроса, че незнам дали гумите стават и са добри...

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 27 Юли 2008 22:57

А, значи си в София! :thumbsup: Тия гуми за тая цена... Иначе стават, зависи какви очаквания имаш... За Кадет, Лада, и Голф 2 1.6 - са №1!
Друг е въпроса, ако искаш да стоиш на пътя - Мишлен, БФ Гудрич, Ханкоок....Ама там цифрите са други! smile.gif

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 27 Юли 2008 23:24

Гореспоменатите марки са си безспорни лидери, но според мен са доста по-скъпи отколкото по-добри, така че при търсене на цена и качество... Едва ли някой би казал нещо лошо за Вредещайн. Клебер според мен са добри. А иначе карам със Сава летни и Гуудрич зимни. Никакви забележки нямам.
Toyota Avensis AT221 7A-FE

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 28 Юли 2008 00:02

Варианти - дал Господ. Въпроса е колко финанси може да отдели човек. Фулда също не са лоши, но що не пробваш с Малоя Кроно - имат добра антиаквапланинг шарка и на сухо и горещо време стоят добре - за тоя клас!

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 28 Юли 2008 01:17

Да ти ги помпат с хелий ?!?!? Освен да го издишаме и да говорим смешно, друго незнам дали има смисъл... По-добре да ги помпат с азот - поне с тва ги помпат на формула 1 гумите. Не се свиват или зарширяват от температурата, возията е по-добра, но за хелий виж аз лично за сефте чувам rolleyes.gif

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 28 Юли 2008 02:16

Me4oKyX написа:............. Liqui Moly............ се слага на всеки втори резевроар happy.gif
Мечо,на бензиновата добавка пише еднократно и след това да не се слага сле д по-малко от 2000км.Ползвал съм я,деиствително е добра,но "зачервявя" свещите.При мен чисто нови платинени свещи ,изолаторите им станаха череникакви.Това доколкото съм чел е някакъв метален окис ,нежелателен ефект.Руснаците му викат "красная смерт свечи".
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
pumabg

Мнение от pumabg » 28 Юли 2008 08:46

Me4oKyX написа:Да ти ги помпат с хелий ?!?!?
Ами с Хелий я, ти как искаш иначе да хвърчи laugh.gif

Публикувай отговор