Avensis 1.8 7A-FE Газова уредба?
Avensis 1.8 7A-FE Газова уредба?
Здравейте от два дена съм горд собственик на хубавичка Toyota Avensis 1.8 7A-FE мотор. Порових се из форума но неможах да намеря (може и грешката да е при мен, тогава sorry за спама) за този двигател какъв тип газова уредба е най-удачна? Мисля да си сложа обикновенна газова уредба а не газов инжекцион. Какъв разход да очаквам? Незнам разчитам много на вашето мнение защото народа е казал питай патило.......
- Aleksandar
Не ти е голяма разликата с този двигател, чети и решавай...
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=3789&start=45
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=3789&start=45
Toyota Avensis AT221 7A-FE
Пич, не се прецаквай с обикновена газова. Или ГИ или не слагай. Аз още се чудя дали да слагам газ. Някой ако е карал 7А-FE с газово по-дълго време да сподели. Имаше спиък някъде във форума на двигателите, за които не се препоръчва монтиране на газово и 7А-FE беше в този списък. Споменаваше се прегаряне на клапани и леглата на клапаните. Някой имал ли е такъв проблем и ако да след колко хил. км?
Avensis 7A-FE
Моето мнение е, че този двигател е достатъчно икономичен и здрав, за да рискуваш да го прецакаш с обикновена газова, а ГИ може и да си заслужава, ако ще я караш дълго време и по много, но все пак за мен си остава спорна инвестиция. Карам по около 30000 км. годишно и предпочетох да не пипам двигателя.
CARINA E 7A-FE
- Aleksandar
gunner написа:Моето мнение е, че този двигател е достатъчно икономичен и здрав, за да рискуваш да го прецакаш с обикновена газова, а ГИ може и да си заслужава, ако ще я караш дълго време и по много, но все пак за мен си остава спорна инвестиция. Карам по около 30000 км. годишно и предпочетох да не пипам двигателя.

Toyota Avensis AT221 7A-FE
OK а какъв разход ти дава на бензин?gunner написа:Моето мнение е, че този двигател е достатъчно икономичен и здрав, за да рискуваш да го прецакаш с обикновена газова, а ГИ може и да си заслужава, ако ще я караш дълго време и по много, но все пак за мен си остава спорна инвестиция. Карам по около 30000 км. годишно и предпочетох да не пипам двигателя.
- Aleksandar
- dil
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
В ГАЗ-сервиз ми казаха, че прегарят за около 100 000км.KingSteve написа:. Споменаваше се прегаряне на клапани и леглата на клапаните. Някой имал ли е такъв проблем и ако да след колко хил. км?
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
аз съм 8 години на обикновена газова-последните 6 от който нямам бензинова помпа и съм 100% само на газ...нямам никакви оплаквания и съм доволен от простотата и.,,колата е моно-инжекцион-сякаш е правена за газова уредбаdil написа:В ГАЗ-сервиз ми казаха, че прегарят за около 100 000км.KingSteve написа:. Споменаваше се прегаряне на клапани и леглата на клапаните. Някой имал ли е такъв проблем и ако да след колко хил. км?

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
6.5 извънградско, 8 в града ( зимата до 9 )bloby написа:OK а какъв разход ти дава на бензин?gunner написа:Моето мнение е, че този двигател е достатъчно икономичен и здрав, за да рискуваш да го прецакаш с обикновена газова, а ГИ може и да си заслужава, ако ще я караш дълго време и по много, но все пак за мен си остава спорна инвестиция. Карам по около 30000 км. годишно и предпочетох да не пипам двигателя.

CARINA E 7A-FE
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Продължавам темичката за газ на 7А-FE защото вече опря ножа до кокала и твърдо тези дни съм решил да сложа ГИ. Интересуват ме мнения на колеги с Avensis 7A-FE 1.8 какви са им впечатленията от различните модели ГИ. Предлагат ми полски и ловато и тъй като не съм много запознат ме интересува кой е по добър? Сърществува ли реално проблема с клапаните на газ които е описан във форума? Евентуално добър сервиз където да ми я монтират?