Семейна кола
виж, ако си се насочил към ван на тойота избора е сведен до 4 модела: Пикник, с по-ниска цена понеже не се произвежда от 2001 и трите Версо - Aвенсис, Kорола и Ярис. Ако питаш мен направи по едно каране на всяка кола и която ти лепне и те кефи:) за резервните части не трябва да имаш съмнение, че ще се намират, но и се предполага да не ти се налага да купуваш поне 5-10 годиниMartinco написа:С две думи-въртим се в кръг..

аз мога да ти съдействам за Авенсиса ако искаш...има колеги и с другите, така че

аз имам королата комби с 2С мотора от 1993г, колко според теб такива коли имаше до 2000г?колкото са сега авенсис версовците:)че може и по-малко да са били!
умишлено изключвам Превия, тя се среща много рядко...поне според мен!
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
Corolla - 2C

http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_PreviaVesko написа:Превията произвеждана ли е за европейският пазар?kalin написа:умишлено изключвам Превия, тя се среща много рядко...поне според мен!
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Corolla - 2C

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
За такъв клас кола ако не робуваш на марката защо не погледнеш Опел Зафира...
Търкаляме една такава (първия модел), като понякога сме я претоварвали здраво - (максимално сме слагали 650л мин.вода и още около 60кг палет + шофьор и пътник, и въобще не е достигала до ограничителите на амортисьорите за около 30км третокласен път).
Изключително практичен автомобил и е с много голяма вместимост...
Като цена на нов автомобил май няма кой да я бие в класа.
Като оборудване е нормална (дизайна вътре на новата Зафира не ми допада много, но си има всичко необходимо).
Като качество - бензиновите 1.8 и 2л нямат съществени проблеми (1.6 идва малък и е проблемен).
Возията е по-мека от Корола Версо, а стоенето на пътя е по-добро (чисто субективно мнение)...
Нашата (1.8/125к.с) на около 140х.км освен консумативи нищо друго не е сменяно.
С резервни части също няма проблеми.
Преди време продадохме една такава след тотална щета (челен и страничен удар), и новия собственик я възстанови без да е имаше проблеми с частите, като за някои по-едри/скъпи части (радиатори, калници/капаци) ползва европейските морги..
Но пак всичко опира до това коя кола ще ти легне на сърцето
Търкаляме една такава (първия модел), като понякога сме я претоварвали здраво - (максимално сме слагали 650л мин.вода и още около 60кг палет + шофьор и пътник, и въобще не е достигала до ограничителите на амортисьорите за около 30км третокласен път).
Изключително практичен автомобил и е с много голяма вместимост...
Като цена на нов автомобил май няма кой да я бие в класа.
Като оборудване е нормална (дизайна вътре на новата Зафира не ми допада много, но си има всичко необходимо).
Като качество - бензиновите 1.8 и 2л нямат съществени проблеми (1.6 идва малък и е проблемен).
Возията е по-мека от Корола Версо, а стоенето на пътя е по-добро (чисто субективно мнение)...
Нашата (1.8/125к.с) на около 140х.км освен консумативи нищо друго не е сменяно.
С резервни части също няма проблеми.
Преди време продадохме една такава след тотална щета (челен и страничен удар), и новия собственик я възстанови без да е имаше проблеми с частите, като за някои по-едри/скъпи части (радиатори, калници/капаци) ползва европейските морги..
Но пак всичко опира до това коя кола ще ти легне на сърцето

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Аз си взех Корола Версо,много сум доволен,7 места,голям багажник(при 5 седалки) и малък при 7 места.Сега си купих и багажник за покрива да слагам багаж и отгоре.
Върви супер ония ден 200 по магистралата и е стабилана
Ако искаш може да я покараш ако дойдеш в неделя на сбирката.
За опел зафира не те съветвам защото колегата има и като се качи в моята, после искаше да си купува и той. biggrin.gif
просторно е има място ,седиш малко по нависоко и имаш добра видимост.А в същото време габарите не са по големи от фокус комби например.
така че вземай Корола Версо.
Върви супер ония ден 200 по магистралата и е стабилана
Ако искаш може да я покараш ако дойдеш в неделя на сбирката.
За опел зафира не те съветвам защото колегата има и като се качи в моята, после искаше да си купува и той. biggrin.gif
просторно е има място ,седиш малко по нависоко и имаш добра видимост.А в същото време габарите не са по големи от фокус комби например.
така че вземай Корола Версо.
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC
Така и ще направя-гледане и тестване.Между другото пуснах обява за един приятел,който иска да си купи Корола Версо-http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=7596
бивш притежател на Toyota Carina E 2,0 -3S-FE седан
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
В офиса в момента имаме и двете с почти еднакви параметри (1.8 бензин), като королата е с доста по-високо оборудване (климатроници, палене с бутон, парктроници и т.н.), а Зафирата е по-стара (2003г).joro_206 написа:......
За опел зафира не те съветвам защото колегата има и като се качи в моята, после искаше да си купува и той. biggrin.gif....
Въпреки това след пряко сравнение (каране на двете коли) и аз и колегата, стигнахме до извода, че Зафирата е по-удобната и по-практичната кола...
Наскоро правихме и тест-драйв на новата Зафира (но бе дизелак) - нямаше съществени разлики в поведението, а обемите са се увеличили в сравнение с първата Зафира.
Не бих си взел дизелова Зафира, но бензин 1.8 се представя безупречно.
Обема на багажника при Зафирата също е внушителен (1830л при 2 седалки срещу 1563л за Версото).
Затова - сядаш в колата и тестваш на собствен задник

Едва ли ще чуеш еднопосочни мнения в случая...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???