Семейна кола
Семейна кола
Привет на колегите,
Смятам да сменя бабичката и се оглеждам за ван-за 4 човека,куче и багаж.Искам да е бензин,за да сложа газов инжекцион,и да не е автоматик.Естествено и да не е много скъпа biggrin.gif .Ще споделите ли кое е най-доброто като за мен?
Смятам да сменя бабичката и се оглеждам за ван-за 4 човека,куче и багаж.Искам да е бензин,за да сложа газов инжекцион,и да не е автоматик.Естествено и да не е много скъпа biggrin.gif .Ще споделите ли кое е най-доброто като за мен?
бивш притежател на Toyota Carina E 2,0 -3S-FE седан
аз за 4 човека и багаж без куче търкалям Авенсис Версо, но преполагам че и Корола Версо би ти свършила работа, както и Ярис Версо ако кучето не е много голямо laugh.gif
иначе и старата корола комби ми вършеше работа, но 72 кс вече ми се оказаха малко...пък и нали знаеш, колкото и да е голям багажника, накрая винаги се оказва малък:)
а цените знаеш се определят от модел, години, състояние, произход и т.н.
иначе и старата корола комби ми вършеше работа, но 72 кс вече ми се оказаха малко...пък и нали знаеш, колкото и да е голям багажника, накрая винаги се оказва малък:)
а цените знаеш се определят от модел, години, състояние, произход и т.н.
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
Corolla - 2C

Пикника е стария вариант на Авнсис Версо.Произвеждан е до 2001.Бензиноеия е с мотора който в момента караш.25л газова бутилка влиза отдолу като фабрична,без да махаш резервната гума и без да губиш багажник.Последния ред седалки се махат(остава 4 или 5 местна-зависи какъв вариан е колата) и доста голям обем отзад.
Части по мотора-ясно ти е от карината.
Едрогабаритни части-май само нови,щото Пикник в морга едва ли ще намериш.
Части по мотора-ясно ти е от карината.
Едрогабаритни части-май само нови,щото Пикник в морга едва ли ще намериш.
Нямам идея как седи въпроса с частите.Във Варна съм виждал всичко на всичко 2-3 Авенсис Версо.Единия спира до нас ,Д-4Д но незнам 2.0 или 2.2.Като цяло и Пикник и Авенсис версо не са спрени от производство,но се предлагат май само на азиатския пазар.Азпоне съм виждал съвсем нови в Хонг Конг.Ти нова кола ли търсиш или втора ръка?
Търся си втора ръка/не ме бият парите/,и затова ми е странно че има Версо само до 2002 и не искам да се прецакам да взема някоя кола,за която няма части например.Рових из нета ,но не видях защо са го спряли.Един пич ме пазари за Хонда Одисей,но и те са бутикови-по 5-6 коли в цяла България,а на мен такава кола не ми трябва...
бивш притежател на Toyota Carina E 2,0 -3S-FE седан
Нещо май грешиш с годините.
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/t ... -2001.aspx
Но така или иначе,употребявани части едва ли лесно ще се намират за тази кола.По скоро виж дали моторите съвпадат с масово продаваните модели на тойота.Поне нещо по мотора ако затрябва......Щото фарове и тенекии е ясно че все нови ще трябват.При мен положението е абсолютно така.Като я взех,даже не бях я виждал дотогава.Във варна друга нямаше,сега вече има поне десетина
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/t ... -2001.aspx
Но така или иначе,употребявани части едва ли лесно ще се намират за тази кола.По скоро виж дали моторите съвпадат с масово продаваните модели на тойота.Поне нещо по мотора ако затрябва......Щото фарове и тенекии е ясно че все нови ще трябват.При мен положението е абсолютно така.Като я взех,даже не бях я виждал дотогава.Във варна друга нямаше,сега вече има поне десетина
ей, голема приказка сте заформили днес:)
моето Версо е купено от ТМ Ауто март.2005,версия SOL, мотора е 1AZ-FE - 2.0VVTi - 150 кс, който се монтира и на Камри от 2001 и на РАВ4 от 2000
дизела, който се монтира на този автомобил е 1CD-FTV - 2,0 - 116 кс
колата е made in japan
за екстериора Кристиян е прав - втора употреба надали ще се намери(въпреки че в мобилето има 3-4 катастрофирали за части), но и такава кола не се кара без Каско, така че от ТМ до 10 дни вкарват тенекии, фарове и др. (да не се налага разбира се)
иначе консумативите уж ги имат - аз преди да купя колата ми принтиха цялата сервизна история, както и се осведомих за цените и наличността на консумативите: маслен, въздушен филтри, външен ремък(този мотор е с верига), накладки, дискове (колата е 2140кг), амортесъори, свещи, масла...
и се наложи да си купя 2 пластмаси - капачката на страничното огледало и подкалник - додоха за 10-на дни
освен това не мисля че колите са малко в страната, е не са като корола и авенсис, но като поостареят още ще се появят
моето Версо е купено от ТМ Ауто март.2005,версия SOL, мотора е 1AZ-FE - 2.0VVTi - 150 кс, който се монтира и на Камри от 2001 и на РАВ4 от 2000
дизела, който се монтира на този автомобил е 1CD-FTV - 2,0 - 116 кс
колата е made in japan
за екстериора Кристиян е прав - втора употреба надали ще се намери(въпреки че в мобилето има 3-4 катастрофирали за части), но и такава кола не се кара без Каско, така че от ТМ до 10 дни вкарват тенекии, фарове и др. (да не се налага разбира се)
иначе консумативите уж ги имат - аз преди да купя колата ми принтиха цялата сервизна история, както и се осведомих за цените и наличността на консумативите: маслен, въздушен филтри, външен ремък(този мотор е с верига), накладки, дискове (колата е 2140кг), амортесъори, свещи, масла...
и се наложи да си купя 2 пластмаси - капачката на страничното огледало и подкалник - додоха за 10-на дни
освен това не мисля че колите са малко в страната, е не са като корола и авенсис, но като поостареят още ще се появят

Corolla - 2C
Corolla - 2C

в големия талон пише:kristian написа:Множко бе пичkalin написа:..................е (колата е 2140кг), ..........:![]()
![]()
Моята е 1360кг.И по табелите ,и на кантар съм я теглил
1520 кг - маса на превозното средство
2140 кг - допустима максимална маса определена от компетентните органи и технически допустима максимална маса
никъде не пише но явно 620 кг е полезния товар, т.е. пълно натоварена - 6+1...ако се качат 7 души по 75 кг и 100 кг багаж

3640 кг - допустима максимална маса на състав от превозни средства(сигурно с ремарке/каравана)
на табелката има и долните 2 цифри...но не знам какво означават
1-1230 кг
2-1230 кг
може би некакво натоварване на осите??
колата не съм мерил, но при първа възможност ще го направя

Corolla - 2C
Corolla - 2C

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
хехе...сложил съм вече каса бира...няма място!Fido Dido написа:Пъхни и едно куче вътре - за цвят...![]()
Corolla - 2C
Corolla - 2C

- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Ти да не си видял от китайските ментета? Версо може да си видял ново,но Пикник е спряна от производство,доколкото съм запознат.kristian написа:Нямам идея как седи въпроса с частите.Във Варна съм виждал всичко на всичко 2-3 Авенсис Версо.Единия спира до нас ,Д-4Д но незнам 2.0 или 2.2.Като цяло и Пикник и Авенсис версо не са спрени от производство,но се предлагат май само на азиатския пазар.Азпоне съм виждал съвсем нови в Хонг Конг.Ти нова кола ли търсиш или втора ръка?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN