Какво се плаща при внос от щатите?
Какво се плаща при внос от щатите?
Lexus GS започва от $44000 в щатите, това е под 55000 лева.
Към това трябва да се прибавят транспорт - вероятно 3-5 хил. Акциза до колкото си спомням 700 + 90 на коловат над 120.
Остават мито и ДДС - и двете ли се плащат? Каква е сумата?
Тук такава кола започва от 100000.
Към това трябва да се прибавят транспорт - вероятно 3-5 хил. Акциза до колкото си спомням 700 + 90 на коловат над 120.
Остават мито и ДДС - и двете ли се плащат? Каква е сумата?
Тук такава кола започва от 100000.
Ами не са 50% само вярвай ми....щото после се почва винетки, пътен данък еко-такса...след това горивата влизат на 1.30 продават ти ги на 2.60. Интересно къде отива разликата....парите с които си плащаш горивото им плащаш и данъци, изобщо държавицата си те цака както когато и където и паднеMorgoth написа:т.е. имаме 10% мито върху стойността и транспорта (странно защо и той), следва акциза за мощността и като капак 20% ДДС се наслагва не само върху цената, но и върху транспорта, акциза и митото.
Баси майката митото се облага с ДДС!
Крайния резултата е, че държавата прибавя още 50% към цената.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
После що колата струвала 10000$ пък се продава на 30000лв..... Ами докато не се сблъскаш с митница, просто няма да повярваш колко се плаща
със всичко е така за съжаление.... Някои мобилни телефони го вкарват без да ги плащат и идват на дооста по-добри цени, спрямо тези, на които всичко им е платено biggrin.gif Същата е при ксенони - едните вкарват малко бройки през куриер, а балъците като мен плащат всичко laugh.gif Май за колите измислиха някъв вариант да си е караш с чуждите номера, но как точно става, явно знаят не много хора.... Щото мито, транспорт, акциз и ДДС .... може да си ги спестиш...
Ако някой знае как става врътката ще изкара някой лев

нямам много познания, но доколкото знам може да застраховаш кола с чужда регистрация. така си подсигурен и си я караш със щатските номера. предполагам там трябва да имаш приятел, на което име да се води колата и да ти плаща данъка
така го измъдрих аз, моля продължете 

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

Е да, а преди това тези парички дето ги даваш кеш са минали през 10% ДОД и още 12,6 социални, които са преди дода, така че са наложени и върху негоdiver написа:Ами не са 50% само вярвай ми....щото после се почва винетки, пътен данък еко-такса...след това горивата влизат на 1.30 продават ти ги на 2.60. Интересно къде отива разликата....парите с които си плащаш горивото им плащаш и данъци, изобщо държавицата си те цака както когато и където и падне![]()
![]()

Но това е организацията, въпроса беше колко трябва да кихна за да карам такава кола, щото сто бона са над това което бих дал и дори под въпрос дали изобщо мога да дам.
оптимистичната прогноза за кола без акциз е цената на колата + 2000$ транспорт + 30% митнически такси!Morgoth написа:Е да, а преди това тези парички дето ги даваш кеш са минали през 10% ДОД и още 12,6 социални, които са преди дода, така че са наложени и върху негоdiver написа:Ами не са 50% само вярвай ми....щото после се почва винетки, пътен данък еко-такса...след това горивата влизат на 1.30 продават ти ги на 2.60. Интересно къде отива разликата....парите с които си плащаш горивото им плащаш и данъци, изобщо държавицата си те цака както когато и където и падне![]()
![]()
![]()
Но това е организацията, въпроса беше колко трябва да кихна за да карам такава кола, щото сто бона са над това което бих дал и дори под въпрос дали изобщо мога да дам.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти