София-Халкидики - 5.4л/100
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
нещо не ти е в ред навигацията,залцбург-виена е 300км.El Camino написа:Карината - 370км Залцбург - Виена, средна скорост 150км/час, 32 евро, цена на бензина 1,3 евро. Разход: 6,8 л/100км.
...
ама тука взехте да се надлъгвате вече,вие ударихте и заводските показания,които са поне 20% под реалния разход.да не сте я бутали от време на време тая королка?
не че ме учудвате,ама тая тема е май за off topic. biggrin.gif
я тогава и аз да се включа:след 1 месец си идвам до бг с рава и подозирам разход 3,9-4,2.ама натварен като турчин,и на опашките на границите ще си я угася и ще зема бабата да бута,може и на 3,5 да падне.а познай ако монтирам 155 гуми ша срутя и приусите..

Bash e werna nawigaciqta, za teb moje da dam tochno imeto na benzinostanciqta sled nemska granica i taq na seloto sled wiena w koqto zaredih?jim_beam написа:tiririram ririram

4 choweka i bagaj dori w kolenata na zadnite - 6,4 razhod do BG sys 14 sredno na 1800km zasecheno (Jimbim - benzinostancii, kasowi belejki?:))
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Естествено ,че е така.На Тойота двигателите са и в пъти по-тихи от немските двигатели,затова не е нужна много шумоизолация.Немските бензинови винаги се чуват ,че работят.El Camino написа:Mи щото Тойото НИКОГА не е имала шанс дори срещу опел от немските коли, когато говорим за шум/щумоизолация.LEXUS написа:Що не му предложиш да я замериш с шумомер да излезе от скалата.El Camino написа:
На брат ми Октавиата, колкото и да не ми се ще да призная - 4,4 си му е редовния разход при скорост 120-130км/ч с климатик. Засича го постоянно заради мен (щото не вярвам) на резервоар и компютър.
110 коня дизела е (модела е 2003та).
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Аз по-безшумни коли от японските още не съм чул.Немските или работят като локомотиви или като тракалки.И причината е ясна защо е така,но трябва да седнеш да прочетеш поне 2-3 книги на автомобилна тематика,което ти не си направил, щом говориш такива глупости.Най-шумните дизели в момента са на Ауди-Фолксваген-Шкода.Френските HDI 2000-2006 са уникални тракалки също.Какво да ти обяснявам.Да не говорим,че и бензиновите им тракат.El Camino написа:И аз чакам лексуса да изскочи от дупката си с поредната глупост, ама се покри нещо biggrin.gifkristian написа:Бах мааму,кви са тия разходи дето ги пишете.Ще я хвърля накрая мойта от вълнолома.
А иначе El Camino,за съжаление съм готов с две ръце да те подкрепя за шума!
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Да се похваля и аз София-Велико Търново-Бургас 550 километра, напълнил съм резервоара в София и го напълних пак в Бургас - 30 литра, това прави 5.45.
Изненадах се доста приятно, за първи път пътувам на по-дълъг път с Королата и очаквах някъде към 6.5 - 7, чак няколко пъти го смятах. Не съм го засичал точно на връщане, но съм минал 850 км. от които 200 км. в София, с едно допълване от 10 л. в Търново, за всеки случай, като сметна разхода е 7,05 (60/850), което за стара кола си е супер.
Изненадах се доста приятно, за първи път пътувам на по-дълъг път с Королата и очаквах някъде към 6.5 - 7, чак няколко пъти го смятах. Не съм го засичал точно на връщане, но съм минал 850 км. от които 200 км. в София, с едно допълване от 10 л. в Търново, за всеки случай, като сметна разхода е 7,05 (60/850), което за стара кола си е супер.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Не знам на какви настройки отиваме, но от Берлин до София 5.2 л/100 D4D-2.0jim_beam написа:нещо не ти е в ред навигацията,залцбург-виена е 300км.El Camino написа:Карината - 370км Залцбург - Виена, средна скорост 150км/час, 32 евро, цена на бензина 1,3 евро. Разход: 6,8 л/100км.
...
ама тука взехте да се надлъгвате вече,вие ударихте и заводските показания,които са поне 20% под реалния разход.да не сте я бутали от време на време тая королка?
не че ме учудвате,ама тая тема е май за off topic. biggrin.gif
я тогава и аз да се включа:след 1 месец си идвам до бг с рава и подозирам разход 3,9-4,2.ама натварен като турчин,и на опашките на границите ще си я угася и ще зема бабата да бута,може и на 3,5 да падне.а познай ако монтирам 155 гуми ша срутя и приусите..![]()
![]()

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Тойота са шумни ?!?!!?!??!!????
Че аз спирам и чакам пешеходците да отидат някъде, щото изобщо не са ме чули, че съм зад тях, а карам МНОГО шумен дизел.... незнам за кви тойоти говорите колеги, ама съм карал ВСИЧКИ дизели немски и спокойно мога да ви кажа, че са по-шумни - от 1.4ТДИ до 4.2ТДИ и 420СДИ..... единствения по-тих дизел, колкото тойота тих е 280СДИ, който е реално 3,2дизел скопен на 180к.с......Незнам за кив тойотки говорите, ама съм сигурен,дори с уред да го меря, че повечето немци са по-шумни, да не кажа всичките ......
А защо да е невероятен разхода ?!? Аз съм пробвал Королата градско с клима, карам айляк и ми показва 4,4 на компа, смятам и на колонката колко съм сипал и изминал - пак толкова biggrin.gif Не че като си карам нормално за мен не ми гори 5-6 градско, но реално съм пробвал и постига 4,4 разход градски
Не го вярвах, но мерих, сметах, гледах - толкова. Колкото до 1.9ТДИ 110к.с. наистина дава такива разходи, дори като го направя 130 с бокс хората ми казват, че пада още! но въпреки икономията, на отворен прозорец тоя двигател е като фуражомелка! Да не говорим за помпа дюзата .... Тя е още по-дрънчаща!

Абе на празните е тихичка,ама като се позасили и мине 3000об. и хич немога да я определя като тиха(поне вътре в купето не е,а колата все пак не е в низките класове).А иначе бензинов опел с хидравличните си повдигачи ,определено е по-тих поне от моята каруца.при мен си се чува характерното цъка-цъка.
-
- Почетен Администратор
Когато пътувах до Бургас с опела имах 6 колони + туба, а усилвателя не беше лош - сони експлоуд - 4 канала. Еми пак си чувах мотора...при 140-150 е ужас! Сега не го карам, музиката си стои още вътре и си гният заедно, просто ме мързи да я местя, но с колонките в Карината си ми е добре! Редовно на цариградско и по българия си ги минавам 3500об, ама шум - цъ!kristian написа:Абе на празните е тихичка,ама като се позасили и мине 3000об. и хич немога да я определя като тиха(поне вътре в купето не е,а колата все пак не е в низките класове).А иначе бензинов опел с хидравличните си повдигачи ,определено е по-тих поне от моята каруца.при мен си се чува характерното цъка-цъка.

Нема как да разкажеш на сляп какво е червено:). В карина/авенсис над 130 не може да се седи, музиката ми е 200 вата, обаче след 180 вече е на макс, за да не чувам двигателя. Както и да е, мисълта ми е, че на всеки майка му е най - добрата и красивата. Още в детската градина сме го научили тва.Fido Dido написа:Когато пътувах до Бургас с опела имах 6 колони + туба, а усилвателя не беше лош - сони експлоуд - 4 канала. Еми пак си чувах мотора...при 140-150 е ужас! Сега не го карам, музиката си стои още вътре и си гният заедно, просто ме мързи да я местя, но с колонките в Карината си ми е добре! Редовно на цариградско и по българия си ги минавам 3500об, ама шум - цъ!kristian написа:Абе на празните е тихичка,ама като се позасили и мине 3000об. и хич немога да я определя като тиха(поне вътре в купето не е,а колата все пак не е в низките класове).А иначе бензинов опел с хидравличните си повдигачи ,определено е по-тих поне от моята каруца.при мен си се чува характерното цъка-цъка.
Ама да сравняват някой цял живот нема да се научат.
-
- Почетен Администратор