Време е за нов 4х4 - Тойота или Нисан?
Време е за нов 4х4 - Тойота или Нисан?
Те дилемите са няколко...
1. РАВ 4 или Х-Трайл-а
2. Хайлукс или Навара
От Д-4Д на Тойота съм си доволен, за разлика от много други неща у новата кола, а тез нисани са с френски дизеляци на РЕНО - някакви отзиви за тези коли. Гледам напълнило се е с Рав 4-и, а пък Х-трайл много малко виждам - а пък с пикапите е обратно - Навари колко щеш, а Хайлукс - малко. То от един тест драйв нищо нема разбера, така че се надявам на малко помощ от хора с опит с такива машини.
Мерси предварително!
1. РАВ 4 или Х-Трайл-а
2. Хайлукс или Навара
От Д-4Д на Тойота съм си доволен, за разлика от много други неща у новата кола, а тез нисани са с френски дизеляци на РЕНО - някакви отзиви за тези коли. Гледам напълнило се е с Рав 4-и, а пък Х-трайл много малко виждам - а пък с пикапите е обратно - Навари колко щеш, а Хайлукс - малко. То от един тест драйв нищо нема разбера, така че се надявам на малко помощ от хора с опит с такива машини.
Мерси предварително!
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Рав-а е много добър дизел, припка много прилично, гори прилично малко за вървенето, удобен е, малко по-твърдо вози, но е комфортен за каране. Има малко по-специфични скорости, но може да паднеш и на някой дето да не те дразни грам. Но лично аз между рав и Hilux бих ти препоръчал Лукса biggrin.gif Особено ако вземеш 3.0 д4д, просто е прекрасен. Автоматика е безпроблемен, не се усеща как превключва, разлика в ускорение и разход от ръчката до автоматика няма, дори ако не се лъжа автомата е по-пъргав и по-икономичен...
Поне при Круйзера е така.... Карал съм Х-трайл, карал съм Навара, но за Наварата не мога да кажа, че превъзхожда по нещо Лукса... Х-трейла е малко по-широк като че ли от Рава, но не е фрапираща разлика. И пак го има момента, че Нисана е набъркан с френските дизели, въпреки да твърдят, че бил японски изцяло.... Френски дизели сме имали и нищо хубаво не е излезло от тях... освен едно бутало дет опита да излезе през главата laugh.gif Щом си доволен от Д4д, значи си карал такъв дизел и от Нисаните ще останеш разочарован дори само при тест драйва... Наварата е доста дървена, доста изцедена и както каза - банална от толкова много по пътя... Незнам от къде си, колега, но в Пловдив има доста луксчета biggrin.gif В крайна сметка - взимаш HiLux и забравяш за проблеми! Дори 2.5 да вземеш, прави се на 150к.с. без грижи, а разхода при него пада драстично biggrin.gif поне така се хвали клиента, на който сложих бокса.... Просто дори с 2.5 е пракрасен вседеход за каране, мен поне лично много им допада, нищо че подрусва biggrin.gif
P.S. Аз признавам, че съм пристрАстен, но след единия пикап съм карал другия и няма как да кажа, че е обратното
Просто Тойотата си е по-добра 

P.S. Аз признавам, че съм пристрАстен, но след единия пикап съм карал другия и няма как да кажа, че е обратното

-
Re: Време е за нов 4х4 - Тойота или Нисан?
A за какво ще се позлва този '4х4'?proscrip написа:Те дилемите са няколко...
1. РАВ 4 или Х-Трайл-а
2. Хайлукс или Навара...

То това, за което ще се ползва ми върши работа и едно Рено 4х4 - ама....
Затова съм ги дал и по двойки - сравнявам само РАВ с Х-трайл, а от
другата страна са Навара и Хилукс
И ЦРВ -о разгледах ама там дизела им е малко цифромански.
Аз по-харесах Х-трайл-а дето е 2003-2007 - има си блокажи и 6 ст кутия, докато РАВ-а ми е малък вътре, инак новия Трайъл нещо не ми хареса, нито Рава-а, работите отиват към камиончетата - гледах и един пикап на Мазда - БТ50 май беше, на мицу Л200 и на Додж машиниите - ама Доджа не моа го навра в гаража. То ако имаше 6+1 Форестъри или Аутбек да се бях оборудвал вече ... ма на - нема, пък и техните дизели още са в сферата на пожеланията.
Май отиваме към Хилукса, поне там съм наясно с мотора и возията, като му турна и едни покрив отзад - да не се мокрят песовете и сме готови.

Затова съм ги дал и по двойки - сравнявам само РАВ с Х-трайл, а от
другата страна са Навара и Хилукс
И ЦРВ -о разгледах ама там дизела им е малко цифромански.
Аз по-харесах Х-трайл-а дето е 2003-2007 - има си блокажи и 6 ст кутия, докато РАВ-а ми е малък вътре, инак новия Трайъл нещо не ми хареса, нито Рава-а, работите отиват към камиончетата - гледах и един пикап на Мазда - БТ50 май беше, на мицу Л200 и на Додж машиниите - ама Доджа не моа го навра в гаража. То ако имаше 6+1 Форестъри или Аутбек да се бях оборудвал вече ... ма на - нема, пък и техните дизели още са в сферата на пожеланията.
Май отиваме към Хилукса, поне там съм наясно с мотора и возията, като му турна и едни покрив отзад - да не се мокрят песовете и сме готови.
-
Gледай поне да е след 2004г., т.е. dCi двигателя, но пак не е цвете. Когато си избирах SUV, карах 3-4 X-Trail-а, и всичките бяха 'масльонки'. Интериора също не е много дълготраен - бързо се износва, дори на 2-3 годишни коли. Аз бих избрал Honda CR-V, ама ти вече си я отписал ценово. А Наварата (2008) мисля не можа да покрие и 1 звезда на EuroNCAP.proscrip написа:...Аз по-харесах Х-трайл-а дето е 2003-2007 - има си блокажи и 6 ст кутия...
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
здр. за български пътища,имам впредвид такива с повечко дупки май никоя от тия коли няма да ти допадне откъм комфорта.пикапите са с ресори отзад,рава е с мнооого твърдо окачване,x-траила май е малко по-консервативен.правил съм тест с дизела,мого е шумен двигателя и същевременно муден.иначе от гледна точка offroad като че ли е по-добрия избор от рава заради блокажите(има ли наистина понижаваща кутия?).
най-доброто в случая е да се направи тест.
че ще трябва да се правят компромиси е ясно-или или,ако искаш да се правиш на ловджия мисля hilux е най-добре.макар че се прави в африка.наварата е испанска.
hilux автомат бих казал аз,но след test drive.
най-доброто в случая е да се направи тест.
че ще трябва да се правят компромиси е ясно-или или,ако искаш да се правиш на ловджия мисля hilux е най-добре.макар че се прави в африка.наварата е испанска.
hilux автомат бих казал аз,но след test drive.
Айде - стана тя каквато стана - нищо не харесах от тез дето писах горе, с изключение на Хилукса, ама той, за да го донаправя както искам ще идат още 10 - 12 000 лв. - ще се огледам за Ленд Крузър, Патрол, Паджеро и Рейндж може би - на 4-6 г. до към 60-70 к км., че и някой Гранд Чероки може да зазяпам...
Има и едни Хилукс Сърф - от 2001-2002 г. много приятни са за каране, не ги знам как са оффроуд - то при мен не е толкова тежък, че да ми трябва кой знае какво - вилата няма път, само коловози и една рекичка тече през тоз път около 200-300 метра ими и вирчета - добре, че зимата позамръзва.
Има и едни Хилукс Сърф - от 2001-2002 г. много приятни са за каране, не ги знам как са оффроуд - то при мен не е толкова тежък, че да ми трябва кой знае какво - вилата няма път, само коловози и една рекичка тече през тоз път около 200-300 метра ими и вирчета - добре, че зимата позамръзва.
Ем как да знае човек - след като московеца на съседа минава през тоз път всеки ден и не си спомням да е имал кой знае какви проблеми, а аз тествам разни бараки стана една седмица....
Вчера минахме оттам с на приятел чисто новия РАВ - остана насред рекичката да врътка, а напред, а назад - инак - си мислех, че ще ми върши работа, новите нисани се оказаха пълня дървения, не че РАВ-а не е. А и след последната нова Тойтоа и още няколко нови коли си взех петте пари от ново - майната им и на гаранции и на гаранционно обслужване - то това не са коли - и на къв отгоре им искат такива пари ???
Вчера минахме оттам с на приятел чисто новия РАВ - остана насред рекичката да врътка, а напред, а назад - инак - си мислех, че ще ми върши работа, новите нисани се оказаха пълня дървения, не че РАВ-а не е. А и след последната нова Тойтоа и още няколко нови коли си взех петте пари от ново - майната им и на гаранции и на гаранционно обслужване - то това не са коли - и на къв отгоре им искат такива пари ???
Toyota VS Nissan
Баща ми кара ланд крузър, а аз HILUX А/Т 3,0 от 12 дни. Преди бащата да си взема крузъра се обиколиха всички фирми, преди аз да си взема хайлукса се спрях в нисан! направих подробен тест на навара, и богу добре че не се излъгах! По скъп , по изцеден, с малко повечко ненужнми екстрички. Хаилукса го поръчах без да бях сядал досага в него но го купих наи вече заради двигатела и трансмисията. Затова и от 12 дни съм във фен клуба!

Баща ми кара ланд крузър, а аз HILUX А/Т 3,0 от 12 дни. Преди бащата да си взема крузъра се обиколиха всички фирми, преди аз да си взема хайлукса се спрях в нисан! направих подробен тест на навара, и богу добре че не се излъгах! По скъп , по изцеден, с малко повечко ненужнми екстрички. Хаилукса го поръчах без да бях сядал досага в него но го купих наи вече заради двигатела и трансмисията. Затова и от 12 дни съм във фен клуба!