Какво мислите за производството на Тойота извън Япония

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

Какво мислите за производсвото на Тойота извън Япония

Нямам нищо против
6
11%
Нямам нищо против стига да не е България :)
2
4%
Заводите трябва да са близко до държавите където се продава за да се намалят транспортните разходи
3
5%
Не ми харесва тази идея. Тойота е Японска кола и следва да се произвежда в Япония
21
38%
Все ми е тая къде се произвежда стига да върви и да няма проблеми
23
42%

Общо гласове: 55

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 17 Юли 2008 10:57

tribalistas написа:...
А ощо взето рава го препоръчвате горещо?
ами нали искаш проходима кола затова.а един път ако го покараш много трудно ще искаш да влезеш в нормална кола. biggrin.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 17 Юли 2008 11:06

LEXUS написа:Не,в момента производителите залагат на по-евтини материали за интериора и т.н.,не свалят здравината на колите,поне не очевидно.Корейците непрекъснато подобряват здравината на колите си,личи си и от гаранциите ,които дават,а те продават доста коли-Хюндай/Киа. Европейците продължават да са слаби,като след пропадането в здравината на колите им през 1999-2004 година,сега се забелязва леко подобрение дори.
За лекото подобрение - времето ще покаже. За корейците съм съгласен, има от кой да се учат. Кия-та бяха зле, обаче Сиид е разработен в Германия и се сглобява в Словакия. Аз говорех за другите играчи в Европа. Засега каточе ли само БМВ държат донякъде фронта но останалите...Тепърва трабва да доказват, че нямат сестра - както стана с Вектрата. Сега от Опел я спряха и пускат Инсигния, май така беше, за да се опитат да изтрият лошата слава на ръждата... laugh.gif laugh.gif

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 17 Юли 2008 11:15

Е така много се дразня. Никой досега не се е оплакал от нещо сериозно щото примерно колата му е турска. Аз карам "турски" Аурис и по доволен от колата не мога да бъда, до сега да чукна на дърво не съм имал никви проблеми. Колата е на 10000км вече, а няма да ви казвам през какви пътища е минала и къде ме е закарала и върнала... От друга страна е ясно, че проблемите изкачат по късно ако има такива. Нека някой да излезе и да каже "мойта се строши вчера и е турска, па на съседа японската е кара и само бензина и налива... Тогава вече може да има изказвания от типа "аз ако знаех че е турска сглобка нямаше да си я купя". Айде сега ми заприлича малко на снобарска работа тука , тея с японските зглобки да се фукат пред останалите френски ,африкански и т.н Тойотките са здрави ,тва е доказано, а тенденцията наистина е че новите коли ги правят по калпави но това е неизбежно ,екологий, по сложни конструкций ала бала. По тоя повод ще кажа само оня ден един приятел дето жиевее в Лас Вегас кво ми се похвали. Купил си Тойота човека и чак като прехвърлил 36 000 мили отишал да му сменят маслото laugh.gif Колата си работела като пушка!
Изображение1G-FE

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 17 Юли 2008 11:21

Ael написа:Е така много се дразня. Никой досега не се е оплакал от нещо сериозно щото примерно колата му е турска. Аз карам "турски" Аурис и по доволен от колата не мога да бъда, до сега да чукна на дърво не съм имал никви проблеми. Колата е на 10000км вече, а няма да ви казвам през какви пътища е минала и къде ме е закарала и върнала... От друга страна е ясно, че проблемите изкачат по късно ако има такива. Нека някой да излезе и да каже "мойта се строши вчера и е турска, па на съседа японската е кара и само бензина и налива... Тогава вече може да има изказвания от типа "аз ако знаех че е турска сглобка нямаше да си я купя". Айде сега ми заприлича малко на снобарска работа тука , тея с японските зглобки да се фукат пред останалите френски ,африкански и т.н Тойотките са здрави ,тва е доказано, а тенденцията наистина е че новите коли ги правят по калпави но това е неизбежно ,екологий, по сложни конструкций ала бала. По тоя повод ще кажа само оня ден един приятел дето жиевее в Лас Вегас кво ми се похвали. Купил си Тойота човека и чак като прехвърлил 36 000 мили отишал да му сменят маслото laugh.gif Колата си работела като пушка!
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

tribalistas

Мнение от tribalistas » 17 Юли 2008 12:13

Та чудя се дали да не се метна на фи джи-то но колко ли е вноса от щатите а цената не е висока там.
Някакви съвети и мнения?

jingo

Мнение от jingo » 17 Юли 2008 14:03

Не ми пука ,че е турска Зглобка ! Вчера я пробах колкоо ще може и...до 180 не спря ,после ме достраша ! Важното е да се държи като Тойота,а не къде е правена ! пък и това е световна тенденция,така че да са ни живи и здрави ! :thumbsup: :thumbsup:

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 17 Юли 2008 17:18

Колега и до 200 стига ма по бавничко ги набира не е както до 180 happy.gif
Изображение1G-FE

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 17 Юли 2008 18:49

Преди 2 седмици с един аурис дизел 2.0 към морето с 4 човека и 4 куфара 205 по-едно tongue.gif наклонче

tribalistas

Мнение от tribalistas » 17 Юли 2008 18:54

Май усещам малка ироня по адрес на аурисите.
Не е колегиално. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 17 Юли 2008 19:24

Наклона нагоре или надолу беше? smile.gif

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 17 Юли 2008 23:14

[quote="Vesko"]Наклона нагоре или надолу беше? smile.
категорично надолу

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 18 Юли 2008 00:21

Аз поне съм сигурен в мойта навсякъде си пиши на японски laugh.gif

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 18 Юли 2008 16:53

I men me haresva pove4e iaponskata sglobka no kato sym si haresal Toyota koiato e sglobena v Anglia i se premiriavam ne 4e imam niakakvi problemi no vse pak Japan sie Japan

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 22 Юли 2008 22:18

juri_galev написа:Преди 2 седмици с един аурис дизел 2.0 към морето с 4 човека и 4 куфара 205 по-едно tongue.gif наклонче
Е че аз с моя 1400сс ще ги стигна тия 205км ако няма рогачи с бмв-та дето немогат да се пребират на време. Дайте нещо по-сложно на тези 126 коня дето сте ги опнали уж по наклончето biggrin.gif
Изображение1G-FE

Аватар
stickito

Мнение от stickito » 23 Юли 2008 23:55

biggrin.gif моито Hilux-че като е от Africa пак си товари 1 тон :whistle:

Публикувай отговор