Какво мислите за производството на Тойота извън Япония
Какво мислите за производството на Тойота извън Япония
Понеже тази тема се разискваше в една друга тема (подхваната от мойто недоволство за производството на Аурис в Турция ) реших да пусна отделна тема с анкета да видим кой какво мисли по въпроса 

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
липсва една възможност:
всяко едно изделие да има етикет made in и всеки клент сам да си реши какво и откъде да купува.доколкото ми е известно такъв е потребителския закон в русия и смятам,че така би трябвало да е редно.
а не като негодниците(търговци) в зап.европа,на чийто изделия има етикет made for или designed in,а нещата се дялат от малолетни в някоя хралупа в индия.а после се тупат в гърдите,че държат на социалното и на защита на труда и правата на човека,както и са против детския труд.
ps: отговор 4 е тотално объркан,махни го по-добре,че току виж тия от тойота се подплашат нещо biggrin.gif
всяко едно изделие да има етикет made in и всеки клент сам да си реши какво и откъде да купува.доколкото ми е известно такъв е потребителския закон в русия и смятам,че така би трябвало да е редно.
а не като негодниците(търговци) в зап.европа,на чийто изделия има етикет made for или designed in,а нещата се дялат от малолетни в някоя хралупа в индия.а после се тупат в гърдите,че държат на социалното и на защита на труда и правата на човека,както и са против детския труд.

ps: отговор 4 е тотално объркан,махни го по-добре,че току виж тия от тойота се подплашат нещо biggrin.gif
Последно промяна от jim_beam на 16 Юли 2008 12:09, променено общо 2 пъти.
И аз се радвам, че номера на шасито на мойта Королка започва с J, но честно казано не мoга да бъда сигурна на 100%, че колата ми е произведена в Япония, a си мисля, че в днешно време едва ли има огромно значение къде е произведена (освен ако не е в Киргистан и т.н.). Мога да направя сравнение между Корола и Аурис: единствената разлика, която аз мисля че е съществена е в качеството на вътрешните детайли: в Ауриса има малко повече и по-кофти пластмаса, отколкото в Королата. Да не говорим за Авенсис прозиведен в Англия - нямам никакви забележки, като изпълнение и вътрешни и външни детайли (това е личен опит с базовия модел Comfort, който е и служебен автомобил, с голяма експлоатация).
Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007
- jim_beam
- Обратна връзка:
точно това имам впредвид,да ги задължат със закон като в русия.bbyte написа:Е етикет да има...то просто по скоро трябва да обявяват самите търговци като ТМ Ауто че е произведена еди къде си. Макар че то като не си питал що да ти казват...![]()
а иначе сега и да ги питаш един ти казва едно друг друго,те самите не са наясно,виж моето запитване до toyota austria.
това с J на шасито надали отговаря на въпроса.
- juri_galev
Винаги съм си мислел, че Ауриса е продължението на Корола хечбек ама явно аурис и корола са две различни неща.Като едно време кадетт а сега вече астра бах ма*му как го правят това
толкова се обърках боже.Значи има наистина разлика между Аурис и Корола объркващо е тъпи тойоти минавам на масерати по надежни ми изглеждат

Ми аз мисля че е така както го казваш. Т.е. Ауриса е хечбек версията на новата Корола Седан (която май също се прави в Турцияjuri_galev написа:Винаги съм си мислел, че Ауриса е продължението на Корола хечбек ама явно аурис и корола са две различни неща.Като едно време кадетт а сега вече астра бах ма*му как го правят това![]()
![]()
толкова се обърках боже.Значи има наистина разлика между Аурис и Корола объркващо е тъпи тойоти минавам на масерати по надежни ми изглеждат
![]()
![]()

- jim_beam
- Обратна връзка:
алооо тва да не ти е нокиа GSM от ebay biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifbbyte написа:Викаш може да са го принтили в Китай това Jjim_beam написа:това с J на шасито надали отговаря на въпроса.
Последно промяна от jim_beam на 16 Юли 2008 12:28, променено общо 1 път.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Ама нали всичко е Производствена Система Тойота....Нямало значение кое къде е, Тойота ДНК-то важало навсякъде! Ама май ДНК-то на мустакатите французи отвъд Босфора е по-силно! И дали някой аркадаш е толкова съвестен и изпълнен с дълг, че да използва Андон системата като японеца?
Или по нашата, балканската система - айдааа...юруш на маслините... 

- juri_galev
- jim_beam
- Обратна връзка:
а южна африка(corola sedan-отговор от toyota austria) как ти се вижда? много съвестни копелета,затва на времето питър бота слагаше по надзирател на работник,че да мърдат поне.Fido Dido написа:Ама нали всичко е Производствена Система Тойота....Нямало значение кое къде е, Тойота ДНК-то важало навсякъде! Ама май ДНК-то на мустакатите французи отвъд Босфора е по-силно! И дали някой аркадаш е толкова съвестен и изпълнен с дълг, че да използва Андон системата като японеца?Или по нашата, балканската система - айдааа...юруш на маслините...

Последно промяна от jim_beam на 16 Юли 2008 12:39, променено общо 3 пъти.
bbyte написа:juri_galev написа:Винаги съм си мислел, че Ауриса е продължението на Корола хечбек ама явно аурис и корола са две различни неща.Като едно време кадетт а сега вече астра бах ма*му как го правят това![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ми аз мисля че е така както го казваш. Т.е. Ауриса е хечбек версията на новата Корола Седан (която май също се прави в Турцияпоне за Версо е 100% сигурно). Така че реално не мисля че има разлика м/у 2те освен външния вид.
Само за инфо относно Аурис - миналата година, когато си я поръчах трябваше да чакам около 3 месеца доставка, като част от пътя, който трябваше да измине колата беше в контейнер от Азия към Европа (Гърция, където май има нещо като централен склад) => може и да е "Made in Japan"=0,00001%.
След месец обаче си смених идеята и поръчката с Корола, която пак пристигаше по същия начин. ПОне това ми бе обяснено от дилъра във Варна

Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Значи - от двете злини - по-малката...Бе те и французите нещо не ми вдъхват доверие....Щом SUV-а на Пежо взеха да го сглобяват по джапанско... laugh.gif laugh.gifjim_beam написа:а южна африка(corola sedan) как ти се вижда? много съвестни копелета,затва на времето питър бота слагаше по надзирател на работник,че да мърдат поне. biggrin.gifFido Dido написа:Ама нали всичко е Производствена Система Тойота....Нямало значение кое къде е, Тойота ДНК-то важало навсякъде! Ама май ДНК-то на мустакатите французи отвъд Босфора е по-силно! И дали някой аркадаш е толкова съвестен и изпълнен с дълг, че да използва Андон системата като японеца?Или по нашата, балканската система - айдааа...юруш на маслините...