ако си вземаш каквато и да е тойота,не купувай изработка за европазара.Има други места от където да я вземеш-хем по-евтина ,хем и 100процента сглобено в Японияroumen68 написа:Благодаря ви за мненията!
Покупката я планирам за догодина, но от сега още се люшкам ту към Рава, ту към Хайлукса.
Рав4 е по-икономичен, пълен с глезотийки като охлаждаща се жабка, старт на двигателя с чип и бутон, отопляеми седалки, кожен салон и т.н.
Хайлукса пък направо вдъхва страхопочитание с размер и дизайн. И да го товаря с багажи - рядко ще надхвърлят 100-150 кг, най-често под 100 кг. Но може да са обемни. Отзад окачването е с листови ресьори - като на камион. Дали пък няма прекалено твърда возия и при малки дупки задницата - като ненатоварена да подскача от твърдото окачване? Все пак не искам да си разбивам бъбреците.
После - Авенсиса сега си го карам на извънградско с разход към 4,5 при спокойно шофиране. С Хайлукса дали ще мога да се въртя около 6,0 или ще е повечко при същият маниер на шофиране?
Hilux vs. RAV4?
Хубавата кола е като хубавата жена-консумативите й са скъпи...
-
Hilux
О,хора Бащата купи HIlux 3.0 , 171 к.с много е стабилна. ДОсега сме карали с 150 максимум и е мн стабилна по магистралата. Иначе малко друса в дупките но все пак е на ресиори. И ако на истина ти трябва да сабира много багаж Hilux, е по добрия вариянт. Когато баща ми подписваше договора в магазина аз и един приятел обикаляхме из колите и ги гледахме. Когато влезнахме в Rav4 наистина багажника му е сравнително по малак от на Hilux.
. Успех в избора , ако не си го направил вече. 

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Re: Hilux
като че ли сравнително багажника на hilux-a е колкото целия равbloodydedo написа:... Когато влезнахме в Rav4 наистина багажника му е сравнително по малак от на Hilux.![]()
. Успех в избора , ако не си го направил вече.

и още нещо- едното е почти камион а другото почти лека кола. laugh.gif
приятелката ми август месец си купи хилукс, автоматичка, с два реда седалки. вече е на 16 000 км, и е много доволна
бтв мъжа й искаше същия хилукс, само че механична скоростна, обаче като му казаха, че ще трябва да чака три месеца, и се отказа - взе същия "камион" laugh.gif само че додж. хм, сега се замислих - трябва да я питам кое е по-добро, тойотата или доджа biggrin.gif

хмм,,,гати семейния автопарк,,,хижари ли са??desSs написа:приятелката ми август месец си купи хилукс, автоматичка, с два реда седалки. вече е на 16 000 км, и е много доволнабтв мъжа й искаше същия хилукс, само че механична скоростна, обаче като му казаха, че ще трябва да чака три месеца, и се отказа - взе същия "камион" laugh.gif само че додж. хм, сега се замислих - трябва да я питам кое е по-добро, тойотата или доджа biggrin.gif
миии не, имат развъдник за риба, отделно въртят некъв семеен бизнес, ама не съм любопитствала. а мъжа й е запален авджия, на него е ясно за кво му е, да си мъкне пушките biggrin.gifrudolf написа:хмм,,,гати семейния автопарк,,,хижари ли са??desSs написа:приятелката ми август месец си купи хилукс, автоматичка, с два реда седалки. вече е на 16 000 км, и е много доволнабтв мъжа й искаше същия хилукс, само че механична скоростна, обаче като му казаха, че ще трябва да чака три месеца, и се отказа - взе същия "камион" laugh.gif само че додж. хм, сега се замислих - трябва да я питам кое е по-добро, тойотата или доджа biggrin.gif
Господа, изчетах доста по темата, от отдавна карам тойота и от 7 дни Хайлукс двойния с 3.0 д4д, рав-ката още не съм я подкарвал но искам да ви кажа че хайлукса е машината. причината да не се карат прекалено масово е доставката от ТМ ауто която достига до 9 месеца. Колкото до скоростите да ви кажа карам автоматика, върти гуми постоянно доста трудно се отдържа, дупките ги няма за нищо, както и 160 -180 км/ч като на 160 км/в разхода е 9 - 10 л а оборотите са то4но 3000. Е вярно няма климатроник хладилна жабка и прибиращи се огледала но пък е машина! за въпроси отностно хайлукс към мен. Гласува за с двата крака и 4-те палецаroumen68 написа:Най-вероятно Хайлукса е за скорости около 90-100 км/ч. Може би с новият 3 литров дизел предавките са 6? В сайта на ТМ Ауто още ги няма техническите спецификации.the_rider написа:Ама не сравнявайте Ленд-а и Хайлукса като разход. На Хай-лукса са му къси скоростите и на 5-та при 130 пълни оборотомера /поне така разказваше човека с който говорих/ и разхода му е далеч над 10 при такава скорост.
Но доколкото разбрах от мненията - една обиколка из Европа с Хайлукса ще е малко трудна задачка?

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Дай да го направим тоя Лукс 204 к.с.
Че много ми е мерак да го видя как ще се върти в кръг с полвин газ laugh.gif Круйзера знам как върви, 2.5д4д Лукс знам как върви дори и като го направим 150к.с. .... Искам да видя големеца как ще подпали гумите с 200+ коня biggrin.gif
Колкото да сравнението между двата..... Ами бих взел Лукс 3.0д4д, нищо че ще ми подрусва малко повече

Колкото да сравнението между двата..... Ами бих взел Лукс 3.0д4д, нищо че ще ми подрусва малко повече

Давам biggrin.gif това ми предложиха и господата от тм ауто но първо реших да го покарам и да видя дали има нужда. Колкото до чипа с бащата направихме един тест на неговия ланд крузър и на същия 2007 с чипче по борис III да кажа че бях разочарован, но не сме правили тест по гладко и право! Колкото до хаилукса ще проверя цената на чипа в тойота, нищо не се знае до септември може да му мацна едно и да натоваря 4 бр гумета за пушилка и да се повеселимMe4oKyX написа:Дай да го направим тоя Лукс 204 к.с.Че много ми е мерак да го видя как ще се върти в кръг с полвин газ laugh.gif Круйзера знам как върви, 2.5д4д Лукс знам как върви дори и като го направим 150к.с. .... Искам да видя големеца как ще подпали гумите с 200+ коня biggrin.gif

-
Hilux vs. RAV4?
Малко да раздвижим темата.
Кажете нещо за новия модел на HiLux 2019/2020.
Като цяло invincible ми се струва доста съвремена и с прилични екстри. Има даже такива, които никога няма да ги ползва човек.
Мисля, че модела вече става за семеейн автомобил и ежедневна кола.
Кажете нещо за новия модел на HiLux 2019/2020.
Като цяло invincible ми се струва доста съвремена и с прилични екстри. Има даже такива, които никога няма да ги ползва човек.
Мисля, че модела вече става за семеейн автомобил и ежедневна кола.
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 5 пъти
Hilux vs. RAV4?
Особено за ежедневна е екстра! Еле пък в София! С такъв камион съм стигал по-бързо от Ловеч до София, отколкото да намеря място за паркиране в синя зона
. Причината - ами трябва да се освободят две места едновремено и то едно до друго
!

Toyota Corolla E10 2.0D 1994 г.
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш
)

Hilux vs. RAV4?
Това за местата е така, но май и с всяка голяма кола го има този проблем.
Явно ще трябва да взема една да се пробвам да видим дали си прав :-)
Явно ще трябва да взема една да се пробвам да видим дали си прав :-)
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 5 пъти
Hilux vs. RAV4?
Бръснач на брада се пробва
! Щом те кефи, вземай и пробвай!
!

Е, колко големи коли са 533 см.? Моята беше 525 и градското каране не ми беше от любимите занимания. Виж, в калта и по чукарите осъзнавах, че придобиването на този автомобил има смисъл

Toyota Corolla E10 2.0D 1994 г.
)