Финансов въпрос за обслужване
Финансов въпрос за обслужване
След около месец ставам на 1 годинка biggrin.gif и ще трябва да се обслужа,километри не съм минал ,но това няма значение ! Въпросът ми е къде ? В ТИКСИМ -БУРГАС или да отида да ТМ АУТО в София,а за Варна какво ще кажете ! Питам от гледна точка на това,че чух разни работи за прекаленото надуване на цените в Бургас ,което не е мн нормално ! 

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
- Почетен Администратор
-
- Почетен Администратор
1) на авенсис(2005) и корола(2002) (твоята е по-нова, може би и оп-скъпо, но чак пък толкоз..), при техническо обслужване, повече от 4 стотака не са ми вземали досега във варна. обикновено е към 200-300лв., по-скоро 200лв.
2)защо не изчакаш още 5 000 км и тогава да си направиш първото обслужване?
нека и специалистите се изкажат по този въпрос, но аз гледам километрите, това че е 2 или 3 месеца по-късно... а и така е май-лесно да се помни, на всеки 15к км:)

2)защо не изчакаш още 5 000 км и тогава да си направиш първото обслужване?

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

то да не е концерт по желаниеnewmiro написа:2)защо не изчакаш още 5 000 км и тогава да си направиш първото обслужване?нека и специалистите се изкажат по този въпрос, но аз гледам километрите, това че е 2 или 3 месеца по-късно... а и така е май-лесно да се помни, на всеки 15к км:)
![]()

-
- Почетен Администратор
Е, чак пък да ти направят проблем....
Аз с яриса стигнах до ТМ Ауто на 13.000 км, на 15 месеца беше. Правят техн обслужване А, масло, маслен и възд. филтър и провеки разни. Струва около 200 кинта. Пос;е на 30.000 правят същото, плюс филтър на климатика и свещи, ако не се налага още нещо. Ти имаш и горивен филтр, така че и него ще сменят. Так сметката е двойна. Като направиш три години и ти изтече гаранцията, само ще си купуваш частите оттам и ще си правиш обслужванет в кварталния гараж за смешна сума на фона на тия кинти. Маслото ми е 90 лв от ТМ - полусинтетика, филтъра е под 10 лв, въздушния е около 35 климатика е 45. Една сеш е 6.00 лв. Другото е гуша за тия нещастници от ТМ и не стига, че са лакоми до забрава, а и фитри и накладки няма на склад, за всичко чакаш като паяк. Иначе Тойота е разкошна кола - вече съм на 85.000 и да чука на дърво за проблеми само във форума чета, нищо не ми се е обадило (но моят Ярис е от последните японски, не е френски или унгарски като сегашните) и досега само консумативи , масло и предни накладки съм сменял....
Аз с яриса стигнах до ТМ Ауто на 13.000 км, на 15 месеца беше. Правят техн обслужване А, масло, маслен и възд. филтър и провеки разни. Струва около 200 кинта. Пос;е на 30.000 правят същото, плюс филтър на климатика и свещи, ако не се налага още нещо. Ти имаш и горивен филтр, така че и него ще сменят. Так сметката е двойна. Като направиш три години и ти изтече гаранцията, само ще си купуваш частите оттам и ще си правиш обслужванет в кварталния гараж за смешна сума на фона на тия кинти. Маслото ми е 90 лв от ТМ - полусинтетика, филтъра е под 10 лв, въздушния е около 35 климатика е 45. Една сеш е 6.00 лв. Другото е гуша за тия нещастници от ТМ и не стига, че са лакоми до забрава, а и фитри и накладки няма на склад, за всичко чакаш като паяк. Иначе Тойота е разкошна кола - вече съм на 85.000 и да чука на дърво за проблеми само във форума чета, нищо не ми се е обадило (но моят Ярис е от последните японски, не е френски или унгарски като сегашните) и досега само консумативи , масло и предни накладки съм сменял....
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Казвам ти точно какво смених преди три дни : масло - 5литра! горивен филтър, маслен филтър, филтър климатик, предни накладки (въздушен не съм сменял, защото ми е K&N) - това обслужване ми струва 540лв с ДДС
Аз на тойота маслото като стане на 7000км го точа и си наливам по-добро и до сега никога не съм успявал да налея повече от 4,2литра , НО те ми наливат 5!!!
При мен предните накладки карат ~30хил.км, задните ~45хил.... С доставка от Англия, за гарантирано качествени, дори и спортни ги водят накладки ми идват на 80-100лв. Те ми взимат 122лв БЕЗ ДДС!!!! Ще ги ебавам мнооооо яко - сменям си ги аз, като реша някой ден слагам старите обратно и ги нося и те да ги видят..... Това са нечовешки цени, а маслото е 22лв без ДДС литъра.....
P.S. Някой спомена, че нечия кола имала горивен филтър..... А коя кола няма ?!?!?!?
P.S.2 Колата е Корола 2006 1.4 d4d 90hp, а труда за този невероятно сложен ремонт беше на стойност 121,70 БЕЗ ДДС!!!

При мен предните накладки карат ~30хил.км, задните ~45хил.... С доставка от Англия, за гарантирано качествени, дори и спортни ги водят накладки ми идват на 80-100лв. Те ми взимат 122лв БЕЗ ДДС!!!! Ще ги ебавам мнооооо яко - сменям си ги аз, като реша някой ден слагам старите обратно и ги нося и те да ги видят..... Това са нечовешки цени, а маслото е 22лв без ДДС литъра.....
P.S. Някой спомена, че нечия кола имала горивен филтър..... А коя кола няма ?!?!?!?

P.S.2 Колата е Корола 2006 1.4 d4d 90hp, а труда за този невероятно сложен ремонт беше на стойност 121,70 БЕЗ ДДС!!!

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Здравей Jingo. Скоро правих обслужване на моя Авенсис в ТМ Ауто. За мен дали колата е на 10 000, или на 100 000км, ако не правиш някакви ремонти, а сама техн. обслужване това е едно и също. Та на мен за следното обслужване ми взеха:jingo написа:На първо тех обслужване на нова кола ! к"ви филтри,аз съм на 10х още laugh.gif
1 Маслен филтър- 28.19 лв
2 Гарнитура за него 1.25 лв
3 Синтетична масло 6 л. 118.50лв
5 Въздущин филтър 47.58 лв
6 Горивен филтър 50.12 лв
7 Поленов филтър 50.97лв
8 Крушка габарит 1.08
--------------
287.69лв
ДДС 20% 57-23лв
Труд: 82.50лв
--------------
427.73лв
Ако колата ти е бензин, няма да даваш 50лв. за горивен филтър, но те съветвам да си смениш поленовият филтър на климатика, защого в моя на 30 000км. не намериха вътре в кутията му само змии и гущери! Беше тотално зядръстен от наште чудесно изчистини пътища!
Да започна оттам,че на така нареченият Запад си длъжен да се обадиш ,ако неможеш да посетиш навреме сервиза за сервизно обслужване .
Това ,което КИКИ е написал е добре като цени,но да не забравяме всеобщоприетото в България образуване на цените .....щом дават кат им искаме...будалите ..
Благодаря за съдействието и ще споделя колко съм платил за стандартно тех обслужване !
Това ,което КИКИ е написал е добре като цени,но да не забравяме всеобщоприетото в България образуване на цените .....щом дават кат им искаме...будалите ..

Благодаря за съдействието и ще споделя колко съм платил за стандартно тех обслужване !