ceko26 написа:Технологията на БМВ си е много ефикасна просто това е тяхната стъпка за икономия.Това е фирма с традиция и ако изкарат хибрид няма да има голямо търсене.Предполагам знаеш какво търсят клиентите на фирмата, икономията не е от приоритетите им. Изказванията ти за марката ТОЙОТА винаги са много крайни и звучиш като фен на футболен отбор.Тойота никога не е била най-добрата кола на пазара и сигурно няма да бъде.Отвори си очите покарай и други марки автомобили и тогава кажи собственото си мнение.Цитати от 3 и 5 ръка са далеч от истината , също и брошурата на Тойота.Да скачаш винаги в защита на Марката е смешно това е просто колата която стой на улицата и те вози от А до Б.
Тойота е един практичен автомобил и с нищо не изпъква пред останалите.Има по-ефтини и по скъпи,по-бързи и по-бавни и тн.
По темата Приус да се кара в БГ. с цел икономия на пари ,според мен -НЕСТАВА.
-Начална цена
-ТМ-АУТО като сервиз
Два много важни минуса още преди да е изкарана колата от шоурума.
Ти си поредният колега,който първо пише и след това мисли и се информира.Чудя се на тука няколко германофилски философи,които пишат пълни non-sence-и! Аз дали съм краен си е моя работа,защитавам Тойота ,защото ТОЙОТА е най-силната фирма,доказала се ,че е способна да произвежда АВТОМОБИЛИ,не картини,статуи,паметници,сервизни спонсори и т.н.. Целта на АВТОМОБИЛА е да те придвижва,дали от точка А до точка Б или от точка Ц до точка Г и Ф си е твоя работа.Целта на АВТОМОБИЛА не е да седи интензивно в сервиза,целта на АВТОМОБИЛА не е да те възбужда и т.н. Главната цел,заради която човек си купува автомобил, е да се придвижва.Тойота изпълнява това най-добре.Затова я защитавам,както ти казваш.Като не ти харесва моята защита,не ми обръщай внимание,не е нужно да се оплакваш.Ако ти харесва Фолксваген,и те имат форум.Аз харесвам Тойота и то защото е световно доказана фирма на няколко континента,тя не е локален шампион като Фолксваген,Тойота е глобален шампион в авто-индустрията.
Тойота винаги е била най-добрата кола на пазара и е най-добрата кола на пазара,защото предлага най-много положителни качества,които се изискват от най-широк кръг клиенти на най-добра цена! Всичко това се реализира с най-много продажби и с най-много доволни клиенти в света! Това прави една марка най-добра. Може да има по-бързи,по-бавни коли,по-скъпи ,по-евтини,но ЕДИН е този ,който е съчетал всички качества или повечето качества в най-стойностна опаковка. Това,че е скъп или евтин ,не прави един автомобил най-добър,това да целиш да изпъкваш с един автомобил по-скоро клони към егоцентризъм,а не към важно качество на колата.
По темата с Приус: Той СТАВА защото:
1.) Не е скъп! 50000лева за такъв супер-модерен автомобил си е направо евтина цена.Винаги сравнявам с Джета 1.9TDI AUT,която е 44000 лева,а 2.0TDI Aut DPF,заради екологията, е 47500 лева.
Е,кое му е скъпото на Приус? С повече екстри е от Джета,по-модерен,по-технологичен, в пъти с по-голяма гаранция,по-здрав в пъти.
2.) ТМ-Ауто като сервиз са били на обучение в Япония специално за поддръжката на Приус.
Защото не си се информирал преди да пишеш , твоите минуси станаха плюсове.
П.С. А фирмата с традиции БМВ точно понеже не иска да изкара хибрид,затова работят съвместно с Мерцедес по проект за обща хибридна система.

Те просто са около 15 години назад в хибридните технологии от Тойота и още не могат да направят хибрид,но знаят ,че натам вървят нещата ,затова разработват,но не става за 2 дена,нито за 2 години. От 2009 година в ЕС нормата за CO2 в ЕС става 120гр/км.,което притиска европейските производители с техните старомодни технологии,особено производителите на големи коли-Мерцедес,БМВ и т.н..Японците отдаавна са си изпекли работата с акъл и пазарни продукти,а не с приказки.