развиват се по "питата " на изпарителя.Не е от дърветата а от влагата около вътрешното тяло.Спрейовете ги дават да се пръска именно там.Ако не е достъпна питата,едва ли има някакъв голям смисъл.И внимавайте със спрея,че има модели дето ще ви удушат от смрад,докато им мине първоначалното дейстие.Този за който бях писал не смърди,ами тъкмо обратното.Kpacu написа:това са някви микроорганизми които се развиват по тръбите /примерно ако си паркирал под някое дърво и са се набили листа във въздуховодите и при гниенето се развъждат/ - това ако скоро си сменил филтъра и ефекта е 0![]()
мойта я пръскаха с някакв спрей, дето ги избива до крак, но сега ако спра климатика пак понамерисва макар и много лекинко.....
При мен странното е, че докато климатика работи миризмара изчезва, а като го спра - след 2мин започва пак да мирише - и обратното, ако пусна само да духа, особено ако в колата е топло - мирише силно, като пусна климатика - изчезва всичко.SFINKS написа:просто като спрете климатика оставете вентилатора да подуха още малко да се поизсуши конденза ..
А как става самото измиване - разглоби ти таблото ли? И къде се извършват подобни услуги?Fido Dido написа:Когато я взех Карината, нищо не беше пипано по климата, само дето някой беше махнал поленовите филтри и на тяхно място открих само листа и клонки! Та го изчистих, сложих филтри и засмърдя на мухъл. Отидох при един чичко и той ми изми цялата система с все въздуховодите за 40лв. Оттогава нямам проблем, но ще видим!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта