Някой да има оплаквания от Prius
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Кики, въпрос на стил на каране е. Докарвал сам си авнсис-а 2.2Д4Д до 14.5л/100 по борд компютър
Ама си и бързах. Лично аз никога не съм успявал да го дикарам под 7.5л/100 при никакви обстоятелства. винаги ми е включен климатика. Ама жена ми с лекота го кара около 6
Не съм и давал да кара хибрида да видя какъв разходще постигне.

- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Интересно как така четеш избирателно и как отговаряш както ти изнася? biggrin.gif И като харчи точно 5л/100км. извънградско,градско колко харчи -пак 5л./100км. ли ??? Защото хибридът да. Интересно как с дизела ще направиш 5.3л./100 км. среден разход?!LEXUS написа:Как,дизелът да не би да харчи под 6/100км. градско??? Или под 5/100км. извънградско. И да не би дизелът да може да се движи до 2 километра без да му се запали двигателят,т.е. безплатно? И дизелът трака ли или е безшумен като хибрид? Дизелът замърсява ли със сажди или не? Изобщо на каква цена дизелът е икономичен,дори не толкова колкото хибрид?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Малко повече са, но не много. Към 270 са. Резервоара ми е 65л. Мислиа че около 15л е резервата.LEXUS написа:Искаш да кажеш,че си изгорил 45 литра за 200 километра ли е колко е от В.Търново до Добрич?Vesko написа:За икономичност говоря от собствен опит. Заредих във Велико Търново и влизайки в Добрич ми светна лапмпичката за доливане на бензин biggrin.gif biggrin.gif
-
- Получена благодарност: 1 път
Lexus RX400h за близо 1000 мили магистрално каране без да нарушавам (макс. 120км/ч) ми даде 9.7 l/100km (29mpg), BMW X3 2.0d за подобен, пак магистрален маршрут (700 мили), при по-висока средна скорост, ми даде 6.7 l/100km (42mpg)LEXUS написа:Неикономична ако я караш със 170 biggrin.gif и дизелът е НЕИКОНОМИЧЕН тогава.
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
От каране до каране има голяма разлика.Интересно е и как си паднал под заводските данни на БМВ,но това няма значение.А защо не се похвалиш кое е по-икономично на градско? И стига с тия допотопни дизели,наречени "модерни",как може да е модерно нещо,което изпуска толкова много сажди.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-
- Получена благодарност: 1 път
Не съм паднал под заводските данни - те са 43.5mpg. В града Лексъса дава почти същия разход - 26-28mpg, а Х3-то 'качва' до 36.5mpg. А най-интересното е, че 'чистия' бензинов Лексъс има по-висок данък (определен от емисиите) от 'мръсно' дизелово Х3.LEXUS написа:...Интересно е и как си паднал под заводските данни на БМВ,но това няма значение.А защо не се похвалиш кое е по-икономично на градско?...
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
LEXUS, не съм успявал да карам с под 10л/100 градско с RX400h в София. Е с голям инат може да изкарам първите 10тина километра с с много нисък разход караики на на електродвигатели, но средно за един резервоар под 10л/100 ми е непостижима целLEXUS написа:От каране до каране има голяма разлика.Интересно е и как си паднал под заводските данни на БМВ,но това няма значение.А защо не се похвалиш кое е по-икономично на градско? И стига с тия допотопни дизели,наречени "модерни",как може да е модерно нещо,което изпуска толкова много сажди.

Топ Гиър сезон 11 епизод 1Scott написа:Не съм паднал под заводските данни - те са 43.5mpg. В града Лексъса дава почти същия разход - 26-28mpg, а Х3-то 'качва' до 36.5mpg. А най-интересното е, че 'чистия' бензинов Лексъс има по-висок данък (определен от емисиите) от 'мръсно' дизелово Х3.LEXUS написа:...Интересно е и как си паднал под заводските данни на БМВ,но това няма значение.А защо не се похвалиш кое е по-икономично на градско?...

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
@Vesko
просто трябва да намериш стила,при който ти дава минимален разход.и при prius е така,може да се докарат съвсем различни цифри.
ако въобще това ти е важно имам впредвид.
а иначе какво е възможно виж сам:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... X400h.html
просто трябва да намериш стила,при който ти дава минимален разход.и при prius е така,може да се докарат съвсем различни цифри.
интересен сайт. и потвърждава това, което скот казва, че X3 дизел харчи по-малко.jim_beam написа:@Vesko
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Jim, не докарвам много различни резултати. Но забелязвам че от както сам с хибрида карам с много по-ниска средна скорост и не е заради глобите. Като е в сервиза и си карам авенсиса си карам както преди. не е нужно да вдигат глобите трябва да караме коли които си харчат biggrin.gif
сега карам бързо или като бурзам или като ниакои друг участник в движението много меизнерви... лошото ече с 270к.с. си е доста опасно това
сега карам бързо или като бурзам или като ниакои друг участник в движението много меизнерви... лошото ече с 270к.с. си е доста опасно това