Някой да има оплаквания от Prius

Публикувай отговор
Аватар
kristian

Мнение от kristian » 27 Фев 2008 21:45

'во толкоз има за коментар:http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=352 ... us&start=0 :thumbsup:
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2008 22:28

jim_beam написа:sorry
За какво се извиняваш? :thumbsup: Абсолютно си прав,на мен ми омръзна да обяснявам,че Приус е уникален автомобил,при това с уникална гаранция,и много нисък разход на гориво и уникално ниски емисии.Този път ти ме отмени да не обяснявам отново аз. biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 28 Фев 2008 00:51

jim_beam написа:много се извинявам за тона,но не мога да се сдържа като видя подобни мнения като на scott....недейте да говорите за частни случаи,където една фирмена кола се ръчка като на рали и я кара сульо и пульо...
да поясня,мисля за 2-ри път,че преди около 1-2 години исках да взема нова кола и тази беше една от интересните за мен....
Извинението се приема.
Сега, ако може поясни защо не си купи този толкова хубав автомобил?
Аз ще ти кажа защо нашия директор кара такава - защото фирмата се занимава с алтернативни източници на енергия и посланието е 'Вижте колко сме екологични', но пояснявам, това е само послание. А за това дали се кара като на рали, щом си се интересувал от Приус, трябва да знаеш че това е абсолютно невъзможно, просто той не върви.
Не мисля повече да споря за глупости, на когото му харесва, да си купува. biggrin.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 28 Фев 2008 11:20

момци, найстина е интересен филма- кой уби електрическия автомобил.

не че няма тенденциозни матеряли,но според мен има и не малка доза истини. поне 50:50 е според мен,,
в филмчето поне може да се проследи хронологията на фирмените напъни за създаване на подобни мпс-та, защо японците,,защо хибриди,,защо европейките мълчат,защо точно хибриди,--- има по някое е и друго отговорче или поне гатанка.

след филма останах с впечатление че е много възможно технологията да не бъде доразвивана,както и съдбата на приуса,да не е много ясна...

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 28 Фев 2008 11:27

Scott написа:
jim_beam написа:много се извинявам за тона,но не мога да се сдържа като видя подобни мнения като на scott....недейте да говорите за частни случаи,където една фирмена кола се ръчка като на рали и я кара сульо и пульо...
да поясня,мисля за 2-ри път,че преди около 1-2 години исках да взема нова кола и тази беше една от интересните за мен....
Извинението се приема.
Аз ще ти кажа защо нашия директор кара такава - защото фирмата се занимава с алтернативни източници на енергия и посланието е 'Вижте колко сме екологични', но пояснявам, това е само послание. А за това дали се кара като на рали, щом си се интересувал от Приус, трябва да знаеш че това е абсолютно невъзможно, просто той не върви.
Не мисля повече да споря за глупости, на когото му харесва, да си купува. biggrin.gif
арнолд шварценедег по политичестки причини кара хамер с водородна батерия, концепт кар- единична бройка.
нормално е ако фирмата се знимава с това- шефа да наблягате на еко имиджа.....
ще е интересна картинката как арнолд отива с водородната клетка до пистата,за да се покефи на някой спортен з350...

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 28 Фев 2008 18:31

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 28 Фев 2008 21:04

Scott написа:...Извинението се приема.
...
просто ми се налага често да карам аутобан,освен това ми е малко малък.а това че не върви го разправяй другаде,пробвах колата върви си нормално за конете.под като на рали имах предвид педала на газта до ламарината.този режим е най-неблагоприятния за безстепенната ск. кутия-мотора става доста шумен и разхода отива нагоре.мисля,че тия които са проектирали тая кола не са я правили за рали.
абе на един мутант каквато и кола да му дадеш все ще се пробва да направи двоен разход.
между другото ако поглеждате от време на време indy сигурно сте видели един хибрид safety car- honda accord.сигурно и той не върви... sleep.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

roumen68
Обратна връзка:

Мнение от roumen68 » 22 Апр 2008 13:43

И аз бях правил тест драйв на Приус и наистина впечатлява с технологиите. Който обича техническите щуротии - може да се прехласне от факта, че колата потегля в пълна тишина, само на електромотор, преди да се включи по-късно и двигателя. Както и от големият дисплей, показващ моментият режим на движение и откъде и накъде се предава енергията. Колкото до разхода - то си е изкуство да шофираш икономично. Не бавно, а при умерена скорост да постигнеш икономия. С моят Авенсис комби рядко стигам разход над 5/100. Докато мой познат не с комби, а със седан, който е и по-лек - под 7/100 рядко слиза. При същият D4-D 2л. Основното е - плавно и спокойно да се движиш. Но не само това. Да усещаш моментите, когато само малко подаване на газта ще свърши работа, кога да изключиш от скорост и да я оставиш така дълто да се търкаля по инерция, ако условията го позволяват. Да чувстваш колата и да не я "тормозиш" с излишна газ и малко след това - спирачка.
Toyota Avensis D4-D, 2.0, 116 hps, SOL, комби. Произведена в UK на 14.12.2003. Добрич-Варна с разход 3.6л/100км!

Rayo

за Приуса

Мнение от Rayo » 24 Юни 2008 19:51

здравейте!
късно видях темата.
вече 2500 км карам Приус, впечатленията ми са много добри, включително от разхода. Мога да дам само средни стойности - за последните 740 км разходът ми е 5.3, като тук има всичко - градско, магистрала (400 км, от които част - в ремонт и следователно с ограничена скорост) и нормални пътища.

Не мога да сравня Приуса с други модели на Тойота, понеже само този познавам, но той ме кефи много. За едно не става със сигурност - за пилене на гуми на сфетофар ! - такава му е конструкцията. Иначе - тиха, много добра возия, маневрена, хубава музикална уредба (JBL) с CD changer за 6 диска(чете МР3-ки!), климатик. Вътре е много удобна. Багажникът е достатъчен. Дизайнът също ми харесва. какво друго ? А, само дето резервоарът е малък - само 45 литра. Дори на Голф-3 е 55, а той е по-малък на размер.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: за Приуса

Мнение от Kiki » 24 Юни 2008 20:44

Rayo написа:здравейте!
късно видях темата.
вече 2500 км карам Приус, впечатленията ми са много добри, включително от разхода. Мога да дам само средни стойности - за последните 740 км разходът ми е 5.3, като тук има всичко - градско, магистрала (400 км, от които част - в ремонт и следователно с ограничена скорост) и нормални пътища.

Не мога да сравня Приуса с други модели на Тойота, понеже само този познавам, но той ме кефи много. За едно не става със сигурност - за пилене на гуми на сфетофар ! - такава му е конструкцията. Иначе - тиха, много добра возия, маневрена, хубава музикална уредба (JBL) с CD changer за 6 диска(чете МР3-ки!), климатик. Вътре е много удобна. Багажникът е достатъчен. Дизайнът също ми харесва. какво друго ? А, само дето резервоарът е малък - само 45 литра. Дори на Голф-3 е 55, а той е по-малък на размер.
От 740км-400 по магистрала и среден разход-5.3? Та това за дизелов автомобил не е проблем!

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 25 Юни 2008 04:55

Как,дизелът да не би да харчи под 6/100км. градско??? Или под 5/100км. извънградско. И да не би дизелът да може да се движи до 2 километра без да му се запали двигателят,т.е. безплатно? И дизелът трака ли или е безшумен като хибрид? Дизелът замърсява ли със сажди или не? Изобщо на каква цена дизелът е икономичен,дори не толкова колкото хибрид?

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 25 Юни 2008 05:14

Хибридите все още са далеч не толкова съвършенни и икономични smile.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 25 Юни 2008 05:48

Ти пък си голям специалист! Аз твърдя,че съм прочел много повече от теб за хибриди,включително и данни от собственици и тестове и като излезе такъв като теб,който не е прочел и 3 изречения,а се изказва толкова компетентно, ми е много смешно. biggrin.gif Предубедеността е признак на незнание. Когато твърдиш нещо,трябва да се запознаеш с него. Точно на сегашния етап хибридите са най-икономичната и най-ЕКОЛОГИЧНАТА алтернатива в класовете си. И хибридите на Тойота са така усъвършенствани и хибридната система работи толкова гладко,безшумно и незабележимо,че никога няма да предположиш,че под капака работи толкова сложна и ефективна технология.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 25 Юни 2008 05:56

За икономичност говоря от собствен опит. Заредих във Велико Търново и влизайки в Добрич ми светна лапмпичката за доливане на бензин biggrin.gif biggrin.gif

jamie

Мнение от jamie » 25 Юни 2008 15:21

Хибридката не е ли НЕИКОНОМИЧНА именно по магистрала ?

Публикувай отговор