чип за йарис д4д 90 коня

yaris d4d

чип за йарис д4д 90 коня

Мнение от yaris d4d » 02 Юни 2008 22:05

здравейте някой да има представа от каде,как, и колко ще струва да се сложи ново ecu на тойота йарис д4д 90 коня най новите.и колко коня може да се качат и как ще повлие на разхода.Благодаря предварително

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 03 Юни 2008 00:54

Чип за японска кола в България нема кой да ти направи. Имаш друг вариант - PowerBox - смъква разхода, вдига мощността, не вреди на двигателя, утихва.... Абе изобщо има смисъл. Аз съм с бокс на моято Корола, а тя е със същия мотор като твоя - 1.4 д4д 90к.с. Стана ~114к.с, а въртящия момент от 190Нм стана ~250Нм. Разликата във вървенето е доооста прилична happy.gif Разхода падна с 0,5-1л/100км, спрямо карането. Общо взето, колата пощуря laugh.gif Хубавото му е, че се слага и сваля много лесно и бързо, а Тойота не могат да разберат, че е имало такова нещо, така че гаранцията ти си остава :thumbsup: Има в доста теми писано по този въпрос, ако имаш желание може да ги прочетеш biggrin.gif НО!, за да сложиш бокса, е добре колата да е на ПОНЕ 25000км.. Преди това не е много препоръчително. Това удоволствие го има в 2 варианта - 400 и 600лв, като има разлика в мощността между двата варианта. По-горе описания е по-скъпия rolleyes.gif Ако искаш, може да го пробваш, да покараш с него 1 седмица, ако ти хареса, си оставаш с него, ако ли не - сваляме го и си получаваш парите обратно happy.gif

P.S. Забравих да уточня, че са немски, с 3 години гаранция. Аз предлагам такива неща, имаме 6 дизелови Тойоти д4д двигатели и всичките имат такива кутийки happy.gif Моята вече от над 30хил.км някъде е с него и няма абсолютно никакви проблеми wink.gif За сравнение, може да погледнеш и на Steinbauer сайт-а. И техните са много добри, но май има малка разлика в цените happy.gif Успех, каквото и да решиш, от който и да го вземеш, определено ще останеш много доволен от Яриса biggrin.gif :thumbsup: Само не взимай евтини боклуци за по 5-20 евро от eBay или подобни! Това са съпротивления и само вдигат разхода! Те наистина може да навредят на колата!

yaris d4d

Мнение от yaris d4d » 24 Юни 2008 11:24

mnogo blagodarq za informaciqta no 6te po4akam o6te tui kato o6te sam samo na 5 hilqdi ima da si karam do 25.nqkakvi kordinati?

Аватар
style

Мнение от style » 24 Юни 2008 22:40

Ти ако имаш тоя силния /600 лв/ може ли да си сложа при теб ?
А ще отпадне ли оставащата гаранция rolleyes.gif
А после, отделно от бокса мога ли да сложа и чип rolleyes.gif
Today. Tomorrow. Toyota.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 25 Юни 2008 05:37

Мечо, а защо след като колата е по-мощна, че и по-икономична моторите не идват фабрично настроени така?

Аватар
style

Мнение от style » 26 Юни 2008 22:14

аз си чакам отговорите на питанията
Today. Tomorrow. Toyota.

shtryklio

Мнение от shtryklio » 26 Юни 2008 23:42

style написа:...
А ще отпадне ли оставащата гаранция rolleyes.gif
А после, отделно от бокса мога ли да сложа и чип rolleyes.gif
Ами идеята на PowerBox -а е да го махаш преди да отидеш в сервиза.
Ако чип тунинга е само повишаване на налягането в турбото може и да стане но не е препоръчително и 2-те заедно ;)

D-4D Performance Kits
Но определено другото ще ти излезе по-ефтино ;)

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 28 Юни 2008 21:02

Vesko написа:Мечо, а защо след като колата е по-мощна, че и по-икономична моторите не идват фабрично настроени така?
Защото, за да ти е дадат на теб с 115к.с., трябва да сложат по-скъпа изпускателна система, по-силни спирачки, по-твърдо окачване, за да влезе във 5-те звезди та НКАП и други подобни в Швабия и другите страни. Те могат да ти дадат със 115к.с., но ти би ли дал още 3-4хил.евро за тези 20 к.с. ?!?!?! А и ще плащаш по-високи данъци, в другите страни и по-високи еко такси и още многоооо подробности, които ще ти оскъпят колата доооста. Да имам налични почти всички боксове за Тойота, може да се пробват. Но чип за Тойота май няма, а дори да има в България 100% никой няма да се хвани да ти я прави :thumbsup: И идва следващия въпрос - кой ще даде 4000хиляди евро, вместо 300 и пак да стане колата 115к.с. ?!?!?! като за прегледи, гаранция и всичко, бокса се сваля за 10мин и минаваш ГТП и гаранцията си ти е валидна, защото дилърите няма да разберат, че го е имало! wink.gif Достатъчно мисля, че са тези "малки" причини....

Ще ме извините, просто не ми остава тия дни време да се спра за по-дълго пред компютъра happy.gif Затова малко бавно и накъсано отговарям. Ако имате други въпроси - 0899 868618 - Петър съм biggrin.gif Може и на Skype - Me4oKyX или ICQ - 345363216 ... Имам налични боксовете, който иска може да пробва, дори да нямам в момента до седмица може да се достави :thumbsup:

antoanto

Мнение от antoanto » 15 Авг 2008 05:30

Здравейте пичове, аз също си мисля за увеличаване на мощността и доста се порових. Това което разбрах е че, няма смисъл от смяна на софтуера с друг, защото това ще повиши налягането на турбината. Има смисъл само при модели с еднакви двигатели и различни к.с. например корола версо 2,2 д 136 к.с. и авенсис 2,2 д 150 к.с. Разликата не е голяма, а и във вървенето в този вариант няма разлика поне от 130 до 190, направих стъпка с един румънски авенсис 2007г. д. на 10% баир. Резултата беше че, нито аз го настигнах, нито той дръпна, родителите се возиха с мен и бяха сигурен фактор да намаля. Стигнах до извода за пауър бокс, но цените които предлага мечо... ми се виждат доста ниски. Аз имам и ярис 1,4 д и мисля да му сложа до месец п.бокс на куберл, има тюф за ярис и кор.версо и п.б. е един и същ. за яриса вдика мощността от 90к.с на 107-108 к.с, NM от 190-225-230. Без да обиждам мечо няма как да станат 114-115 к.с. Освен п.б. мисля да сменя и възд.филтър с К&N , реплейсмънт и с него да се вдигнат кончетата до 111-112. Интересно п.б. от 600лв. каква марка е.

Публикувай отговор